MetallicGR

AMD: Ο πυρήνας Tonga έχει τελικά εύρος διαύλου 384-bit

Recommended Posts

[NEWS_IMG=AMD: Ο πυρήνας Tonga έχει τελικά εύρος διαύλου 384-bit]http://www.hwbox.gr/images/news_images/amd3.jpg[/NEWS_IMG] Η εταιρεία δε βρήκε την "κατάλληλη αγορά" για να τη κυκλοφορήσει όπως ανέφερε εκπρόσωπός της.

Σε συνέντευξη του Ryan Shrout του PCPerspective με τον Raja Koduri της AMD γίνεται γνωστό το γεγονός ότι ο πυρήνας Tonga XT που χρησιμοποιείται στο εσωτερικό των R9 380(X) και μερικών ακόμη καρτών της εταιρείας, έχει (τελικά) εύρος διαύλου μνήμης 384-bit. Ο πυρήνας που διατίθεται αυτή τη στιγμή στην αγορά έχει εύρος διαύλου 256-bit, κάτι που έχει μια μικρή επίπτωση στις επιδόσεις, εφόσον τη συγκρίνουμε με μια υποθετική υλοποίηση με 384-bit.

Ο λόγος που το προϊόν δε βγήκε ποτέ στην αγορά είναι το γεγονός ότι η AMD δε βρήκε την κατάλληλη αγορά (αναφέρεται στο performance ανά ?) για να τοποθετήσει τη κάρτα, στέλνοντας αντ' αυτής, την Radeon R9 380X που έρχεται με εύρος διαύλου 256-bit. Ο πυρήνας μετρά λίγο παραπάνω από έναν χρόνο στην αγορά, από τη κυκλοφορία της R9 285 και πλέον δεν υπάρχουν πληροφορίες που να υποδεικνύουν κάποιο προϊόν βασισμένο στην πλήρη του έκδοση.

[mag_full=AMD: Ο πυρήνας Tonga έχει τελικά εύρος διαύλου 384-bit]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums570-picture56139.png[/mag_full]

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now