Hurry38

σταυρολεξο για τεχνικους και εμπειρους χρηστες μονο

Recommended Posts

Χαιρετω ολους

Επειδη γνωριζω πως αυτο ειναι ενα φορουμ για σκληροπυρηνικους χρηστες χρειαζομαι βοηθεια πανω σε ενα πολυ περιεργο προβλημα.

Εχω ενα συστημα GIGABYTE EP43T S3L+XEON L5420 MODDED

ASUS 5450 fanless 2GB

6γιγα (2+2+2) DDR3 1333 Kingston

σκληρος WD 200 GB SATA II

pc power&cooling silencer 910 watt

ETASIS 850 watt

οπως ευκολα καταλαβαινει κανεις εχω ενα μετριο μηχανημα να σερφαρω στο διαδικτυο και να παιζω κανενα παλιο παιγνιδι οποτε μου την δινει!!!

Ολα δουλευαν κανονικα χωρις προβληματα

Tελευταια οταν ξεκιναει το μηχανακι ενω ολα δειχνουν να δουλευουν,στην οθονη δεν φαινεται τιποτα ουτε καν ο καταλογος του post ομως μπαινει στα windows XP κανονικα επειδη το ακουω!

Οταν πατησω το κουμπι του reset το μηχανακι κανει post κανονικα!

Οταν κανω restart μεσα απο τα windows αναβοσβηνει κανονικα

Θα σας πω τι εχω κανει για να μην σας κουρασω και απο κει και περα αν εσεις σκεφτειτε κατι αλλο μου το λετε να το δοκιμασω

-αλλαξα θεσεις στα 3 dimm

-τα εβγαλα ενα προς ενα και ξαναδοκιμασα αλλαζοντας παραλληλα και τις θεσεις τους

-αλλαξα τροφοδοτικο

-αλλαξα καρτα γραφικων

-αλλαξα μπαταρια στην μητρικη

-ξαναπερασα το τελευταιο bios χρησιμοποιωντας το flashbios utility

- ξεσυνδεσα ολα τα περιφερειακα

-δοκιμασα διαφορετικο καλωδιο τροφοδοσιας

αποτελεσμα 0

τι δεν εκανα

-δεν δοκιμασα διαφορετικο καλωδιο vga

-δεν δοκιμασα αλλη οθονη

-δεν πηρα το σφυρι να του σκισω τα πεταλα

ερωτησεις

-υπαρχει τροπος χρησιμοποιωντας το flashbios utility της μητρικης να κατεβασω το παλιοτερο bios και να το δοκιμασω δλδ να υποβαθμισω το bios στην προηγουμενη εκδοση?

-ποια διαφορα εχουν 4 γιγα DDR2 με 4 γιγα DDR3?Ψηλοτεροι χρονισμοι στην DDR3 αλλα εγω βλεπω μικροτερο latency στις DDR2

-Αγορασα προσφατα αυτη την παστα

ARCTIC ALUMINA THERMAL COMPOUND 1.75G - ΣΥΣΤΗΜΑ ΨΥΞΗΣ (PER.641203)

κανει για επεξεργαστη η ειναι μονο για καρτες γραφικων?

ελπιζω να μην σας κουρασα

ευχαριστω

Φωτης

Edited by Hurry38
Link to comment
Share on other sites

Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να πειράξει το BIOS, όπως το ακούω και μιας έχει δοκιμάσει άλλη κάρτα, ή το καλώδιο ή η ίδια η οθόνη σου κάνει νερά. Ειδικά αν είναι ίδιας ηλικίας με το υπόλοιπο hw μπορεί πλέον να μην ανάβει εύκολα από "κρύα" λόγω πυκνωτών. Δες τι γίνεται με μια δανεική οθόνη θα έλεγα.

Για τις μνήμες που ρωτάς, υπάρχουν και άλλες διαφορές στις τάσεις, στον τρόπο τροφοδοσίας, στο prefetch τους και λοιπά αρχιτεκτονικά, αλλά στην πράξη μην νομίζεις ότι όλα αυτά "φαίνονται" σε καθημερινές εργασίες. Το πέρασμα από ddr2 σε ddr3 δεν είναι και τίποτα εντυπωσιακό αν ο memory controller παραμένει στο chipset ;)

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα, για τσέκαρε στο bios έχει μια επιλογή που λέει απο που παίρνει το σύστημα εικόνα, ίσως να πρέπει να βάλεις την 5450 σαν προεπιλογή ή σαν pci-e πρώτη στη λίστα..

Link to comment
Share on other sites

Συνήθως είναι κάτι σαν "Init Display First" και εκεί μπορείς να επιλέξεις PCIe κτλ αλλά αυτές οι επιλογές έχουν νόημα αν έχει έξοδο γραφικών και η μητρική σου οπότε και δεν ξέρει το σύστημα που να στείλει το σήμα (στην pcie gpu ή στην on board).

Δεν ξέρω αν την έχει η δική σου μητρική την επιλογή αυτή, αλλά κάτι τέτοιο ^ ψάχνεις.

Link to comment
Share on other sites

δεν εχει onboard gpu εχει μια επιλογη στο bios σε pge mode..... οπως αναφερα η βλαβη ειναι περιεργη επειδη ακομα και η PCI-E ναχε πεθανει δεν θα ετρεχε πριμε για 2 ωρες ουτε θα επαιζε max payne 3 ετσι δεν ειναι?

Τωρα η alumina κανει για επεξεργαστη?Γιατι με αυτα που ακουω στα ξενα φορουμ θα ξεχασω κι αυτα που ξερω,αλλα και παλι εγω νομιζω οτι εμεις σαν ελληνες ειμαστε πιο τσακαλια απο τους ξενους.Επισης αν εχει κανεις μια 775 μητρικη που παιρνει ΧΕΟΝ πανω να εναν φιλο μου εδω στη Λαμια

Edited by Hurry38
Link to comment
Share on other sites

Aπο αυτα που ειπες οτι εχεις κανει φαινεται οτι δεν ειναι προβλημα στον πυργο. Δοκιμασε αλλο καλωδιο και μια αλλη οθονη που σου ειπε ο caution,

αν δεν υπαρχει καποιος να σου δανεισει παρε μαζι σου τον πυργο στο σπιτι ενος φιλου και δοκιμασε τα εκει.:)

stealth

Edited by stealth
Link to comment
Share on other sites

Alumina βάζεις όπου θέλεις, τέλειος μονωτής λέει η Arctic, οπότε δεν θα 'χεις δράματα.

Electrical Insulator:

Arctic Alumina does not contain any metal or other electrically conductive materials. It is a pure electrical insulator, neither electrically conductive nor capacitive. via

Link to comment
Share on other sites

τελικα μετα απο δοκιμη σε αλλη οθονη με αλλο καλωδιο (HDMI) συνεχιζει να κανει το ιδιο.Αφου τα αλλαξα ολα τελικα κατεληξα οτι ειναι η μητρικη γιατι αν δεν ειναι η μητρικη τοτε μαλλον ειναι το κεφαλι μου :suspicion: μιας και δεν εχει αλλο hardware να δοκιμασω (ευτυχως τα ειχα ολα διπλα) και τα δοκιμασα,οποτε ειναι θεμα χρονου πια να σβησει και να μην αναψει ξανα.

Θα την βαλω σε μωβ κουτακι και θα την θαψω στον κηπο του σπιτιου μου με ενα κινεζικο φαναρακι απ εξω αναμμενο.

Κατα την διαρκεια των δοκιμων μυρισα κατι καμμενο και διαπιστωσα οτι μου καηκε ο σκληρος επισης,μιλαμε για τοση τυχη πια!

Γι αυτο στο τοπικ εγραψα για εμπειρους χρηστες και τεχνικους μονο,γιατι φανταστειτε οτι οταν ανοιγα τον διακοπτη του τροφοδοτικου το μηχανημα εκανε boot απο μονο του χωρις να πατησω καν το power button.

Ζηταω μητρικη 775 σοκετ που να παιρνει 4 πυρηνο πανω αν εχει κανεις να μου πουλησει

Link to comment
Share on other sites

τωρα φοραω πανω εναν Maxtor IDE 30gb και παλι η γνωστη μαυρη οθονη στην αρχη ολα οκ μετα,καποια στιγμη θα μπαινει με την 3 φορα μετα με την 4η μετα με την 85η και μετα παπαλα!Οταν πρωτοπηρα υπολογιστη βλαχακι απο τη Λαμια τραβηξα τοσα πολλα απο τον καθε μακακα με επιασαν τοσο πολυ κοροιδο,μου φαγαν τοσα λεφτα,τοση αδιαφορια ψεμα και εκμεταλλα που ορκιστηκα να γινω εξπερ στους υπολογιστες και να βοηθαω ανθρωπους που ειχαν προβληματα με τους υπολογιστες τους για να μην τραβηξουν αυτα που τραβηξα εγω!

Τελικα εγινα ενας καλος χρηστης μπορω να φτιαξω σχεδον τα παντα (για οτι δεν ξερω ρωταω η το γκουγκλαρω και βρισκω λυσεις) αλλα ηλεκτρονικος δεν ειμαι για να επισκευαζω μητρικες,ουτε ξερω να κανω κολλησεις με καλαι ουτε πυκνωτες να αλλαξω......ελεος ντραμμερ ειμαι!

Εχω ακουσει ομως να πετανε στα σκουπιδια πανακριβες μητρικες για εναν καμμενο πυκνωτη η επειδη ηθελε clear cmos η επειδη ειχε off-charge battery επειδη ηταν σε αχρηστια για χρονια

Παρεπιπτοντως υπαρχει κανενας ηλεκτρονικος εδω μεσα να κανει επισκευες?Δεν ρωταω για να επισκευασω την δικη μου μητρικη αλλα για να τον εχω υπ'οψιν

Κι επειδη αυτο δεν ειναι ποστ αλλα καταντησε να ειναι καταθεση ψυχης λεω να προτεινω στο φορουμ να υπαρχει "ομαδα αλληλεγγυης" δλδ οποιος εχει κατι που του περισσευει,δεν του χρειαζεται,ας ανοιξουν οι διευθυνοντες εδω μια ενοτητα ετσι ωστε να μπορουμε να βοηθαμε ανθρωπους που δεν εχουν λεφτα να αγορασουν κατι και το εχουν αναγκη!!!!!

Μια μητρικη θα μου βρει κανεις 775?

Edited by Hurry38
Link to comment
Share on other sites

Το να μην ανάβει η μητρική με την 1η - 2η κτλ και να ανάβει όμως στο τέλος, μοιάζει με θέμα πυκνωτών. Συνήθως φαίνονται και με το μάτι αν έχουν αρχίσει να φουσκώνουν.

Αλλά εσένα έμπαινε "τυφλά" στα windows με το πρώτο, απλά δεν έδινε εικόνα. Περίεργη βλάβη... αν την έχει σιγουρέψει ότι είναι μητρική, κοίτα σε αγγελίες για τίποτα με p45 chipset ιδανικά.

Link to comment
Share on other sites

δεν παει το μυαλο μου τι αλλο να ειναι.Εχω 2 τροφοδοτκα πανισχυρα τα δοκιμασα και τα 2,αλλαξα καρτα γραφικων,αλλαξα τις θεσεις των μνημων,εβγαλα και ξαναβαλα τις μνημες,αλλαξα καλωδιο οθονης,οθονη, δεν μενει τιποτε αλλο

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now