MetallicGR

NVIDIA Pascal: Προβλήματα στη παραγωγή σύμφωνα με φήμες

Recommended Posts

[NEWS_IMG=NVIDIA Pascal: Προβλήματα στη παραγωγή σύμφωνα με αναφορές]http://www.hwbox.gr/images/news_images/nvidia2.jpg[/NEWS_IMG] Τo Drive PX2 σύστημα που αποκάλυψε η NVIDIA στην CES χρησιμοποιούσε αρκετά γνώριμες GPUs και όπως επιβεβαίωσαν οι φωτογραφίες, ήταν GTX 980 MXM κάρτες.

Παρόλο που το Drive PX2 είναι το πρώτο module που φέρει τη τεχνολογία των Pascal καρτών γραφικών, στη πραγματικότητα δεν είχε τίποτα άλλο, παρά ένα ζεύγος GTX 980 σε MXM form factor. Το γεγονός συνάδει με αυτό του 2009, όταν ο CEO της εταιρείας Jen-Hsun Huang κρατούσε στα χέρια του ένα λειτουργικό "κομμάτι" μιας Fermi κάρτας γραφικών, ισχυριζόμενος πως είχε ήδη μπει στη παραγωγή και προοριζόταν για τα Χριστούγεννα του ίδιου έτους, κάτι που δεν έγινε μέχρι τον Μάρτιο του 2010, λόγω των προβλημάτων στη παραγωγή.

Κάτι ανάλογο ενδέχεται να συμβαίνει και τώρα, όμως φήμες "επισκιάζουν" τον λόγο που μπορεί να έγινε αυτό στην CES. Αρχικά η NVIDIA ίσως ήθελε να δώσει ιδιαίτερο βάρος στον τομέα της αυτοκίνησης στη φετινή CES παρά στην επίδειξη κάτι νέου για την hardware κοινότητα, ενώ υπάρχει πιθανότητα να υπάρχουν προβλήματα στη παραγωγή από πλευράς TSMC η οποία έχει αναλάβει την υλοποίηση των πυρήνων. Ένας άλλος λόγος, είναι για να μη βλάψει τις πωλήσεις των Maxwell όπως σωστά αναφέρει και η πηγή. Η NVIDIA σίγουρα θέλει να κρατήσει χαμηλό προφίλ καθώς οι Maxwell εξακολουθούν να βρίσκονται στην αγορά κάτι που σημαίνει πως υπάρχουν αγοραστές που δε θέλει να χάσει. Η AMD από την άλλη, αξίζει να σημειωθεί πως στην έκθεση, είχε λειτουργικό hardware βασισμένο στην αρχιτεκτονική Polaris που θα κυκλοφορήσει μαζί με τις νέες κάρτες γραφικών Pascal της NVIDIA, ελπίζουμε μέσα στο έτος.

Εδώ βλέπουμε τα διακριτικά των Maxwell Καρτών επάνω στο Drive PX2

[img_alt=NVIDIA Pascal: Προβλήματα στη παραγωγή σύμφωνα με αναφορές]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums570-picture57835.png[/img_alt]

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now