MetallicGR

ASRock: Νέες LGA 1151 μητρικές με το C232 Chipset

Recommended Posts

[NEWS_IMG=ASRock: Νέες LGA 1151 μητρικές με το C232 Chipset]http://www.hwbox.gr/images/news_images/asrock1.jpg[/NEWS_IMG] Δύο νέες μητρικές με το C232 Chipset με υποστήριξη ορισμένων Xeon επεξεργαστών του LGA 1151 socket.

Από την εμφάνιση των Skylake για τη desktop πλατφόρμα, οι προθέσεις της Intel όσον αφορά τη workstation "πλευρά" του εν λόγω chipset έγιναν άμεσα γνωστές μιας και οι Xeon CPUs του LGA 1151 socket δε θα μπορούσαν να τοποθετηθούν σε οποιαδήποτε 100 Series μητρική. Έτσι η Intel ανέπτυξε ακόμη δύο chipset, τα C236 και C232 με την ASRock να αποκαλύπτει δύο ακόμα μητρικές με το C232 Chipset το οποίο υστερεί ελάχιστα από το C236 κυρίως όσον αφορά τα PCIe lanes που προσφέρει για κάρτες επέκτασης ενώ υπάρχει και έλλειψη ορισμένων τεχνολογιών.

Η αμιγώς workstation μητρική ακούει στο όνομα ASRock E3V5 WS με έμφαση στους content creators και η δεύτερη φέρει χαρακτηριστικά από τη consumer κατηγορία όπως υποστήριξη για overclocking στοχεύοντας τις υψηλές επιδόσεις. Η εν λόγω μητρική φέρει το όνομα ASRock Fatal1ty E3V5 Performance Gaming/OC και εφοδιάζεται με τις πιο πρόσφατες τεχνολογίες της ASRock όπως Gaming Armor, Super Alloy features, ASRock Hyper BCLK Engine και το χαρακτηριστικό DDR4 OC για να "ξεζουμίσετε" τις μνήμες σας.

Αμφότερες δε θα δυσκολευτούν να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις ενός high end workstation συστήματος με AMD FirePro ή NVIDIA Quadro κάρτες γραφικών ενώ οι ενσωματωμένοι ελεγκτές LAN της Intel υπόσχονται υψηλές ταχύτητες σε κάθε περίπτωση. Οι τιμές τους δεν έχουν ανακοινωθεί και λεπτομέρειες υπάρχουν μόνο για τη E3V5 WS.

[img_alt=ASRock: Νέες LGA 1151 μητρικές με το C232 Chipset]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums570-picture57100.png[/img_alt]

[img_alt=ASRock: Νέες LGA 1151 μητρικές με το C232 Chipset]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums570-picture57099.png[/img_alt]

Link to comment
Share on other sites

Φαίνεται πως σιγά σιγά η ASRock ακολουθεί τα βήματα της MSI και της Gigabyte για όμορφες μητρικές και "γραφικά" επάνω στις συσκευασίες αλλά έχει δρόμο ακόμα για να τις κοιτάξει στα ίσα! Αυτό είναι το μοναδικό μου σχόλιο για την συγκεκριμένη είδηση μιας και η κίνηση ήταν αναμενόμενη...:T:

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now