MetallicGR

Δικά της SoC σκέφτεται να σχεδιάσει η Google για συσκευές Android

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Δικά της SoC σκέφτεται να σχεδιάσει η Google για Android συσκευές]http://www.hwbox.gr/images/news_images/google.jpg[/NEWS_IMG] Η Google θέλει να φέρει την ομοιομορφία στο λειτουργικό της σύστημα.

Ο σημαντικότερος τομέας στον οποίο διαφοροποιείται το Android από τον ανταγωνισμό (κυρίως Apple) είναι το γεγονός ότι υπάρχουν πολλοί κατασκευαστές τόσο επεξεργαστών, όσο και συσκευών που λειτουργούν με Android, κάνοντας τον εντοπισμό και την υποστήριξη δύσκολη αν όχι αδύνατη για αναβαθμίσεις. Επιπλέον, είναι από τους σημαντικότερους λόγους που το Android βρίσκεται στις πρώτες θέσεις όσον αφορά το μερίδιο αγοράς των mobile λειτουργικών συστημάτων.

Σύμφωνα με πηγές, η Google σκέφτεται το ενδεχόμενο να κατασκευάσει σε συνεργασία δικά της chip τα οποία θα τα τοποθετήσει στις Nexus συσκευές της, ενώ πιθανότατα θα μπορέσει να τα πουλήσεις σε τρίτες εταιρίες κατασκευής smartphone. Οι δικοί της επεξεργαστές θα μπορούν να τρέξουν το λειτουργικό πιο αποδοτικά, ενώ θέλει να επιταχύνει ορισμένες λειτουργίες όπως τον χρόνο απόκρισης της κάμερας μετά τη λήψη μιας φωτογραφίας. Οι συζητήσεις έχουν ήδη ξεκινήσει με μεγάλους κατασκευαστές όπως δηλώνουν πηγές.

[img_alt=Δικά της SoC σκέφτεται να σχεδιάσει η Google για Android συσκευές]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums570-picture54840.png[/img_alt]

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now