MetallicGR

CES 2016: Η Intel μας δείχνει τη δύναμη της τεχνολογίας

Recommended Posts

[NEWS_IMG=CES 2016: Η Intel μας δείχνει τη δύναμη της τεχνολογίας]http://www.hwbox.gr/images/news_images/intel1.jpg[/NEWS_IMG] Η Intel Corporation πραγματοποίησε την κεντρική της παρουσίαση, στo πλαίσιo της CES 2016, αναδεικνύοντας την τεράστια δύναμη της τεχνολογίας, χάρη στην οποία μπορεί να προσφέρει νέες, εκπληκτικές εμπειρίες στην καθημερινή ζωή.

Η εταιρεία ανακοίνωσε μια πλειάδα συνεργασιών, προϊόντων και καινοτόμων τεχνολογιών, που συναρπάζουν σε τομείς όπως, η ψηφιοποίηση της αθλητικής δραστηριότητας, οι νέες εξελίξεις στην υγεία και την υγιεινή ζωή, η απελευθέρωση της ανθρώπινης δημιουργικότητας μέσα από τη μουσική, την τέχνη, τη ρομποτική και τις εφευρέσεις.

O CEO της Intel, κ. Brian Krzanich ανακοίνωσε μια σειρά από συναρπαστικές συνεργασίες με πρωτοπόρες εταιρείες του αθλητισμού, για να μετασχηματιστεί ο τρόπος με τον οποίο οι άνθρωποι προπονούνται, παρακολουθούν και συναγωνίζονται στα αθλήματα. Αυτές οι συνεργασίες θα αφορούν τη χρήση τεχνολογίας και ανάλυσης δεδομένων, με στόχο να ωφεληθεί συνολικά η υγεία των ανθρώπων, η καλή τους φυσική κατάσταση, αλλά και οι αθλητικές τους επιδόσεις. Σε αυτό το πλαίσιο, η Intel σχεδιάζει να συνεργαστεί με το δίκτυο ESPN* και το Red bull Media House*, με σκοπό τη σχεδίαση λύσεων, βασισμένων σε τεχνολογίες της Intel, με τις οποίες θα ενδυναμωθούν οι αθλητές και θα έρθουν στο προσκήνιο συναρπαστικές τηλεοπτικές εμπειρίες, όπως επίσης και με κοινοπραξίες με τη New Balance* και την Oakley*, με σκοπό την εξατομίκευση και εξέλιξη των εργαλείων που χρησιμοποιούνται από τους ανθρώπους, για να διατηρούνται σε καλύτερη φυσική κατάσταση.

Η τεχνολογία της Intel δεν παύει ποτέ να εμπνέει και να οδηγεί σε νέους ορίζοντες δημιουργίας, επινόησης και εξερεύνησης, κάτι που επιβεβαίωσε ο κ. Brian Krzanich, ανακοινώνοντας τη νέα πολυετή συνεργασία με την The Recording Academy®, για το "Next Generation of GRAMMY® Moments", με το οποίο θα εισαχθεί μια νέα καινοτομία στο πρόγραμμα που βλέπει και απολαμβάνει το κοινό, μέσα από την εξέλιξη της τεχνολογίας στη μουσική. Η πρώτη καλλιτέχνιδα, η οποία θα συνεργαστεί με την Intel, για να δημιουργήσει μια μοναδική μουσική εμπειρία, θα είναι η έξι φορές βραβευμένη με GRAMMY®, η παγκόσμια προσωπικότητα στο χώρο της μουσικής, Lady Gaga.

Αυτές οι συνεργασίες υπογραμμίζουν τις τρεις τάσεις, οι οποίες ο κ. Krzanich αναφέρει ότι είναι καθοριστικές για το μέλλον: ο έξυπνος και διασυνδεδεμένος κόσμος, οι νέες τεχνολογίες, προικισμένες με αισθήσεις, σαν τις ανθρώπινες, και υπολογιστές που γίνονται περισσότερο εξατομικευμένοι από ποτέ.

«Ο ρόλος της τεχνολογίας γίνεται πλέον καταλυτικός, πρωτοφανής και προσιτός», σχολίασε ο κ. Krzanich. «Οι άνθρωποι στρέφονται από τα προϊόντα στις ολοκληρωμένες εμπειρίες και η τεχνολογία της Intel είναι ουσιαστικής σημασίας για τη δημιουργία αυτών των συναρπαστικών, νέων εμπειριών, κάνοντας τον κόσμο που ζούμε καλύτερο».

Παράλληλα τόνισε ότι η Intel παραμένει προσηλωμένη στην αντιμετώπιση μεγάλων κοινωνικών προκλήσεων στο χώρο της βιομηχανίας τεχνολογίας και περιέγραψε σε αδρές γραμμές ένα τολμηρό σχέδιο για την καταπολέμηση της διαδικτυακής παρενόχλησης με τη βοήθεια των Vox Media*, Re/code* και το ίδρυμα της Lady Gaga, Born This Way Foundation* για να προαχθεί η ποικιλότητα και η κοινωνική ένταξη. Συνέχισε επιβεβαιώνοντας ότι η Intel δε θα παραμείνει μόνο στην κατασκευή των επεξεργαστών, αλλά θα επεκτείνει την πιστοποίηση ως «αποδεσμευμένων από μεταλλεύματα που προέρχονται από ζώνες συγκρούσεων» (conflict-free) και άλλα της προϊόντα, εντός του 2016**.

«Όταν η Intel ξεκίνησε να εργάζεται στην κατεύθυνση του αποκλεισμού μεταλλευμάτων από ζώνες συγκρούσεων, αλλά και κενών στη πολυµορφία και την κοινωνική ένταξη, πολλοί ήταν εκείνοι, που θεώρησαν ανεδαφικά και αδύνατα αυτά τα σχέδια», δήλωσε ο κ. Krzanich. «Οι συνεργασίες μας, ωστόσο, δείχνουν ότι μπορούμε να συγκροτήσουμε, με επιτυχία, νέες και διαφορετικές μεθόδους επιχειρείν, προάγοντας παράλληλα την ανθρώπινη εμπειρία».

Ακολουθούν περισσότερες λεπτομέρειες, σχετικά με τις ανακοινώσεις που πραγματοποιήθηκαν κατά την κεντρική παρουσίαση της Intel, στην έκθεση CES® 2016:

Ψηφιοποίηση της αθλητικής εμπειρίας

• Η Intel ανακοίνωσε μια συνεργασία με το δίκτυο ESPN για την επίδειξη της τελευταίας τεχνολογίας, η οποία θα αναβαθμίσει τον πλούτο της πληροφορίας, κατά την παρακολούθηση των αγώνων X Games Aspen 2016. Συγκεκριμένα, θα χρησιμοποιηθεί το μικροσκοπικό, χαμηλής κατανάλωσης σύστημα Intel® CurieTM, στα αγωνίσματα της κατάβασης με snowbard ανδρών και αλμάτων με snowboard ανδρών, για την καταγραφή και παρουσίαση, σε πραγματικό χρόνο, στοιχείων από την απόδοση των αθλητών, όπως τις εναέριες περιστροφές, το ύψος των αλμάτων, την απόσταση των αλμάτων, την ταχύτητα και τη δύναμη της προσγείωσης. Η πρόσβαση σε αυτά τα δεδομένα θα δώσει στους αθλητές νέες πληροφορίες για την απόδοσή τους, θα δώσει νέα στοιχεία για σχολιασμό στους τηλεοπτικούς ανταποκριτές και θα αλλάξει την εμπειρία της παρακολούθησης, τόσο στους παριστάμενους θεατές, όσο και σε όσους βλέπουν τους αγώνες σε αναμετάδοση. Οι αγώνες θα μεταδοθούν τηλεοπτικά από το ESPN και το ABC***.

• Η Intel και η Red Bull Media House ανακοινώνουν μια παγκόσμια συνεργασία, η οποία θα αφορά πολλαπλά είδη και πλατφόρμες. Ο CTO της Red Bull Media House, Andreas Gall παρουσίασε μαζί με τον Brian Krzanich, τους τρόπους, με τους οποίους οι αθλητές και οι θεατές μπορούν να αντλήσουν στη στιγμή, πληροφορίες για την απόδοση των αθλητών, με τη βοήθεια του Intel® CurieTM, υποσχόμενος περισσότερα νέα μέσα στο 2016, αλλά και στο μέλλον.

• Η Intel συνεργάζεται με την Replay Technologies*, για να προσφέρει μια εντελώς νέα εμπειρία παρακολούθησης για τους φιλάθλους, στις αναμεταδόσεις, μέσα στο γήπεδο, αλλά και στο σπίτι. Με τη χρήση της τεχνολογίας Replay freeDTM, βελτιστοποιημένης για τις πλατφόρμες της Intel, οι φίλαθλοι θα είναι σε θέση να ξαναβλέπουν σημαντικά στιγμιότυπα των αθλητικών γεγονότων, από κάθε δυνατή οπτική γωνία και να μοιράζονται με άλλους ένα ειδικά διαμορφωμένο απόσπασμα. Το freeD™ αξιοποιεί τους επεξεργαστές 6ης γενιάς Intel® Core™ και την τεχνολογία server της Intel, για να προσφέρει αυτή την καθηλωτική εμπειρία ψυχαγωγίας.

Αλλάζοντας τα δεδομένα στην υγεία και ευεξία

• Η Intel και η New Balance ανακοίνωσαν μια στρατηγική συνεργασία για την ανάπτυξη συστημάτων wearable, οι οποίες θα βοηθήσουν τους αθλητές να βελτιώσουν τις επιδόσεις τους, μέσα από το νέο τμήμα της New Balance, με την ονομασία Digital Sport. Ο κ. Brian Krzanich και ο CEO της New Balance, κ. Rob DeMartini, φόρεσαν αθλητικά παπούτσια εφοδιασμένα με σόλες προερχόμενες από τρισδιάστατο εκτυπωτή, οι οποίες ενσωματώνουν την τεχνολογία Intel® RealSense™, ενώ παράλληλα αποκάλυψαν τα σχέδιά τους για την ανάπτυξη ενός νέου έξυπνου αθλητικού ρολογιού, το οποίο θα είναι έτοιμο για διάθεση στην αγορά, μέσα στην εορταστική περίοδο του 2016***.

• Η Oakley και η Intel έδωσαν στο κοινό μια πρώτη εντύπωση από το “Radar Pace”, ένα σετ έξυπνων γυαλιών, που ενσωματώνουν πρόγραμμα υποβοήθησης της εκγύμνασης, το οποίο ενεργοποιείται φωνητικά. Η Oakley είναι η πρώτη φίρμα του Oμίλου Luxottica*, η οποία θα συνεργαστεί με την Intel, προκειμένου να δημιουργήσει τα πρώτα premium, «έξυπνα» αθλητικά γυαλιά πολυτελείας. Τα «έξυπνα» αυτά γυαλιά θα είναι αποτέλεσμα του συνδυασμού της καινοτομίας της Intel και των υψηλών προδιαγραφών υλικών και κατασκευής από την Oakley, σχεδιασμένα για να βοηθήσουν τους δρομείς, τους ποδηλάτες και όσους αγαπούν την άσκηση, να λαμβάνουν δεδομένα και ανάλυση της δραστηριότητάς τους, στη στιγμή, να καταγράφουν την πρόοδό τους και να βελτιώνουν την απόδοσή τους.***

Απελευθερώνοντας τη δημιουργικότητα

• Η έξι φορές βραβευμένη με GRAMMY®, μια παγκόσμια μουσική προσωπικότητα, Lady Gaga, ανακοίνωσε την πρώτη της συνεργασία με την Intel, σε συνδυασμό με την ανακοίνωση της Intel για μια πολυετή συνεργασία μεταξύ της Intel και της The Recording Academy®, ως μέρος του επίσημου προγράμματος "Next Generation of GRAMMY® Moments", το οποίο θα ξεκινήσει κατά την εβδομάδα διεξαγωγής των βραβείων Grammy, το Φεβρουάριο του 2016. Η Lady Gaga σχολίασε: «η Intel επέλεξε το Haus of Gaga για να δουλέψουν μαζί πάνω σε ένα project, μέσα από το οποίο θα αναδείξουν την τεχνολογία μέσα από τη δημιουργικότητα, στο ανώτατο δυνατό επίπεδο. Η συνεργασία θα κορυφωθεί μέσα από μια πρωτοποριακή σύμπραξη, με την επιδίωξη να προσφέρει μια αξέχαστη εμπειρία.

• Ο πρόεδρος του MGM Television and Digital Group, κ. Mark Burnett, μαζί με τον κ. Brian Krzanich, έδωσε μια πρόγευση στη νέα διαγωνιστική σειρά Americaʼs Greatest Makers, οι οποία αφορά δημιουργούς, που θέλουν να πραγματοποιήσουν ιδέες όπως τη βελτίωση της παρακολούθησης της υγείας, ή τη δοκιμή των ορίων της φαντασίας μας. Η σειρά, η οποία θα ξεκινήσει να προβάλλεται στο κανάλι TBS*, αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης πρωτοβουλίας, η οποία περιλαμβάνει κάλυψη στο CNN.com*, το Bleacher Report* και άλλες ψηφιακά μέσα της Turner*. Επίσης ανακοινώθηκε το Digital Hub στη διεύθυνση www.americasgreatestmakers.com, μέσα από την οποία προβάλλονται εφευρέτες, νέες καινοτομίες και τεχνολογικά μαθήματα, αλλά και αποκλειστικό, ψηφιακό περιεχόμενο σε εβδομαδιαία βάση.

• Η πρωτοπορία της Intel, στο πεδίο της ενσωμάτωσης αισθήσεων που προσομοιάζουν στις ανθρώπινες, στην τεχνολογία, συνεχίζεται: ο Brian Krzanich έκανε την παρουσίαση του νέου μη επανδρωμένου ιπτάμενου οχήματος Yuneec* Typhoon H* με τεχνολογία Intel RealSense, με τη βοήθεια της οποίας αποφεύγονται οι συγκρούσεις και το οποίο θα είναι διαθέσιμο μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2016. Όσον αφορά τη ρομποτική, ο B. Krzanich παρουσίασε ένα προσωπικό όχημα Segway Ninebot*, το οποίο μπορεί να μεταμορφώνεται σε ρομπότ. Βασίζεται σε ανοικτή πλατφόρμα, που αξιοποιεί τη νέα κάμερα Intel RealSense ZR300, για να πλοηγηθεί μέσα σε πολύπλοκα περιβάλλοντα, αλλά και να αλληλεπιδρά με χρήστες και αισθητήρες στο σπίτι, ενώ στην καρδιά του βρίσκεται ένας επεξεργαστής Intel Atom™. Η Segway σκοπεύει να ξεκινήσει την εμπορική διάθεση του ρομπότ μέσα στο 2ο εξάμηνο του 2016, ενώ προηγουμένως θα έχει έτοιμο ένα πακέτο ανάπτυξης για αυτό.

Βελτιώνοντας την ανθρώπινη εμπειρία

• Ο κ. Brian Krzanich σκιαγράφησε τα σχέδια για μια νέα προσπάθεια αντιμετώπισης της διαδικτυακής παρενόχλησης, σε συνεργασία με τη Vox Media*, τη Re/code* και το ίδρυμα Born This Way Foundation. H πρωτοβουλία θα αποκαλυφθεί σήμερα, 7 Ιανουαρίου, και θα συμβάλλει σε έναν έξυπνο, δικτυωμένο, ασφαλέστερο και περισσότερο δεκτικό κόσμο.

• Με παρακολούθηση από τρίτους, αλλά και απευθείας πιστοποίηση από την Intel για την οργάνωση της εφοδιαστικής αλυσίδας, θα επιβεβαιωθεί ότι η ευρύτερη προϊοντική βάση της εταιρείας, πέραν των επεξεργαστών, είναι «αποδεσμευμένη από μεταλλεύματα που προέρχονται από ζώνες συγκρούσεων» (conflict-free). Η συνέχιση της ανάληψης ευθύνης για την εφοδιαστική αλυσίδα, αποτελεί μια συνεχή διαδικασία, για την Intel.

[img_alt=CES 2016: Η Intel μας δείχνει τη δύναμη της τεχνολογίας]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums570-picture57541.png[/img_alt]

Intel Press Release

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now