MetallicGR

Εφευρέθηκε supergel που επουλώνει ψυχρές και σπασμένες κολλήσεις

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Εφευρέθηκε supergel που επουλώνει τις ψυχρές κολλήσεις]http://www.hwbox.gr/images/news_images/general3.jpg[/NEWS_IMG] Επιστήμονες στο Cockrell School of Engineering του Texas εφηύραν ένα gel που μπορεί να επουλώσει τις "κακές κολλήσεις", γνωστές και ως "ψυχρές".

Η επαναστατική αυτή σύσταση του supergel μπορεί να φανεί αρκετά χρήσιμη σε εκατοντάδες ηλεκτρονικούς ανά τον κόσμο μόλις γίνει διαθέσιμη στο καταναλωτικό κοινό. Συγκεκριμένα, επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Τέξας ανέπτυξαν μια φόρμουλα με την οποία μπορούν να "επουλώσουν" τις ψυχρές ή και σπασμένες κολλήσεις σε μια πλακέτα (PCB) με θεαματικά αποτελέσματα. Η δημιουργία του, γίνεται "αναμιγνύοντας" δύο άλλα gel μεταξύ τους τα οποία συνδυαστικά καταφέρνουν τα παραπάνω αποτελέσματα και το κυριότερο, είναι πως δεν απαιτείται η θέρμανσή του από κάποια πηγή θερμότητας όπως κολλητήρι για να λειτουργήσει, κάνοντας την εφαρμογή του απλή και καινοτόμα αφού κάθε προηγούμενη προσπάθεια απαιτούσε και μια "εξωτερική πηγή θερμότητας" για να λειτουργήσει με τα προβλεπόμενα αποτελέσματα.

Οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Τέξας αναφέρουν πως το "supergel" μπορεί να βρει εφαρμογή σε μικροσυσκευές όπως wearables, βιο-αισθητήρες, ευλύγιστες συσκευές μέχρι και μπαταρίες όχι για να τις επισκευάσει, αλλά για να ενισχύσει τις κολλήσεις τους.

[img_alt=Εφευρέθηκε supergel που επουλώνει τις ψυχρές κολλήσεις]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums570-picture55896.png[/img_alt]

Edited by MetallicGR
Link to comment
Share on other sites

Διαβάζω...λέω εδώ είμαστε...Supergirl!

Ξαναδιαβάζω, λέω πάλι, εδώ είμαστε...Supergirl που κολλάει!

Πάω ρίχνω λίγο νερό στα μάτια μου και μετά βλέπω Supergel :hehe:

#truestory

εισαι τυπος css

can't see sh*t :hehe:

Link to comment
Share on other sites

...αν κάνει αυτό που λέει πως κάνει, το πατεντάρουν Παρασκευή βράδυ, Σάββατο το πουλάνε με μετοχές και ποσοστά σε καμιά 3Μ και Κυριακή απόγευμα είναι στο Μονακό.

Συνταξιούχοι στα 25 :hehe:

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now