MetallicGR

Η Κινέζικη Tencent εξαγοράζει τη Riot Games

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Η Κινέζικη Tencent εξαγοράζει τη Riot Games]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums497-picture35424.jpg[/NEWS_IMG] Το 100% της Riot Games εξαγόρασε ο Κινέζικος επενδυτικός οίκος Tencent.

Η Tencent είναι ένας επενδυτικός οίκος με έδρα την Κίνα, ο οποίος έχει επεκταθεί σε υπηρεσίες media, διασκέδασης και internet στη συγκεκριμένη περιοχή. Η Riot Games όπως ανέφερε στη σχετική ανακοίνωσή της θα λάβει σημαντική οικονομική βοήθεια από την εν λόγω εταιρεία με κύριο στόχο να γίνει ένας ακόμα πιο ανταγωνιστικός MOBA τίτλος. Δεδομένου ότι η κοινότητα του LoL είναι αρκετά μεγάλη και συγκροτημένη όπως άλλα παιχνίδια του χώρου, είναι αρκετά ενδιαφέρον να δούμε πως θα εκμεταλλευτεί η Tencent την ιδιοκτησία της στο εγγύς μέλλον.

[img_alt=Η Κινέζικη Tencent εξαγοράζει τη Riot Games]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums570-picture56827.png[/img_alt]

Link to comment
Share on other sites

Αναρωτιέμαι για το ποσό. Σίγουρα είναι στα δις, γιατί το 2011 είχε πάρει μετοχές για 400 mil. Μόνο έξτρα λεφτά φαίνεται να είναι και όχι δημιουργική εξαγορά. Δεν έχει όριο το πόσα λεφτά έχει βγάλει η riot και συνεχίζει να μην απογοητεύει, με κάθε patch τα bugs συνεχίζουν σταθερά!

Link to comment
Share on other sites

Ολοκληρώθηκε λοιπόν το exit strategy plan της Riot, κάτι που είναι δύσκολο έως ακατόρθωτο για μία εταιρεία στον χώρο του gaming.

Το 2009, η Tencent ήρθε σαν angel investor και αγόρασε το ~20% της Riot Games για "ψίχουλα", ποσοστό που σήμερα αξίζει πολύ περισσότερο φυσικά. Το 2011 η Tencent συνέχιζε να εξαγοράζει μέρη της Riot, φτάνοντας το equity τους στο 93%! Η Riot είπε fuck that, αφού τους δώσαμε πάνω από 51% και έχουν πια τον έλεγχο, δεν έχει πλέον σημασία, οπότε ας τους δώσουμε κι άλλο. Το ότι έδωσαν και τα απομεινάρια που είχαν μείνει τώρα (7%) δεν έχει να λέει. Απλά η Tencent έχει πάρει πια την εταιρεία πάνω της και αν μια μέρα ξυπνήσουν και ο Beck δεν τους κάνει πια σαν CEO, θα τον απολύσουν :hehe:

Αυτό που άλλαξε είναι ότι στους εργαζόμενους μέχρι πρότινος, η Riot σαν επιβράβευση έδινε μετοχές της εταιρείας, ώστε ουσιαστικά να συμμετέχουν και εκείνοι στην επιτυχία της Riot και να τους κρατά motivated, μιας και ένιωθαν ότι τους ανήκει ένα μικρό μέρος μιας κολοσσιαίας εταιρείας, ασχέτως του ότι δεν έχει πάει public ακόμη η Riot, να συμμετέχει στο χρηματιστήριο. Τώρα που η Tencent έχει πια το 100%, θα λαμβάνουν χρηματικά ποσά σαν bonuses. Πάνε πια τα equity shares χο χο.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now