MetallicGR

Έναν ακόμα AMD Jaguar πυρήνα ξεκλείδωσε η Sony στο PS4

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Έναν ακόμα AMD Jaguar πυρήνα ξεκλείδωσε η Sony στο PS4]http://www.hwbox.gr/images/news_images/ps4.jpg[/NEWS_IMG] Ο πυρήνας No 06 που βρίσκεται στο εσωτερικό του Jaguar APU της κονσόλας της Sony φαίνεται ότι έγινε διαθέσιμος στους developers.

Χρήστες στα forum του NeoGAF αναφέρουν πως το PlayStation 4 μπορεί πλέον να χρησιμοποιήσει τους 7 από τους συνολικά 8 πυρήνες Jaguar αρχιτεκτονικής για τα παιχνίδια του, δίνοντας έτσι πολύτιμα resources στους game developers. Μέχρι στιγμής, η κονσόλα χρησιμοποιούσε 6 πυρήνες εν ώρα gaming αφήνοντας τους άλλους δύο για το λειτουργικό σύστημα. Πηγή των παραπάνω φαίνεται πως είναι το change log του FMOD, μιας βιβλιοθήκης ήχου για το PC, τις φορητές συσκευές και τις κονσόλες, στο οποίο αναφέρεται ο "πρόσφατα ξεκλειδωμένος πυρήνας". Αξίζει να αναφέρουμε πως οι Jaguar πυρήνες της AMD έχουν αρχίσει να δείχνουν την ηλικία τους, καθώς αυτή τη στιγμή, είναι ισάξιοι ενός Bay Trail Atom της Intel. Η αρχιτεκτονική είναι ακριβώς η ίδια που βρίσκουμε στα Kabini και Temash laptops του 2013.

Σημειώνεται, ότι ο 7ος πυρήνας έχει ήδη ξεκλειδώσει για το Xbox One κάτι που σημαίνει πως η Sony ενδέχεται να ανοίξει ακόμα τη διαφορά στις επιδόσεις, θεωρητικά. Βέβαια, ας μη ξεχνάμε ότι οι επεξεργαστές τους είναι πανομοιότυποι και στις δύο κονσόλες, υποστηρίζουν τα ίδια insructions sets (x86 γαρ) και διαφέρουν στον τύπο της μνήμης που είναι πιο σημαντικό και από την ελάχιστα διαφορετική GPU που εφοδιάζονται.

[img_alt=Έναν ακόμα AMD Jaguar πυρήνα ξεκλείδωσε η Sony στο PS4]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums570-picture55861.png[/img_alt]

Link to comment
Share on other sites

Αυτοί οι Ιάπωνες τον είχαν κρύψει τόσο καλά με αποτέλεσμα να περάσουν δύο χρόνια με remastered παιχνίδια.

Τώρα όμως θα γίνει χαμός.

Πιο γελοίο marketing πεθαίνεις.

Link to comment
Share on other sites

Εντομεταξύ δεν είναι μόνο αυτό.. Το Xbox χρησιμοποιεί και πυρήνες για το λειτουργικό..

Και άλλους πυρήνες για το Kinect και άλλου πυρήνες για τα Games.. Μου φαίνεται απλά δεν φτάνουν :P

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now