MetallicGR

Οι δημιουργοί του Arduino αναπτύσσουν με την Intel το νέο Genuino 101

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Οι δημιουργοί του Arduino αναπτύσσουν με την Intel το νέο Genuino 101]http://www.hwbox.gr/images/news_images/intel3.jpg[/NEWS_IMG] Το νέο maker board θα εξοπλίζεται με ένα Curie module το οποίο είχαμε δει για πρώτη φορά τον Ιανουάριο.

Με κόστος περίπου 27? για την Ευρωπαϊκή αγορά, το νέο maker board των Intel/Arduino θα κυκλοφορήσεις στις ΗΠΑ με την ονομασία Arduino 101. Προορίζεται κυρίως για εκπαιδευτικούς σκοπούς ενώ εκτός του ότι είναι προσιτό, είναι και εύκολο στη χρήση σύμφωνα με την Intel. Επάνω του βρίσκουμε ένα Quark SE SoC 32-bit χαμηλής κατανάλωσης χρονισμένο στα 32MHz, έως 384kB Flash memory και 80kB SRAM. Παράλληλα ενσωματώνει DSP sensor hub και την τεχνολογία pattern-matching ενώ για την ασύρματη επικοινωνία του, χρησιμοποιεί ένα χαμηλής κατανάλωσης Smart Bluetooth module. Επιπλέον εφοδιάζεται με επιταχυνσιόμετρο, γυροσκόπιο, αισθητήρα 6 αξόνων ενώ συνοδεύεται και από ειδικό κύκλωμα για φόρτιση μπαταριών. Επίσης διαθέτει τέσσερα PWM Digital I/O Pins και έξι Analog Input Pins ενώ έχει συνολικές διαστάσεις 68.6 mm x 53.4 mm.

Ο CEO της Arduino Massimo Banzi μεταξύ άλλων δήλωσε: "Αναπτύξαμε αυτή τη συσκευή σε συνεργασία με την Intel και επεκτείνουμε τις γνώσεις μας επάνω στο πεδίο για να κινηθούμε σύμφωνα με τους σημερινούς μαθητές και προγραμματιστές". Η διαθεσιμότητά του θα ξεκινήσει μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2016.

http://www.hwbox.gr/news-tablets-smartphones/39193-intel-curie-neo-mikroskopiko-soc-gia-wearables.html

[img_alt=Οι δημιουργοί του Arduino αναπτύσσουν με την Intel το νέο Genuino 101]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums570-picture54049.png[/img_alt]

Edited by MetallicGR
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now