MetallicGR

Φήμη: Το Abu Dhabi σκέφτεται να πουλήσει την GlobalFoundries

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Φήμη: Το Abu Dhabi σκέφτεται να πουλήσει την GlobalFoundries]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums497-picture35423.jpg[/NEWS_IMG] Όντας στα χέρια της κυβέρνησης του Abu Dhabi εδώ και μερικά χρόνια, η GlobalFoundries (πρώην μέρος της AMD) ενδέχεται να πουληθεί.

Σύμφωνα με φήμες, λόγω της μεταβλητότητας της τιμής του πετρελαίου, οι επενδυτές από το Abu Dhabi σκέφτονται να πουλήσουν μέρος ή ολόκληρη την επιχείρηση παραγωγής ημιαγωγών. Οι ανώνυμες πηγές που μίλησαν στο Bloomberg αναφέρουν πως η αξία της GlobalFo ανέρχεται σε 15 με 20 δις δολάρια. Η αναφορά σταματά σε αυτό το σημείο χωρίς να αναφέρεται σε πιθανούς αγοραστές, όμως διάφορες θεωρίες αναβλύζουν σχετικά με αυτό το κομμάτι και όπως σωστά επισημαίνει το PC Perspective, ένας από τους πιθανούς αγοραστές είναι κάποια επενδυτική εταιρία με βάση την Ασία, ένα αρκετά πιθανό σενάριο μιας και ο αγοραστής θα μπορέσει να εκμεταλλευτεί τις προσφορές από εταιρίες όπως η AMD, που θα κατασκευάσει εκεί κάρτες γραφικών και επεξεργαστές μέσα στο 2016.

[img_alt=Φήμη: Το Abu Dhabi σκέφτεται να πουλήσει την GlobalFoundries]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums570-picture55857.png[/img_alt]

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now