Astalavista

Ποια είναι η αγαπημένη σας κατηγορία παιχνιδιών;

Αγαπημένη κατηγορία παιχνιδιών;  

57 members have voted

  1. 1. Αγαπημένη κατηγορία παιχνιδιών;

    • First Person Shooter (FPS)
      27
    • Role Playing games (RPG)
      23
    • Platforms
      3
    • Simulators
      8
    • Racing
      21
    • Real-time Strategy (RTS)
      12
    • Adventure
      10
    • MOBA / MMO
      9
    • Άλλο... (Πείτε μας!)
      4


Recommended Posts

Μέσα στα ατελείωτα Steam Sales και στις δεκάδες προσφορές σε σχετικά καταστήματα, οι απανταχού φίλοι των PC έχουν κατά καιρούς συναντήσει ένα ή και πολλά Games που τους έχουν κρατήσει κολλημένους στη καρέκλα τους για ώρες. Μπορεί στην αρχή να ξεκινά ως μια "εξερεύνηση προς το άγνωστο", όμως συχνά - πυκνά καταλήγει σε συνήθεια, οικειοθελώς!

Είτε μιλάμε για "σφαγές στη μεσαία λωρίδα", είτε για "κυνηγητά στο κέντρο μιας πόλης" ένα είναι σίγουρο, η δράση των σύγχρονων παιχνιδιών σε συνδυασμό με τα ρεαλιστικά γραφικά τους μπορούν να καθηλώσουν αρκετά εύκολα. Στην αγορά, μπορούμε να βρούμε πολλά και διαφορετικά ήδη, με πολυάριθμες παραλλαγές ενός ή περισσότερων studio ανάπτυξης ικανοποιώντας κάθε απαίτηση. Επί πληρωμή και δωρεάν τίτλοι, γίνονται αρκετές φορές θέμα συζήτησης ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που στήνονται και μεγάλοι διαγωνισμοί με χρηματικά έπαθλα και διακρίσεις.

Μερικοί γνωστοί τύποι παιχνιδιών που ψάχνουμε να μας πείτε, είναι τα: Role Playing Games, First Person Shooters, Action, Adventure, Massively Multiplayer online, Racing, Real-time strategy, Simulators, Casual, Indie είτε αθλητικά!

<center>[img_ALT=Ποια είναι η αγαπημένη σας κατηγορία παιχνιδιών;]http://www.hwbox.gr/members/3682-albums85-picture54517.jpg[/img_ALT]</center>

Edited by Astalavista
Link to comment
Share on other sites

Real-time Strategy (RTS) και First Person Shooter (FPS)

Θα έλεγα και racing αλλά δεν έχει νόημα γιατί παίζω μερικές ώρες το χρόνο.

Από το 1998 που παίζω παιχνίδια μπορώ να πω ότι μεγάλωσα τα παιδικά μου χρόνια με τα age of empires ειδικά το conquerors δεν πρέπει να το ξεπεράσω ποτέ σε ώρες gameplay, τότε δεν είχαμε και internet οπότε τις κακές μέρες του χειμώνα φεύγαν κάτι 8ωρα για πλάκα. Ασχολήθηκα πολύ και με το anno 1404 αλλά το παιχνίδι ήταν κυρίως ανάπτυξης και όχι πολέμου, προφανώς πρώτο και καλύτερο στρατηγικής παιχνίδι που έπαιξα ποτέ είναι τα total war rome 2 και attila, θέλει πολύ υπομονή αλλά είναι το ultra παιχνίδι για τα γούστα μου.

Από fps κόλλησα άσχημα με τα cod, τα καλύτερα όλων για μένα ήταν τα modern warfare όταν επιτέλους ξεκόλλησε η σειρά από τον ww2, τα τελευταία 2 χρόνια παίζω bf4 online.

Link to comment
Share on other sites

Απολαμβάνω να παιζω πάρα πολύ παιχνίδια RPG, είναι διασκεδαστικά και τα βρίσκω και πολύ έξυπνα!

Παίζω καμιά φορά όμως και racing παιχνίδια, ήταν από τα πρώτα παιχνίδια που έπαιξα σε υπολογιστή :)

Και φυσικά, τα πλέον γνωστά στο ευρύτερο κοινό, MOBA, αν και δεν μου αρέσει η ορολογία που τους δόθηκε πριν λίγα χρονιά (πιστεύω πως δεν ταιριαζει στο Dota 2), με έχουν φάει τα νιάτα και τα λεφτά!!! πλέον έχει γίνει καταναγκασμός χεχεχε :gizmo::hehe:

Link to comment
Share on other sites

Action & Racing all the way.

Από μικρός μαθημένος στα Racing με τα πρώτα NFS και τα Moto Racer, δημοτικό πήγαινα τότε.

Μετά στο Γυμνάσιο έδωσα πόνο σε Max Payne, Hitman 1 και NFS Underground 1 & 2. Εκεί ανακάλυψα και το Counter όπως και τη Dota, αλλά έπαιζα μόνο με φίλους και δεν μπορώ να πω ότι τα FPS και τα Moba είναι τα αγαπημένα μου είδη. Η χαρά που μου προσφέρει ένα καλό max payne, hitman, gta ή ένα σωστό racing παιχνίδι, δεν συγκρίνεται καν με τα moba κι ας ήμουν κολλημένος με dota και lol τόσο καιρό.

Η μεγαλύτερη επανάσταση για μένα όμως, ήταν το καλοκαίρι που τελείωσα την 1η γυμνασίου, που αγόρασα το GTA Vice City για PS2. Δεν είχα παίξει ακόμα το GTA 3, αλλά μου είχε κάνει τρελό hype ο αδερφός μου για αυτό το game. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΣΟΚ ΛΕΜΕ ΕΠΑΘΑ :hehe: Και φυσικά το καλοκαίρι του '05, που τελείωσα την τρίτη γυμνασίου, ήρθε η απόλυτη επανάσταση με το GTA San Andreas. Θυμάμαι εκείνο το καλοκαίρι απλά διάβαζα (Αγγλικά προετοιμασία για Advanced) και έπαιζα GTA :hehe:

Επίσης έχω αφιερώσει πολύ χρόνο σε Gran Turismo 3 & 4 για το PS2, όπως επίσης και στο Midnight Club 3 DUB Edition. Για αυτό λέω ότι τρελαίνομαι και με τα Racing :D

Link to comment
Share on other sites

Βασικά αυτό που με τραβάει στα παιχνίδια πλέον είναι η εξέλιξη. Αν ξεκινάς από το 0 και προσπαθείς να φτάσεις κάπου και χρειάζεται και σκέψη-δεξιότητες θα μου αρέσει το παιχνίδι και δεν θα βαρεθώ. RPG και RTS είναι τα βασικά παιχνίδια που κάνουν το παραπάνω και δεν τα βαριέμαι εύκολα. Τύπου diablo 3, titan quest, KOTOR II και starcraft 2, Rome 2: total war, Sins of a solar empire, company of heroes, supreme commander, cities skylines. Τώρα τελευταία καίω τα βράδια το planetbase.

Παλιά έπαιζα και battlefield, nfs μέχρι και το most wanted, far cry 3 και pro, αλλά πλέον σε αυτά τα παιχνίδια δεν έχει τόσο σενάριο και τόσα πράγματα να ξεκλειδώσεις για την εξέλιξη που έλεγα (ή είναι πολύ αργή) και τα βαριέμαι. Δεν έχω και τόσο χρόνο πλέον και μεγάλα παιχνίδια τύπου GTA ή παιχνίδια που απαιτούν ώρες καψίματος τύπου ΜΜΟ (αν και είχα παίξει WoW και Aion κάποτε) δεν με τραβάνε να ασχοληθώ.

Link to comment
Share on other sites

FPS κολλημένος με CoD και ξεμείναμε στο Ghosts γιατί δεν μας αρέσει να πηδάμε σαν κατσίκια (Advanced & Black Ops III).

Ψάχνομαι να ξεκολλήσω με κανένα BF4, αλλά δεν βρίσκω καλές αφορμές. Άσε που η Clan έχει στήσει ένα πολύ καλό καφενείο στο Team Speak.

Αναμένουμε με αγωνία το Ghosts II (?).

Επίσης, μου αρέσουν τα ραλάκια και το ποδοσφαιράκι, όταν φυσικά υπάρχει απέναντι κάποιος φίλος, ως υποκατάστατο του τάβλι.

Κατά τα άλλα fun του GTA, λίγο Tomb Raider, Skyrim.

Link to comment
Share on other sites

Στα περισσότερα παιχνίδια τερματίζω το single player των μεγάλων ονομάτων και uninstall (Crysis, CoD, BF, Assassin's, ΑοΕ 2, StarCraft 2, Battlestations Pacific, ΗΑWX, NFS). Online λίγο LoL και Counter.

Στιγμές που θα ξεχώριζα:

To Pro και το Fifa με σουβλάκια/πίτσες και παρέα :P

Τις ατελείωτες ώρες στο Gran Turismo 2 σε PSone για να το φτάσω 99, κάτι %. (μου έλειπαν τα χρυσά του σούπερ καπ)

Super Mario World σε SNES και Gameboy Advanced.

Kάνα μήνα με το Hitman Absolution

Τα 2 σπασμένα joystick στο Colin McRae 2.0

Edited by tonyspanos
Link to comment
Share on other sites

battlefront 3 δεν ειναι σαν το παλιο battlefront 2 αλλα μοιαζει πολυ σε gameplay με το battlefield μονο που τα themes και το στυλ ειναι star wars καηκα στην beta...το μονο κακο της υποθεσης ειναι οτι για την ultimate edition θελει 120 ευρω ναι καλα διαβασατε 120 ευρω...!!!

Link to comment
Share on other sites

Κοίτα θα σας απαντήσω με όλη την ειλικρίνεια που με διακατέχει.

1) Adventure (Βλέπε όλα τα Assassins Creed Series)

2) RPG (Βλέπε Witcher 3, Dragon Age - Inquisition)

3) FPS (Deus Ex - Human Mankind) όταν βγει το Φεβρουάριο θα κλάψουν μανούλες.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now