MetallicGR

CES 2016: Νέο Reference Cooler δια χειρός AMD

Recommended Posts

[NEWS_IMG=CES 2016: Νέο Reference Cooler δια χειρός AMD]http://www.hwbox.gr/images/news_images/amd4.jpg[/NEWS_IMG] Με φωτιζόμενο μπλε AMD logo και μεγαλύτερο ανεμιστήρα για μεγαλύτερη ησυχία σε πλήρη λειτουργία.

Τη στιγμή που βλέπουμε άλλες εταιρείες του χώρου όπως η Intel να μην περιλαμβάνει stock coolers στα μεγάλα μοντέλα της mainstream αγοράς, η AMD ανακοίνωσε στην CES 2016 μια αναβαθμισμένη λύση ψύξης η οποία θα αντικαταστήσει αυτές που έρχονται μαζί με επιλεγμένους επεξεργαστές της. Συγκεκριμένα η νέα reference (ή stock) ψύκτρα έχει κωδική ονομασία Wraith και βελτιώνεται σε σημεία όπως ο θόρυβος. Το μέγεθος έχει και αυτό αυξηθεί σχετικά με τη προηγούμενη υλοποίηση όμως η μείωση του θορύβου είναι ένα αρκετά σημαντικό προσόν για τη συνολική λειτουργία του συστήματος.

Η ψύκτρα μπορεί να αποβάλλει ικανοποιητικά 125W θερμότητας από την επιφάνεια των επεξεργαστών της AMD, αλλά λόγω της σχετικά "μικρής" ισχύος της δε θα συμπεριλαμβάνεται με τα πιο ενεργοβόρα CPU της εταιρείας. Για παράδειγμα, στο booth της υπήρχε ένα κουτί ενός FX 8370 και είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα εφοδιάζεται σε μελλοντικά ίσως και υπάρχοντα μοντέλα.

<iframe width="800" height="326" src="https://www.youtube.com/embed/soc5x_4IACQ" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Link to comment
Share on other sites

Ε-Π-Ι-Τ-Ε-Λ-Ο-Υ-Σ!

Όχι τόσο για τις δυνατότητες του, όσο για το πιο ήσυχο fan του. Για κάποιον που ήθελε ένα απλό APU ήταν dealbreaker να πρέπει να ανεχτεί τον θόρυβο της ψύκτρας.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now