MetallicGR

The Frankfurt Major: Τα αποτελέσματα του Τελικού

Recommended Posts

[NEWS_IMG=The Frankfurt Major: Τα αποτελέσματα του Τελικού]http://www.hwbox.gr/images/news_images/moba2.jpg[/NEWS_IMG] Το πρώτο από τα τέσσερα Major Events της Valve, Frankfurt Major 2015, έφτασε στο τέλος του, με τον πιο αναπάντεχο τρόπο που θα μπορούσε να έχει τελειώσει ποτέ ένα gaming event.

Εντύπωση βέβαια προκάλεσε στην κοινότητα η τιτάνια προσπάθεια των νικητών του event OG ξεπερνώντας κάθε εμπόδιο στο Lower Bracket με έξη νίκες σερί, ανάμεσα από ομάδες που ήταν «οι νικητές», δίνοντας την χαριστική βολή στους Team Secret κατακτώντας την πρώτη θέση, βάζοντας το όνομα τους στην ιστορία του Dota 2, νικώντας το πρώτο Major Event.

Η πρωτιά δεν ήταν εύκολη για τους OG, καθώς χάνοντας από τους Vega Squadron στην φάση των ομίλων, υποβιβάζονται στο Lower Bracket μαζί με άλλες οκτώ ομάδες. Όλα έδειχναν απίθανα για την ομάδα από την Ευρώπη, όμως κατάφεραν να φέρουν τα πάνω κάτω! Στον τελικό του Lower Bracket ήρθαν αντιμέτωποι με τους Evil Geniuses που εκτοπίστηκαν από τους Team Secret, κλειδώνοντας με αυτόν τον τρόπο μια θέση για τον τελικό του event. Η ομάδα από την Αμερική έβαλε τα δυνατά της. Αυτό όμως δεν ήταν αρκετό για να σταματήσουν το «τρένο» OG, στην τελική φάση του Lower Bracket, χάνοντας με 1-2 από παρόμοια επιλογή ρόστερ.

Μπορεί να πήραν το πρώτο παιχνίδι οι Evil Geniuses, οι OG όμως δεν είπαν την τελευταία τους λέξη, καθώς στο δεύτερο παιχνίδι ακολουθώντας μια in-out τακτική κατάφεραν να κάνουν το 1-1, πηγαίνοντας στο τρίτο και τελευταίο παιχνίδι, οπού με την ίδια τακτική και σχεδόν ίδιο ρόστερ, κατάφεραν να πάρουν και δεύτερη νίκη από τους «Πρωταθλητές», αφήνοντας το κοινό άφωνο για το επίτευγμα που έκαναν.

Οι OG έρχονται αντιμέτωποι με τα φαβορί της διοργάνωσης Team Secret, στο κατάμεστο Festahlle της Φρανκφούρτης. Σύμφωνα με το προσωπικό του ESL στην Φρανκφούρτη, το event έγινε σχεδόν sold out, γεμίζοντας τις θέσεις με θεατές και fans του αγαπημένου τους MOBA, καθώς στο twitch σημειώθηκε κινητικότητα στους viewers πάνω από 150 χιλιάδες άτομα, και στο Dota 2 In Game είχαμε άλλους 50 χιλιάδες. Επίσης 36 χιλιάδες άτομα στοιχημάτισαν πάνω από 150 χιλιάδες αντικείμενα σε στοιχηματικές σελίδες για το συγκεκριμένο παιχνίδι.

Περνώντας στην τελική ευθεία, και στο κλείσιμο του πρώτου Major Event, έχουμε τους Team Secret ενάντιων OG. Οι Team Secret δείχνοντας υπεροχή από τα πρώτα κιόλας παιχνίδια που έκαναν, δεν δυσκολεύτηκαν ιδιαίτερα να φτάσουν στον τελικό, σε αντίθεση με τους OG που πέρασαν τα «χίλια μύρια» για να τα καταφέρουν ως εδώ! Την νίκη κατάφεραν να πάρουν οι OG στο τέταρτο παιχνίδι, νικώντας με 1-3 τους Team Secret.

Στο πρώτο παιχνίδι βλέπουμε μια επιθετική διάθεση από τους Team Secret καθώς το ρόστερ που επέλεξαν αν και έχει πολύ καλή κινητικότητα (mobility), υστερεί πάρα πολύ στην άμυνα παίζοντας απέναντι σε ένα πιο casual θα έλεγε κάποιος ρόστερ των OG, οπού περιέχει λίγο πολύ τα πάντα. Δουλεύοντας αρμονικά και τακτικά οι OG κατάφεραν να τους νικήσουν καθώς μέσα σε 30 λεπτά κατέρριψαν όλες τις μεριές των Team Secret, δίνοντας τους την πρώτη νίκη με σκορ 12-36.

Το δεύτερο παιχνίδι δεν αργεί να πάρει θέση, και οι OG αλλάζουν το μισό τους ρόστερ, κρατώντας όμως σταθερά τα Supports τους, ενώ οι Team Secret διαλέγουν αυτήν τη φορά μια in-out στρατηγική με ένα εξολοκλήρου αλλαγμένο ρόστερ. Ένα παιχνίδι για γερά νευρά μιας ώρας, με δυνατές μάχες, προσφέροντας πλούσιο θέαμα! Με τους OG να έχουν σπάσει δυο από τις τρεις μεριές τον Team Secret, ενώ οι Team Secret να είναι αρκετά πίσω στο Push, μια επιπόλαια κίνηση από τους Team Secret τους κόστισε και το δεύτερο παιχνίδι καθώς στο 64ο λεπτό ξεκίνησαν μια μάχη στο Mystic Shop τον Dire που «ήξεραν» ότι δεν πρόκειται να νικήσουν. Χάνοντας το πλεονέκτημα της άμυνας, χωρίς να χαθεί χρόνος, οι OG πέρασαν απευθείας στην αντεπίθεση από το Bottom Lane, οι Team Secret προσπάθησαν με νυχιά και με δόντια να κρατηθούν, αλλά ήταν μάταιο. Στο 65ο λεπτό λοιπόν κάλεσαν «GG» δίνοντας την δεύτερη νίκη στους OG!

Στο τρίτο παιχνίδι οι ρόλοι αντιστρέφονται, το θύμα γίνεται ο θύτης και περνά στην αντεπίθεση, ακολουθώντας την τακτική του αντιπάλου από τα προηγούμενα παιχνίδια καθώς το ρόστερ τους ακούει στο in-out gameplay, θέλοντας να κλείσουν την παράσταση με 0-3. Οι Team Secret από την άλλη επιλέγουν ένα επιφυλακτικό ρόστερ με πληθώρα από Stuns και Crow Control ικανοτήτων, κάνοντας δύσκολο το παιχνίδι των OG αποσπώντας τους την νίκη. Η καθοριστική μάχη, όπως και στο προηγούμενο παιχνίδι έγινε στην μεριά των Dire, και συγκεκριμένα στα Woods πίσω από το Tier 1 Tower. Με μια θαρραλέα κίνηση από τους Team Secret, χρησιμοποιώντας έξυπνα το Smoke of Deceit, πιάσανε κυριολεκτικά στον «ύπνο» τους OG κερδίζοντας μια μάχη, που οι γνωστές του παιχνιδιού, θα έλεγαν πως ήταν ενάντια σε Bots! Με σκορ 1-2 οι ομάδες από την Ευρώπη περνάνε στο τέταρτο, και από ότι όλα έδειξαν, και τελευταίο παιχνίδι.

Στο τελευταίο παιχνίδι του τελικό, το σκορ τείνει προς την μεριά των OG, όμως οι Team Secret δεν τα παρατάνε. Θέλοντας άλλη μια νίκη οι OG για να πάρουν την πρωτιά, και άλλη μια η Team Secret για να κρατηθούν, οι επιλογές των ρόστερ έγιναν με γνώμονα το mid-game, πολλά Crow Control και από τις δυο ομάδες, με τους Team Secret να κρατούν το ίδιο Core Support και Initiator. Μόλις στο 16ο λεπτό οι OG κατάφεραν να σπάσουν τα Tier 1-2 Towers από την μεσαία και κάτω γραμμή των Team Secret, περνώντας κατά πολύ μπροστά στο Push, ενώ από την μεριά τους οι Team Secret είχαν μόλις καταφέρει να ρίξουν το Tier 1 Tower από την πάνω γραμμή. Στο 24ο λεπτό οι OG με ένα μονοκόμματο push από την πάνω γραμμή και πάρα πολύ σωστό positioning, κατάφεραν να κατεδαφίσουν τα πάντα στο διάβα τους, ρίχνοντας ακόμα και τα Barracks της αντίπαλης μεριάς! Στο 29ο λεπτό ένα λάθος «Chase» κοστίζει στους Team Secret τα κάτω Barracks, και οι OG θέλουν μια σίγουρη νίκη πηγαίνοντας απευθείας στην μεσαία γραμμή, οι Team Secret δεν τα παρατάνε όμως και επιμένουν, σε μια μάχη δίχως τελειωμό και πολλά Buybacks από μεριάς τους. Πάρα τις αλλεπάλληλες προσπάθειες τους, οι Team Secret δεν μπόρεσαν να κρατηθούν, χάνοντας την μεσαία γραμμή, και πριν καν πέσουν τα Barracks να καλέσουν το «GG» στο 33ο λεπτό, δίνοντας την νίκη στους OG με σκορ 9-23, γράφοντας το όνομα τους ως η πρώτη νικητήρια ομάδα στο πρώτο Major Event!

Edited by MetallicGR
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now