MetallicGR

Η JEDEC αναβαθμίζει το HBM Standard

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Η JEDEC αναβαθμίζει το HBM Standard]http://www.hwbox.gr/images/news_images/general2.jpg[/NEWS_IMG] Ο όμιλος JEDEC εξέδωσε νέο update σχετικά με τις High Bandwidth Μνήμες που χρησιμοποιούνται σε κάρτες γραφικών και σύντομα για server και περισσότερες client εφαρμογές.

Συγκεκριμένα, οι ταχύτητες διπλασιάζονται από 128GB/s σε 256GB/s έχοντας bandwidth εύρους 1024-bit που μπορεί να διαιρεθεί σε 8 ανεξάρτητα κανάλια σε κάθε stack μνήμης. Το νέο standard της JEDEC επιτρέπει τη χρήση 2-high, 4-high έως 8-high stacks που υλοποιούνται με τη βοήθεια της τεχνολογίας TSV επιτρέποντας συνολική χωρητικότητα από 1GB έως και 8GB αντίστοιχα. Παράλληλα στο νέο update η JEDEC περιλαμβάνει και ένα νέο ψευδο-κανάλι για περαιτέρω βελτίωση του παραγόμενου bandwidth από τη συσκευή.

[img_alt=Η JEDEC αναβαθμίζει το HBM Standard]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums570-picture57917.png[/img_alt]

Link to comment
Share on other sites

( Αυτό το chipάκι, είναι ΤΟΣΟ cool στην όψη που μου δημιουργεί το ίδιο συναίσθημα που μου δημιουργούσαν τότε εκείνες οι EEPROM με το γυάλινο παράθυρο στην μέση του chip... :) Τώρα έχω gpu και δεν χρειάζομαι Fury, αλλά 100% κάποια στιγμή στο μέλλον θα πάρω μια για να την κοιτάζω :hehe: )

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now