Tekmaster

Επιλογή Συστήματος Ήχου

Recommended Posts

Γειά σε όλους,

Ενδιαφέρομαι να αγοράσω ένα σύστημα το οποίο θα είναι συνδεμένο στο pc κυρίως και το θέλω για μουσική. Το budget μου είναι 200? max και θέλω να είμαι σίγουρος ότι θα πάρω το καλύτερο για αυτό που ζητάω.

Δεν έχω πρόβλημα ας είναι 2.1 σύστημα είτε κάποιο hifi η κάποιο combination ηχεία + amp (λίγο δύσκολο ξέρω) αλλά δεν έχω πρόβλημα.

Θέλω να έχει δύναμη, βέβαια το δωμάτιο που θα βρίσκεται θα είναι μικρό.

Το μπάσο να είναι υπαρκτό και ο ήχος να είναι όσο πιο καθαρός γίνεται.

Ακούω τις εμπειρίες σας...

Link to comment
Share on other sites

σε αυτά τα χρήματα μην περιμένεις πολλά, αλλά πίστεύω υπάρχουν αξιόλογες προτάσεις :T:

η γνώμη μου ειναι να πας σε ενα πολυκατάστημα να το ακούσεις/δείς, απο κει και πέρα μεγάλο ρόλο παίζει τι αρχεία θα παίζεις δηλ αν θα είναι mp3, flac, wav κτλ

Link to comment
Share on other sites

Ο χώρος στο περίπου πόσος είναι;

Σε απλά 2.0 πρέπει να βρίσκεις τα R2000DB σε αυτά τα χρήματα. Σε πιο "αναφοράς", μόνο τα μικρά Mackie πρέπει να φτάνεις γιατί τα Yamaha και τα σωστά Behringer ξεφεύγουν. Επίσης αν πας σε passive & τελικό, βεβαιώσου ότι είσαι εξοικειωμένος με το class του ενισχυτή που θα πάρεις, τις καταναλώσεις του σε idle κτλ κτλ.

Link to comment
Share on other sites

Χωρίς να έχω ακούσει από κοντά αυτά που θα σου προτείνω, είχα κάνει αρκετό ψάξιμο όταν ήθελα να πάρω εγώ και έχω συζητήσει και με φίλο ηχολήπτη το θέμα.

Logitech Z623 για αρκετή ένταση και ξεχωριστό σοβαρό μπάσο. Για ένα μικρό-μεσαίο δωμάτιο είναι ότι πρέπει και από τα πιο δημοφιλή σετ στην κατηγορία που θες. Μην την φοβάσαι την logitech, έχει μερικά μάπα/ψώφια φθηνά, αλλά έχει και 2-3 σετ θηρία. Δεν θα απογοητευτείς και ίσως και εγώ αυτά έπρεπε να πάρω αντί τα sp2500.

Εναλλακτική από απίθανη-γαμάτη εταιρία είναι τα JBL LSR305. Ναι πρέπει να πάρεις 2 και έξτρα καλώδια και ξεφεύγει αρκετά από το budget σου, αλλά είναι διαφορετική κατηγορία και τρομερά για τα λεφτά τους. Ότι JBL έχω ακούσει με έχουν αφήσει με ένα χαμόγελο. (έχω φτιάξει JBL μπρελόκ με τον 3D printer μου για τον ηχολήπτη) Είναι studio monitors δηλαδή έχουν μη χρωματισμένο ήχο και είναι ακριβέστατα και καθαρότατα. Μην περιμένεις συγκλονιστικό μπάσο με 5", αλλά μην νομίζεις ότι είναι και ψώφια. Είναι πάρα πολύ καλά!

Link to comment
Share on other sites

^ Πρέπει να ακούσεις κάτι χαζομάρες που έχει βγάλει για τα ipad η "τζούμπιλι" και θα χάσεις πάσα ιδέα για το brand και για τον τρόπο που πλέον ξεπουλάει τόσο άδικα το καλό όνομά της :/

Αλλά τα 305 ναι, είναι μια χαρά ηχεία. Και σαφώς καλύτερα από τα μικρά Mackie (CR4), για να προλάβω την ερώτηση.

Link to comment
Share on other sites

^Τα έχω δει, αλλά δεν τα έχω ακούσει. Δυστυχώς τα τύπου (bluetooth)-portable-compact-play from smartphone ηχεία είναι μια μάστιγα, επειδή κάποιος αποφάσισε ότι μπορεί να κάνει στην παραλία ή σε φοιτητικό party τον dj με ένα iphone. Δεν έχω ακούσει ούτε ένα ηχείο που είναι για αναπραγωγή από κινητό-tablet και να έχει ήχο άνω του μετρίου. Σαν την χαζομάρα των beats by dre είναι. Έπεσε και η JBL στην παγίδα το ξέρω. Έχω ακούσει JBL monitor όμως σαν τα 305 και JBL stage σε live rock gig. Είναι γενικά αγάπη αυτά που έχω ακούσει. Μέχρι 300 ευρώ δηλαδή θα αγόραζες-πρότεινες τα 305; Τα έχεις ακούσει;

Link to comment
Share on other sites

Για τα portable-iphone-ηχεία 100% μαζί σου. Ότι έχω ακούσει είναι τουλάχιστον x3 τιμολογημένο σε σχέση με την απόδοση του, απλά βρήκαν τρόπο τα καλά brands να πουλήσουν μια ότι να 'ναι κινεζιά σε μεγάλο κοινό με τρελό margin. Αρπαχτή.

Τα LSR305 τα έχω ακούσει. Δεν τα πρότεινα παραπάνω γιατί είχα λάθος εντύπωση για την τιμή τους. Νόμιζα ότι κάνουν σχεδόν όσο τα Yamaha HS8 - που αν φτάσει εκεί δεν έχει γυρισμό - αλλά μάλλον είχα μπερδέψει την τιμή των LSR308 στο μυαλό μου. Για τα 280e που κάνει το ζευγάρι των LSR305, αγοράζεις αρκετό ήχο είναι αλήθεια και δεν το μετανιώνεις. To μόνο πρόβλημα των JBL αυτό τον καιρό είναι η τιμή των Tannoy 601a που νομίζω ότι σε value, σαν προϊόν είναι μπροστά. Τα 601a έχω την αίσθηση ότι τιμολογιακά τα "σκοτώνουν". Και 100 ευρώ παραπάνω να έκαναν (το ζευγάρι), πάλι θα έβγαζαν νόημα σαν πρόταση!

/off-topic, μιας και το budget είναι στα 200 για ζευγάρι, I know.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now