GoriLLakoS

NVIDIA Reference Design Atom Nettop Spotted !

Recommended Posts

[WRAPLEFT]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/547c42b46ba739.jpg[/WRAPLEFT]Σύμφωνα με την είδηση του VR-Zone, φαίνεται πώς η nVidia είναι αποφασισμένη να πάρει ή ακόμα καλύτερα, να διεκδικήσει ένα μερίδιο απο το ολοένα αυξανόμενο μερίδιο των ULPC και Nettops με Intel Atom επεξεργαστές ! Με την τεράστια εμπειρία της στις κάρτες γραφικών και τα τεράστια ποσά που έχει ξοδέψει για το r&d στα chipset της τελυταία, ευελπιστεί πώς θα έχει με διαφορά το καλύτερο chipset για τους "μικρούς" επεξεργαστές της Intel .

Πρώτα απ'όλα το MCP79 nVidia Chipset είναι μονολιθικό και το PCB το οποίο και "κάθεται" είναι 10-Layer , πράγμα που σημαίνει πώς είναι πολύ πυκνό και σίγουρα πολύ προσεγμένο στην κατασκευή για να κάνει όλα αυτά που οι μηχανικοί της nVidia το προορίζουν. Για τι πράγμα το προορίζουν όμως? Το μονολιθικό MCP79 θα αναλαβάνει όλες τις δουλειές του memory controller, του graphics controller καθώς και όλων των περιφερειακών συσκευών. Η συγκεκριμένη πλατφόρμα θα υποστηρίζει τοσο τους μονοπύρηνους επεξεργαστές Intel Atom, όσο και τους διπύρηνους που θα κυκλοφορήσουν μέσα στο 2009 καθώς και single channel DDR3 PC3-10666 so-dimm στα 1333MHz . Την αναπαραγωγή των γραφικών θα αναλάβει μια ενσωματωμένη κάρτα γραφικών της σειράς GeForce 9 και η έξοδος του σήματος θα γίνεται απο μια DVI-I έξοδο. Στο backplane της μητρικής θα υπάρχει ένας gigabit ethernet controller και 8-channel HD audio, ενώ στην πρόσοψη του θα φιγουράρουν εξόδοι audio (συμπεριλαμβανομένου optical SPDIF), USB 2.0 και eSATA.

Nvidia MCP79 Based Atom Nettop First Pic

Nvidia_Nettop.jpg

Exploded View of the pITX System

Nvidia_Nettop_1.jpg

pITX Main Board – Component Placement

MCP79_board_1.jpg

pITX Main Board – Components

MCP79_board_3.jpg

pITX I/O Board (bottom) Connecting to Main Board (top)

MCP79_board_3.jpg

Link to comment
Share on other sites

Οι ddr3 so-dimms δεν είναι απαραίτητα πιο ενεργοβόρες απο so-dimm ddr2...έτσι και αλλιώς βγαίνουν και σε Low voltage(1.00V) αν θυμάμαι καλά...καταναλώνουν λιγότερο ρέυμα.

Για την GF9 τώρα...ίσως έιναι κάποια έκδοση με κάποιο μηδαμινό TDP...!

Απο δυνατότητες πάντως...θα έχει αρκετά καλύτερες απο αυτές των τωρινών παρόμοιων πλατφόρμων.

Link to comment
Share on other sites

5495e3b33654bb.jpg

5495e3b337d378.jpg

5495e3b33d1e19.jpg

5495e3b33dfcb4.jpg

5495e3b33ed383.jpg

Ακούγεται πώς θα διαθέτει μια 9400M VGA, θα είναι τουλάχιστον 5 φορές πιο γρήγορη απο την Intel, θα υποστηρίζει HD1080 & PhysX ενώ στο σύνολο θα έχει την ίδια κατανάλωση με την πλατφόρμα της intel .

Εκ των έσω, η nVidia θέλει να πουλάει την μητρική μόνη της , οπότε πιέζει την intel να αρχίσει την διάθεση των Atom ώς ξεχωριστά CPU και όχι π΄΄ανω σε μητρικές έτοιμα.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now