MetallicGR

Εάν αγοράζατε μια GPU για τα Χριστούγεννα από ποιο στρατόπεδο θα ήταν και γιατί;

Εάν αγοράζατε μια GPU για τα Χριστούγεννα από ποιο στρατόπεδο θα ήταν και γιατί;  

78 members have voted

  1. 1. Εάν αγοράζατε μια GPU για τα Χριστούγεννα από ποιο στρατόπεδο θα ήταν και γιατί;



Recommended Posts

18 ημέρες έμειναν πριν τα Χριστούγεννα και οι περισσότεροι ήδη ετοιμάζονται για το γιορτινό κλίμα των ημερών με... αναβαθμίσεις για να "τονώσουν" την gaming εμπειρία τους. Μια νέα κάρτα γραφικών είναι ο πιο εύκολος τρόπος να απολαύσουμε καλύτερη ποιότητα εικόνας σε κάθε νέο τίτλο χωρίς να σκεφτούμε κάποια πιο σύνθεση αναβάθμιση. Η AMD έκανε την αρχή με τον βελτιωμένο πυρήνα Tonga στη 380X ενώ σήμανε τη κυκλοφορία της παράλληλα με μειώσεις τιμών που δε προβλέπονται όμως για την ελληνική αγορά. Αντίστοιχα, το "πράσινο" στρατόπεδο θέλοντας να χτυπήσει την AMD ετοιμάζει την ενισχυμένη GTX 960 Ti για τη Mainstream αγορά των 1080p, η οποία λέγεται ότι θα κυκλοφορήσει αν όχι λίγο μετά τις γιορτές, στις αρχές του νέου έτους, ενώ ανακοίνωσε με τη σειρά της, μειώσεις τιμών σε σχετικά προϊόντα της, που κατά πάσα πιθανότητα δεν ισχύουν για την αγορά της Ελλάδας.

Παρ' όλ' αυτά, πολλά έχουν ακουστεί για την υποστήριξη όλων των χαρακτηριστικών του νέου προτύπου απεικόνισης DirectX 12 από τις σύγχρονες κάρτες των δύο εταιρειών. Τα feature level 12_1 που υποστηρίζουν οι NVIDIA και 12_0 της AMD δεν φαίνεται να επηρεάζουν την ποιότητα των γραφικών δημιουργώντας όμως παρανοήσεις σχετικά με το εάν η NVIDIA έχει το πάνω χέρι από πλευράς υποστήριξης, ή η AMD το έχει από πλευράς επιδόσεων, κάτι που διακρίνει κανείς από τη πρόσφατη θεματολογία μας: Ashes of the Singularity, στο Fable Legends και για δεύτερη φορά στο AotS. Ας μη ξεχνάμε ότι πολλοί από τους σημερινούς τίτλους θα λάβουν αναβάθμιση με patch για το DX12 οπότε μια νέα κάρτα θα μπορέσει να εκμεταλλευθεί καλύτερα από τους συγκεκριμένους τίτλους, κάτι που φυσικά είναι στο χέρι του κάθε developer.

Η AMD παράλληλα, ανανέωσε τους Catalyst Drivers της, μετονομάζοντάς τους σε Radeon Software και η πρώτη τους έκδοση φέρει την ονομασία Crimson. Ο οδηγός λέγεται ότι προσφέρει ένα ασφαλές 4% σε πολλούς τίτλους σε περιβάλλον DX11 δίνοντας μια σχετική "ανάσα" στην εταιρεία, λίγους μήνες πριν την εμφάνιση του DX12 και των πρώτων συμβατών games. Μαζί με τους drivers, οι δύο μεγάλες εταιρείες έχουν κυκλοφορήσει και συνοδευτικές εφαρμογές για καλύτερο tweaking των ρυθμίσεων στα games, προσφέροντας πιο smooth εμπειρία ανάλογα με το hardware του υπολογιστή. Οι παραπάνω εφαρμογές έχουν συνοδευτεί από σκληρή κριτική στο παρελθόν, κυρίως για τον φόρτο που προστίθεται στο σύστημα.

Με βάση όλα αυτά, εάν αγοράζατε μια κάρτα γραφικών για τα Χριστούγεννα από ποιο στρατόπεδο θα ήταν και γιατί;

[img_alt=Εάν αγοράζατε μια GPU για τα Χριστούγεννα από ποιο στρατόπεδο θα ήταν και γιατί;]http://www.hwbox.gr/members/3682-albums680-picture53305.jpg[/img_alt]

Link to comment
Share on other sites

Nvidia..μια δεύτερη 980ti αν δούλευε το sli και μου έδινε πάνω από +30%... Εφόσον όμως μπορώ και παίζω τα πάντα 4k δεν χρειάζομαι για την ώρα κάτι παραπάνω :)

Αν έπαιζα σε μικρότερες αναλύσεις πχ 1080/1200p μια 380x θα ήταν ιδανική! Για 2k 1440/1600p θέλει 390 980 και πάνω.

Κάποτε η κορυφαία κάρτα της nvidia έκανε 650ευρώ και τώρα κάνει 1000.

Για τους drivers δεν θα σχολιάσω, και οι 2 τους κάνουν πατάτες ανά καιρό.

Όπως πάντα στο κόσμο των υπολογιστών δίνεις πολλά για να πάρεις λίγο παραπάνω.

Link to comment
Share on other sites

Εάν αγοράζατε μια GPU για τα Χριστούγεννα αυτή σίγουρα θα ήταν μία ίδια με αυτή που έχω (Gigabyte GTX 980g1) ή θα "έσπρωχνα" την υφιστάμενη για να αγοράσω μια GTX 980Ti. Σε κάθε περίπτωση Nvidia γιατί μέχρι σήμερα είμαι ικανοποιημένος και κολλημένος.

Όσον αφορά στις τιμές

ενώ ανακοίνωσε με τη σειρά της, μειώσεις τιμών σε σχετικά προϊόντα της, που κατά πάσα πιθανότητα δεν ισχύουν για την αγορά της Ελλάδας.

:$..

Edited by venisk
Link to comment
Share on other sites

Έβαλα μεν AMD αλλά τίποτα προς το παρόν. Με υπερκαλύπτει η 290 μου και για μένα για να δω διαφορά αισθητή λογικά θα θέλω καμιά FURY/FURYX - 980TI οπότε όχι δεν θα πάρω!

Link to comment
Share on other sites

Nvidia εγω, αν την ειχα τζαμπε ή αν κερδιζα τιποτα σε λαχειο...

Ηδη εκανα αγορα που θα με κρατησει πολυ πισω απο οτιδηποτε αλλο για τον επομενο χρονο σιγουρα...

Ινφο οσονουπω.

Link to comment
Share on other sites

AMD. Ο κύριος λόγος είναι ο λόγος απόδοσης/τιμής, και επίσης ένα από τα πράγματα που με κάνει να προτιμώ AMD τα τελευταία χρόνια, είναι που διαθέτει Open Source Drivers. Η Nvidia δεν το κάνει, και είναι κάθετη σε αυτό.

Επίσης μετά το φιάσκο με την 970, θα μείνω μακρυά από nvidia για πολλά χρόνια.

Link to comment
Share on other sites

Σκέφτομαι για μια R9 390 μέχρι να δούμε τις καινούργιες στα 16nm που φαίνεται να έρχονται από τα μέσα του 2016.

Για τα 1080p σε σχέση με την GTX970 η R9 390 έχει το καλύτερο perf/$, 8GB RAM, καλύτερο CF scaling και σε DX-12 πρέπει να είναι πολύ κοντά η και καλύτερη της GTX980.

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς ακόμα και μετά το φιάσκο με τα 3.5gb πάλι nvidia θα έπαιρνα.(ισως με εξαίρεση το 970-390 αντε και την 380 αν έχεις δυνατό cpu), αντε να δούμε με το dx12 μπας και στρώσει η κατάσταση στην amd.

Sent from my MI 2S using Tapatalk

Edited by FrOsT
Link to comment
Share on other sites

Άνετα μια 980 Ti. Η 290X είναι πολύ καλή σε 1080p και τα παίζει όλα όσα έχω δοκιμάσει μέχρι τώρα πραγματικά full full, αλλά έβλεπα τις επιδόσεις των 980 Ti ξανά σε μεγαλύτερες αναλύσεις και μου έτρεχαν τα σάλια.

Η αλήθεια να λέγεται [MENTION=1118]venisk[/MENTION] :D

Link to comment
Share on other sites

κρυώνεις ε ? :hehe:

Δεν είναι ζεστό chip η Fury. Μια σε Strix που είχα δει, ντρεπόταν να πατήσει τους 70 σε παρατεταμένο load.

Η τελευταία προβληματικά ζεστή κάρτα που έχω δει ήταν η πρώτη Titan bro...

Link to comment
Share on other sites

Nvidia για ενα απλό λόγο.

Καλύτερη υποστήρηξη σε λινουξ. Η AMD μας τα κανε μαντάρα τελευταία με τους Propertary drivers!

Ακριβώς το ίδιο για μένα

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now