MetallicGR

Open Source και επίσημα η Apple Swift γλώσσα προγραμματισμού

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Open Source και επίσημα η Swift γλώσσα προγραμματισμού της Apple]http://www.hwbox.gr/images/news_images/apple2.jpg[/NEWS_IMG] Η γλώσσα προγραμματισμού είναι πλέον διαθέσιμη στον λογαριασμό της Apple στο Github και υπάγεται στην Apache License 2.0, όπως και το λειτουργικό σύστημα Android.

Η ανακοίνωση είχε πραγματοποιηθεί στα πλαίσια του WWDC 2015 τον Ιούνιο όταν η Apple είχε μιλήσει για το μέλλον της Swift λέγοντας πως σύντομα θα γίνει Open Source. Αξίζει να πούμε πως ανακοινώθηκε στο WWDC 2014 μαζί με το λειτουργικό σύστημα OS X Yosemite. Η Swift αποτελεί μετεξέλιξη της Objective-C και πλέον δίνει περισσότερη ελευθερία στους προγραμματιστές να δημιουργήσουν εφαρμογές ή για να προσθέσουν χαρακτηριστικά στη γλώσσα προγραμματισμού. Η Apple αναπτύσσει παράλληλα και την Swift 3 αναφέροντας πως υπάρχουσες δουλειές μπορούν να "χαλάσουν" με κάθε νέο update που έρχεται από την εταιρία και θα πρέπει να διορθώνουν τον κώδικα ή τη σύνταξη αυτού.

Η Swift συνοδεύεται και από έναν package manager για τον διαμοιρασμό κώδικα κάτι που σύμφωνα με το AnandTech, θα ήταν αρκετά χρήσιμο εάν περνούσε στο OS X.

https://github.com/apple

[img_alt=Open Source και επίσημα η Apple Swift γλώσσα προγραμματισμού]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums570-picture56130.png[/img_alt]

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now