MetallicGR

Big Sur: Open Source θα είναι ο "εγκέφαλος" του Facebook

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Το AI Hardware του Facebook "Big Sur" γίνεται Open Source]http://www.hwbox.gr/images/news_images/facebook.jpg[/NEWS_IMG] Εκτός από το πολύτιμο λογισμικό που έχει αναπτύξει η εταιρεία, αποκάλυψε και open source hardware για AI computing.

Η εμφάνιση ενός Skynet, όπως μας έχουν "διδάξει" πριν πολλά χρόνια οι ταινίες της σειράς Terminator, επανέρχεται στο προσκήνιο, αυτή τη φορά από το Facebook που αποκάλυψε νέο open source hardware, ειδικά σχεδιασμένο για AI Computing. Η εταιρεία, έχοντας στο portfolio της εδώ και μερικά χρόνια πλούσιο software που είναι ικανό να "εκπαιδευτεί" από το κοινωνικό δίκτυο, να μάθει τις προτιμήσεις των χρηστών καθώς και να απαντήσει σε ερωτήσεις, αποφάσισε πως χρειάζεται την αντίστοιχη επεξεργαστική ισχύ για να μπορέσει να αντεπεξέλθει στα νέα δεδομένα της υπηρεσίας - εποχής.

Κάπως έτσι γεννήθηκε το Big Sur, ένα σύστημα συμβατό με το Open Rack πρότυπο hardware φέρνοντας ακόμη μεγαλύτερη ισχύ για ταχύτερο, ευέλικτο και αποτελεσματικότερο neural network training. Το σύστημα αποτελείται από 8 NVIDIA Tesla κάρτες γραφικών που παίζουν τον ρόλο του επιταχυντή συγκεκριμένων διεργασιών που πραγματοποιούνται. Η Facebook έχει συνάψει συνεργασίες με μεγάλες εταιρείες του χώρου για τη σχεδίαση του συγκεκριμένου hardware και όπως αναφέρει η βελτίωση από τα προϊόντα που είναι διαθέσιμα στην ευρεία αγορά είναι μεγάλη. Παράλληλα εκτός από τη διπλάσια ταχύτητα όσον αφορά την εκπαίδευση των artificial neural networks, μπορεί να διαχειριστεί και δύο φορές μεγαλύτερα δίκτυα από τα συστήματα του παρελθόντος.

Όπως αναφέρθηκε, οι έρευνες και οι καινοτομίες του Facebook στον τομέα του GPU hardware θα μοιράζονται στο Open Compute Project ώστε να υπάρχει πρόσβαση για την εκμετάλλευση των σχετικών τεχνολογιών. Το hardware είναι σχεδόν toolless με τη μόνη φορά που θα χρειαστεί κατσαβίδι, είναι στην ψύκτρα των επεξεργαστών. Για τον Big Sur η εταιρεία αναφέρεται στο εκτενές blog post της εδώ.

[img_alt=Το AI Hardware του Facebook "Big Sur" γίνεται Open Source]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums570-picture56615.png[/img_alt]

[img_alt=Το AI Hardware του Facebook "Big Sur" γίνεται Open Source]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums570-picture56616.png[/img_alt]

Link to comment
Share on other sites

μπορει και να ειναι

αν κρινεις απο εδω

https://github.com/facebook

πολλα απο αυτα που χρησιμοποιει ειναι open

Τα είχα δει αυτά. Περιφερειακές λειτουργίες είναι τα περισσότερα - τίποτα για τους ακριβούς αλγόριθμους που κανονίζουν διαφημίσεις, suggested friends κτλ κτλ.

Δηλαδή την μαγική σάλτσα πάλι κλειστή την έχουν και άνοιξαν μόνο κομμάτια που αφορούν το στήσιμο του front end. Που δεν ενδιαφέρουν και κανέναν εκτός όσον γράφουν κώδικα για το fb extentions & εφαρμογές.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now