alphastorm

media streaming , nas , wdtv κλπ

Recommended Posts

Καλησπερεζ

εχουμε κουραστει με το μπαμπα γενικα να πρεπει να μεταφερουμε κατεβασμενα αρχεια με εξωτερικους σκληρους στα εκαστοτε media player μας και θελουμε να βρουμε μια all in one λυση ..

εχω ψαξει ελαχιστα στο ζητημα , το ιδανικο θα ηταν κατι σαν htpc [για το σαλονι τουλαχιστον] αλλα τοσα γκαφς δεν παιζουν εκτος και αν εχετε καμια φθηνη εναλλακτικη .

μετα σκεφτηκα για nas[καποιο απλο] αλλα δεν ειμαι σιγουρος αν θα μπορεσω να σεταρω το wdtv [λιγο το εχω ψαξει στο γουγλη]

ιδεες και εναλλακτικες να αποφυγουμε τους εξωτερικους ??

εχουμε ote 50αρα με tplink router που εχει αποδειχθει σκυλι , στο δωματιο των γονιων ενα turbox oscar θαρρω , στο σαλονι ενα wdtv ...

καποια αλλη πληροφορια θελετε ? -budget ας βρουμε πρωτα κατι λειτουργικο και ευκολο στην χρηση και το βλεπουμε-

Link to comment
Share on other sites

To wdtv συνδέεται με Windows shares, αλλά είχα διάφορα θεματάκια με το να μην το βλέπει και να θέλει restart, να χάνει user/pass και να χρειάζεται να τα περνάω, κλπ.

Η φθηνότερη εναλλακτική που βρήκα ήταν αγορά μεταχειρισμένου laptop (170?), που καίει ελάχιστα, πιάνει επίσης ελάχιστο χώρο, και το χρησιμοποιώ ως κατεβαστήρι. Το wdtv συνδέεται εκεί και παίζει απευθείας (με καλώδιο, όχι ασύρματα). Τώρα, θα μπορούσε και το laptop να είναι player, αλλά δεν το έχω προσπαθήσει έτσι. Σα δυνατότητα όμως υφίσταται, δεν είναι 10ετίας.

Link to comment
Share on other sites

ακριβως αυτα τα θεματακια ειναι που με δυσκολευουν , ουσιαστικα εγω θελω το player να παραμεινει το wdtv , ολα τα αρχεια να τα διαβαζει ομως απο καπου μεσα στο σπιτι -δικτυακα- και να τα παιζει απο κει ... θελω να αποφυγω το πηγαινε ελα σκληρων δισκων :/

Link to comment
Share on other sites

θα σου πω τι εχω κανει εγω, δεν έχω καν εξωτερικούς δίσκους.

Εχω ένα 24χ7 ανοιχτό ΠιΣάκι, που μέσα του είναι όλα τα media συγκεντρωμένα. Είναι εύκολα διαχειρίσιμο (από παντού). Θα μπορούσες να κάνεις όμως άνετα δουλειά με ένα 2bay NAS (ακόμα και φτηνό, ειδικά αν μιλάς μόνο για να τραβάνε υλικό οι άλλες συσκευές σου).

Εχω σε κάθε δωμάτιο από έναν player (έχω και WDTVL, και εχω και τα προβλήματα που αναφέρθηκαν παραπάνω κατά καιρούς, αλλά ΟΚ δεν παύει να είναι καλό player). Εχω και raspberry pi ( και backup ένα himedia600A, και κατά καιρούς και άλλα πολλά και διάφορα). Επίσης και εδώ οι λύσεις έιναι άπειρες (αν και με το RasPi εχω κολλήσει).

Εχω περάσει με κανάλια παντού ενσύρματο δίκτυο (και τρύπες σε μεσοτοιχίες, κάπως extreme αλλά ΟΚ). Εσυ πας ασύρματα ή ενσύρματα?

Link to comment
Share on other sites

aσυρματα*** κυριως . γιατι το ρουτερ ειναι καλο και το wdtv πιανει πολυ καλο σημα !

με rasberrypi θα μπορεσω πιο ευκολα να διαβασω τα αρχεια και να τα ανοιξω???

Link to comment
Share on other sites

εχεις άπειρες επιλογές θα έλεγα... για όλα όσα σε απασχολούν.

π.χ. θα μπορούσες και με RasPi + OpenELEC + wifi usb stick (από τα συμβατά) να κάνεις την δουλειά που θες

υγ. σαν το καλώδιο, κανένα wifi.

Link to comment
Share on other sites

ναι και εγω προς rasberry κοιταζα guides το βραδυ , δειχνει καλη επιλογη και εχει ολα οσα θελω , θα κρατησουμε και στο ενα δωματιο το wdtv και ολα ποπα !

τωρα για το καλωδιο ειναι ενα μικρο θεμα καθως η αποσταση απο το ρουτερ ειναι μεγαλη , αρκετα μεγαλη :/ θα το ψαξω σιγα σιγα να δω τι υπαρχει στην ελλαδα και τι θα χρειαστω . εσυ εισαι ικανοποιημενος απο την αποδοση του rasberry ?

Link to comment
Share on other sites

εσυ εισαι ικανοποιημενος απο την αποδοση του rasberry ?

Δεν έχει υπάρξει άλλη συσκευή που να έχω ευχαριστηθεί & χρησιμοποιήσει τόσο πολύ... (άντε και το 24x7 μου που χρόνια τώρα ειναι online).

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now