JC_Denton

Τα πρώτα Previews της GeForce GTX 295 !

Recommended Posts

[WRAPLEFT]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/547c42b46ba739.jpg[/WRAPLEFT]Πλέον όλοι το ξέρουμε - πριν την κυκλοφορία μιας "ναυαρχίδας" από τις εταιρείες κατασκευής καρτών γραφικών, το διαδίκτυο πλημμυρίζει με φωτογραφίες, benches και πρώτα Previews της, τα οποία τονίζουν τα δυνατά αλλά και αδύναμα σημεία της.

Από αυτό το παιχνίδι δε θα μπορούσε να λείψει η GeForce GTX 295 της nVIDIA, η οποία αναμένεται να δώσει μια γερή, αν και καθυστερημένη απάντηση στην Radeon HD 4870 X2 της AMD.

Η νέα διπλή κάρτα γραφικών λοιπόν που προσδοκεί να διεκδικήσει το θρόνο των επιδόσεων, σε λιγότερο από ένα μήνα θα είναι στις αγορές. Εμείς, ας ρίξουμε μια ματιά στα πρώτα Previews, έτσι ώστε να μπορούμε από τώρα να βγάλουμε κάποια πρώτα συμπεράσματα για αυτήν:

Τα πρώτα Previews της GTX 295:

Hardware Zone

Bit-tech

Guru3D

Μια φωτογραφία της GTX 295:

46494a6e7935d43.jpg

.

Link to comment
Share on other sites

Αυτό έχει γίνει χοντρό θέμα από όταν κυκλοφόρησε η κάρτα. Άντε να δούμε αν θα το ενεργοποιήσουν ποτέ και τι θα κάνει...Αυτό περίμεναν υποθέτω. Μια γρήγορη κάρτα από nvidia για να πουν μετά ότι η δικιά τους κάρτα είναι future-proof.

Link to comment
Share on other sites

To sideport είναι ένα high bandwidth link μεταξύ των GPU. Σε περίπτωση που υπάρχει sideport, τα δεδομένα περνάνε μέσα απο αυτό, αν όχι, μέσα απο ένα PCIe switch της μητρικής.

Σε περίπτωση που υπήρχε το sideport ενεργοποιημένο στις 4870X2, θεωρητικά το bandwidth απο πυρήνα σε πυρήνα θα ήταν το διπλάσιο...αλλά πρακτικά ακόμα δεν έχει χρησιμοποιηθεί πουθενά.

Link to comment
Share on other sites

Απ' όσο γνωρίζω το bandwidth του PCIE δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση bottleneck μέχρι σήμερα. Εκτός και αν το sideport δώσει πολύ καλύτερα latencies...

Απ'ότι είχε ισχυριστεί εκπρόσωπος της ΑΤΙ, κύρια βελτίωση που θα παρέχει το sideport θα είναι ο εκμηδενισμός του microstuttering και η παράλληλη αύξηση του συνολικού bandwidth της κάρτας. Το θέμα είναι ότι η αύξηση του bandwidth θα είναι μόνο 5gb/s και όχι διπλασιασμός και όσο για το microstuttering, είναι ούτως ή άλλως τόσο ελάχιστο αυτή τη στιγμή, που δεν νομίζω ότι θα είναι και τόσο τρομακτική πια η διαφορά. Μακάρι να με διαψεύσει η ΑΤΙ αλλά δυστυχώς στις μέρες μας θαύματα δε γίνονται.

Link to comment
Share on other sites

http://www.techpowerup.com/79657/GTX295_SLi_on_Core_i7_Platform_Scores_P32573_on_3DMark_Vantage.html

"The guys over at Xfastest have been hard at work testing out the upcoming NVIDIA GeForce GTX295 graphics card based on a dual GT200 GPU setup. For this particular setup they have got two said graphics cards for a quad-SLi arrangement on an Asus Rampage II Extreme, featuring an Intel Core i7 Extreme 965 overclocked to 4.19Ghz. The graphics cards were overclocked to 705Mhz (core), 1480Mhz (shader), 1250Mhz (memory). The test was run on 3DMark Vanatage's Performance setting and gave a GPU score of 35711, leading to a total score of P32573. These scores look promising as the tests have been run on pre-release drivers which will not yet be fully optomized, if you want to try out these drivers, they can be found here, obviously these are pre-release beta drivers, so use them at your own risk."

;)

Link to comment
Share on other sites

Σίγουρα είναι χωρίς physx

GPU score of 35711, leading to a total score of P32573

Απλά εμένα μου φαίνεται περίεργο το ότι έκοψε τόσο πολύ το cpu score.

Ο i7 στα 4g βγάζει περίπου 25χιλιάρικα.To θεωρώ πολύ το να του έκοψε 3χιλιάρικα στο overall

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now