MetallicGR

Επιβεβαιώθηκαν τα τεχνικά χαρακτηριστικά της AMD Fury X2

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Επιβεβαιώθηκαν τα τεχνικά χαρακτηριστικά της AMD Fury X2]http://www.hwbox.gr/images/news_images/amd5.jpg[/NEWS_IMG] Οι enthusiasts έχουν έναν ακόμη λόγο να χαίρονται καθώς επιβεβαιώθηκαν τα specs της AMD Fury X2!

Η κωδικής ονομασίας Gemini κάρτα γραφικών θα χρησιμοποιεί δύο Fiji XT πυρήνες, όμοιους με αυτούς που βρίσκουμε στη "μεγαλύτερη" Fury X και στην NANO για συνολικά 8192 Stream Processors. Κύριο μέλημα της εταιρίας είναι να ωθήσει τις επιδόσεις σε ανάλυση 4K έως και 80% σύμφωνα με επίσημα έγγραφα. Οι χρονισμοί της κάρτας θα είναι "έως 1GHz" ενώ θα περιλαμβάνει 8GB HBM μνήμη με bandwidth 1 terabyte ανά δευτερόλεπτο. Οι επιδόσεις της GPU σε FP32 ανέρχονται σε 16.38 TFLOPS ενώ το TDP δε θα ξεπερνά τα 375W, που είναι αρκετά εντυπωσιακός αριθμός μιας και η Fury X μόνη της διαθέτει 275W.

Περνώντας στην διαθεσιμότητα, οι φήμες μιλούν για λανσάρισμα τις τελευταίες ημέρες του Νοεμβρίου, ενώ άλλες αναφέρουν πως ενδέχεται να εμφανιστεί και στις αρχές Δεκεμβρίου.

[img_alt=Επιβεβαιώθηκαν τα τεχνικά χαρακτηριστικά της AMD Fury X2]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums570-picture54519.png[/img_alt]

[img_alt=Επιβεβαιώθηκαν τα τεχνικά χαρακτηριστικά της AMD Fury X2]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums570-picture54553.png[/img_alt]

Link to comment
Share on other sites

Ερωτηση: Οι ''2πυρηνες'' καρτες εχουν μεγαλυτερη αποδοση απ οτι 2 μονες σε CrossFire ή SLI?

Θεωρητικά ναι γιατί ειναι στο ίδιο pcb τα πάντα, πρακτικά όμως όχι γιατί σχεδόν όλες οι 2πύρηνες έχουν λιγότερα χαρακτηριστικά. Καλύτερα 2 ξεχωριστές κάρτες.

Link to comment
Share on other sites

Οι πυρήνες μπορεί να είναι πλήρεις, αλλά θεωρητικά για να κρατηθούν ρεύματα και θερμοκρασίες σε λογικά όρια δεν θα μπορούν να τρέχουν όπως σε μια μονή Fury X. Αν έχεις καλή ψύξη και μπορείς να δώσεις παραπάνω ρεύματα τότε θα φτάσεις στο ίδιο τις επιδόσεις, αλλά θα είσαι σε μια κάρτα. Βέβαια βλέπω και ένα PLX chip που με ανησυχεί, αλλά θα δούμε την τελική υλοποίηση. Αν βγει ARES IV νομίζω θα είναι υπέροχο και θα περνάει τις 2 fury x σε crossfire.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now