MetallicGR

Η Huawei αποκάλυψε το Kirin 950 SoC στα 16 νανόμετρα

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Η Huawei αποκάλυψε το Kirin 950 SoC στα 16 νανόμετρα]http://www.hwbox.gr/images/news_images/general2.jpg[/NEWS_IMG] Τα φώτα της δημοσιότητας στρέφονται επάνω στον νέο επεξεργαστή της HiSilicon, που είναι η θυγατρική της Huawei.

Το οκταπύρηνο SoC διαθέτει 4 Cortex A72 πυρήνες χρονισμένους στα 2.3GHz και τέσσερις 1.8GHz Cortex A53 σε διάταξη big.LITTLE ενώ κατασκευάεται στη λιθογραφία των 16 νανομέτρων FinFET της ταϊβανέζικης TSMC. Η GPU που συνοδεύει το SoC είναι η Mali-T880 GPU της ARM και χρονίζεται στα 900MHz προσφέροντας αρκετά εντυπωσιακές επιδόσεις σύμφωνα με τα specs. Ο διπλός ελεγκτής μνήμης, υποστηρίζει LPDDR3 ή LPDDR4.

Από τα πρώτα κινητά που θα υιοθετήσουν τον επεξεργαστή θα είναι πιθανότατα το Huawei Mate 8 το οποίο εμφανίστηκε στο Geekbench να καταφέρνει 1,710 στο single core test και 6,245 πόντους στο multithreaded. Τέλος, εντυπωσιακός ήταν και ο αριθμός του στο AnTuTu, με 82,945 που τοποθετούν τον Kirin 950 ανάμεσα στους ταχύτερους επεξεργαστές που κυκλοφορούν.

[img_alt=Η Huawei αποκάλυψε το Kirin 950 SoC στα 16 νανόμετρα]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums570-picture54775.png[/img_alt]

Link to comment
Share on other sites

Μετά τους mediatek helio x10 (50k antutu σε κινητά των 150?) και τον επερχόμενο x20, τώρα έρχεται και η hisilicon να μπει δυναμικά στο παιχνίδι των απόλυτων επιδόσεων.

Ήρθε η ώρα qualcomm και samsung να νιώσουν την καυτή ανάσα του ανταγωνισμού, ίσως να φάνε και την σκόνη του....

Αντίθετα, στο desktop δυστυχώς το μονοπώλιο καλά κρατεί...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now