MetallicGR

Τα Windows 10 βρίσκονται εγκατεστημένα στο 9.9% των PC παγκοσμίως

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Τα Windows 10 βρίσκονται στο 9% των PC παγκοσμίως]http://www.hwbox.gr/images/news_images/microsoft.jpg[/NEWS_IMG] Η τακτική της Microsoft με τα upgrades παλιότερων OS στα Windows 10 φαίνεται πως λειτούργησε άψογα με βάση τα νέα στατιστικά που έρχονται από το NetMarketshare.

Συγκεκριμένα, με βάση τα νέα δεδομένα που δόθηκαν στη δημοσιότητα τα νέα Windows 10 απαριθμούν το 9.9% του συνολικού "πληθυσμού" των υπολογιστών, μόλις πέντε μήνες μετά τη κυκλοφορία τους. Παρ' όλ' αυτά, υπάρχει και άλλη πλευρά του νομίσματος η οποία σημειώνει ότι ο ρυθμός της υιοθέτησης του λειτουργικού συστήματος από τους χρήστες επιβραδύνθηκε αισθητά από μήνα σε μήνα. Στα τέλη Αυγούστου, όταν το OS έκλεινε χοντρικά 30 ημέρες κυκλοφορίας, το ενδιαφέρον των χρηστών ήταν τεράστιο, αγγίζοντας το 5.3% ενώ αντίστοιχα κοντά ήταν και το μερίδιο αγοράς του (5.7%), ενώ οι χρήστες που χρησιμοποιούσαν ήδη τις Insider Preview μετρούσαν το 0.4%.

Από τον Σεπτέμβριο, βλέπουμε τη σταδιακή επιβράδυνση της υιοθέτησης που έφτασε το 1.6% περισσότερο απ' ότι τον προηγούμενο μήνα, διαμορφώνοντας ένα μερίδιο αγοράς της τάξης του 7,3%. Τον Οκτώβριο, το ενδιαφέρον μειώθηκε ακόμη περισσότερο, για να φτάσει στο 1.1% του Νοεμβρίου με ένα όμως αρκετά υγιές ποσοστό χρήσης που αγγίζει το 9.9%. Προβλέπεται, ότι κατά τη περίοδο των Χριστουγέννων, όπου ως είθισται παρατηρείται αυξημένη κατανάλωση στον κλάδο των υπολογιστών, η Microsoft θα ανακτήσει το ποσοστό της στην "μηνιαία αποδοχή" που έχουν τα Windows 10, με σκοπό να ξεπεράσουν τα Windows XP, 8.1 και να κυνηγήσουν τα Windows 7 όπου βρίσκονται εγκατεστημένα στο 56.11% των υπολογιστών του κόσμου.

[img_alt=Τα Windows 10 βρίσκονται στο 9% των PC παγκοσμίως]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums570-picture56158.png[/img_alt]

[img_alt=Τα Windows 10 βρίσκονται στο 9% των PC παγκοσμίως]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums570-picture56157.png[/img_alt]

Link to comment
Share on other sites

Άμα υπολογίσεις και τους αμπαλους που κανανε την αναβάθμιση χωρίς να ξερουν μόνο και μόνο επειδή τους βγήκε στην μπάρα και ηταν και τζαμπε δεν εντυπωσιάζουν τα ποσοστά.

Ας ξεπεράσουν τα xp πρώτα μεσα στο 2016 και βλέπουμε για τα 7 μεχρι το 2020. :hehe:

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now