MetallicGR

CES 2016: Νέα UltraSharp 30 UP3017Q OLED οθόνη 4K από τη Dell

Recommended Posts

[NEWS_IMG=CES 2016: Νέα UltraSharp 30 UP3017Q OLED οθόνη 4K από τη Dell]http://www.hwbox.gr/images/news_images/dell.jpg[/NEWS_IMG] Η Dell μας δείχνει ένα μικρό κομμάτι από τη φετινή οικογένεια προϊόντων της στη CES 2016.

Ένας enthusiast φωτογράφος ή editor που "χαζεύει" διαρκώς τις νέες οθόνες της αγοράς δε γίνεται να μη μάθει για την UltraSharp 30 UP3017Q της Dell. Η νέα οθόνη της πασίγνωστης εταιρίας είναι μια από τις πρώτες με OLED panel ανάλυσης 4K ενώ παράλληλα έχει διαγώνιο 30 ιντσών για αρκετά άνετη θέαση, από συγκεκριμένη απόσταση φυσικά. Η τεχνολογία OLED (organic light emitting diodes) επιτρέπει στη Dell να σχεδιάσει ένα monitor με αρκετά λεπτό προφίλ, χάρη στην απουσία λυχνιών στο εσωτερικό σε αντίθεση με τις απλές LED ενώ η ίδια τεχνολογία ευθύνεται για το αρκετά βαθύ μαύρο που μεταφέρει στον θεατή.

Η Dell ισχυρίζεται ότι έχει λύσει δύο από τα πιο σημαντικά μειονεκτήματα των OLED. Το πρώτο είναι το λεγόμενο και burn in, όπου μια στατική εικόνα μπορεί να αποτυπωθεί για πάντα στην οθόνη εάν παραμείνει για μεγάλο χρονικό διάστημα στο ίδιο σημείο (taskbar). Η εταιρεία αναφέρει πως λύνει το εν λόγω πρόβλημα με μια τεχνική pixel-shifting μειώνοντας απλά τις πιθανότητες να συμβεί. Το δεύτερο είναι η μικρή διάρκεια ζωής, την οποία η Dell "λύνει" απλά σβήνοντας την οθόνη μόλις δεν αισθανθεί τον χρήστη μπροστά της!

Παράλληλα βλέπουμε την ύπαρξη μικρών bezel στις γωνίες ενώ αξίζει να αναφέρουμε πως το monitor δεν απευθύνεται σε gamers και για απλούς χρήστες. Ένας παράγοντας που "βοηθάει" σε αυτό είναι και η τιμή που αγγίζει τα $4,999 όταν κυκλοφορήσει στην ευρεία αγορά.

[img_alt=CES 2016: Νέα UltraSharp 30 UP3017Q OLED οθόνη 4K από τη Dell]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums570-picture57575.png[/img_alt]

Link to comment
Share on other sites

Nice! Και θα την βάλει και η Apple imac και θα την πουλάει φθηνότερα όπως με την 5K;

Άντε μωρή Dell έχεις παλαβώσει με τις τιμές... μακάρι να χάσει ένα γερό κομμάτι από την πίτα στα consumer από την Asus & LG, να ξανανιώσει :/

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now