JC_Denton

H Intel θα βάλει το Lucid Hydra Chip στη νέα X58 Smackover - Το τέλος των SLi & CF ?

Recommended Posts

[WRAPLEFT]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/548a2f4ef31a6a.png[/WRAPLEFT]Φαίνεται πως η Intel δεν έμεινε ικανοποιημένη από τη X58 Smackover μητρική της και τώρα ετοιμάζει μια ακόμα καλύτερη εκδοχή της, η οποία υπόσχεται να είναι πολύ ανώτερη από την προηγούμενη.

Η βελτιωμένη μητρική λοιπόν θα εμπεριέχει το Lucid Hydra Chip, ένα LED Status Readout, ενώ θα δώσει μεγάλη έμφαση, όπως λένε οι πληροφορίες του Inquirer, στα σημαντικά σημεία που αξίζουν καλυτέρευση και όχι σε "eye candy".

Βέβαια, οι περισσότεροι αναρρωτιούνται ήδη - τι είναι το Lucid Hydra Chip?

Για να το θέσουμε απλά - φανταστείτε μια μητρική, στην οποία θα συνεργάζονται μια AMD Radeon HD 4870 μαζί με μια nVIDIA GeForce GTX 260! Αυτό ακριβώς περιγράφει το project του Lucid Hydra - mix-match στις κάρτες γραφικών μας, χωρίς να χρειάζεται να ψάχνουμε για το αν θα είναι ίδιας εταιρείας ή όχι.

Με λίγα λόγια, ίσως το τέλος του SLi και του CrossFire!

Φυσικά βέβαια, αν αληθεύουν όσα λέει το Inquirer. Σύμφωνα με τις πηγές του, το Lucid Hydra θα ενσωματωθεί στη νέα Smackover κάπου στο Q1 2009, κάτι που θα κάνει πραγματικά μεγάλο πάταγο, αν και εφόσον γίνει και λειτουργήσει σωστά.

Για ακόμα μια φορά, αναμένουμε τις εξελίξεις.

Μια φωτογραφία από το Lucid Hydra Chip:

4649502660ed85d.jpg

Διαβάστε περισσότερα εδώ . . .

Link to comment
Share on other sites

Ξέχνα την Τατιάνα, το Lucid Hydra αυτό θέλει να κάνει, γι αυτό βγήκε. Προφανώς θα παίζουν και με GeForce και με Catalyst, απλά θα συνεργάζονται.

ΑΝ βέβαια το επιτρέψουν οι AMD και nVIDIA...;)

Link to comment
Share on other sites

ναι εδώ υπάρχουν ακόμα προβλήματα με sli & cf με κάρτες με ίδιο chip, και θα συνεργαστούν σωστά 2 τελείως διαφορετικές αρχιτεκτονικές? κάτι θα πρέπει να θυσιάσουν οπότε δε νομίζω να έχει κ φοβερές επιδόσεις.

Link to comment
Share on other sites

Η ουσία του Lucid chip είναι να μπορεί να κατανείμει το load σε δύο(ή περισσότερες) κάρτες γραφικών ανάλογα με τις δυνατότητες αυτών. Αν μία εικόνα 3D έχει συνολικά 4 3D objects για παράδειγμα και η μία κάρτα είναι 3 φορές ταχύτερη από την άλλη, το Hydra θα ζητάει από την γρήγορη κάρτα να σχεδιάσει τα 3 3D objects και από την άλλη το 4ο. Το τελικό αποτέλεσμα θα είναι η σύνθεση της εικόνας με τα 4 3D objects on screen.

Αυτό θεωρητικά είναι απλά καταπληκτικό. Σημαίνει ότι η παλιά μας κάρτα δεν θα είναι άχρηστη σε περίπτωση αναβάθμισης, ότι σε ΟΛΑ τα games θα έχουμε κέρδη προσθέτοντας μια οποιαδήποτε επιπλέον κάρτα στο configuration μας, ότι θα έχουμε 100% scaling προσθέτοντας μιας ίδιας δυνατοτήτων κάρτα ή και πέρα από το 100% προσθέτοντας μια ποιο δυνατή από αυτή που έχουμε ήδη.

Η περίπτωση Nvidia+ATI που γράφεται στο αρχικό άρθρο απλά δεν θα συμβεί. Η Microsoft έχει "κλειδώσει" τα Vista ώστε να μην μπορεί να είναι ενεργοποιημένες ταυτόχρονα δύο κάρτες γραφικών από διαφορετικούς κατασκευαστές. Απλά προσθέστε μια Nvidia κάρτα π.χ. σε ένα σύστημα που έχει ATI και θα δείτε τα Vista να σας πληροφορούν στο επόμενο boot ότι κάνανε την μία αυτόματα disable.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now