MetallicGR

Η GlobalFoundries ολοκλήρωσε με επιτυχία την ανάπτυξη των 14nm FinFET

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Η GlobalFoundries ολοκλήρωσε με επιτυχία την ανάπτυξη των 14nm FinFET]http://www.hwbox.gr/images/news_images/general4.jpg[/NEWS_IMG] Ολοκληρώθηκε η πιο προηγμένη λιθογραφία της GlobalFoundries και δοκιμάστηκε στα πρώτα προϊόντα της AMD.

Η λιθογραφία των 14nm FinFET Low Power Plus (14LPP) ολοκληρώθηκε με επιτυχία και δοκιμάστηκε ήδη σε επερχόμενα προϊόντα της AMD. Μέσα στα προϊόντα που αναφέρθηκαν, περιλαμβάνονται οι νέοι επεξεργαστές αρχιτεκτονικής Zen και επερχόμενες μονάδες γραφικών που "δείχνουν" προς τις Arctic Islands μέσα στο 2016. Επιπλέον, η GlobalFoundries ανέφερε προϊόντα για "ευρεία χρήση" που θα κατασκευάζονται στη παραπάνω λιθογραφία, η οποία προωθεί τη χαμηλή κατανάλωση σε σχέση με τις παλιότερες.

Σημειώνεται ότι το 2016 θα είναι το έτος όπου η AMD θα αφήσει πίσω της τα 28 νανόμετρα τόσο στους επεξεργαστές (APUs/CPUs) όσο και στις κάρτες γραφικών οι οποίες θα είναι οι πρώτες που θα κατασκευάζονται σε τόσο μικρή λιθογραφία. Η παραγωγή των πρώτων δειγμάτων θα ξεκινήσει από το Fab 8 στη Νέα Υόρκη κάτι που σημαίνει πως θα είναι οι πρώτοι επεξεργαστές που θα έχουν το "Made in USA" τυπωμένο στο IHS τους.

[img_alt=Η GlobalFoundries ολοκλήρωσε με επιτυχία την ανάπτυξη των 14nm FinFET]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums570-picture54776.png[/img_alt]

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now