MetallicGR

Οι πωλήσεις PC πέφτουν στα επίπεδα του 2007

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Οι πωλήσεις PC πέφτουν φτάνουν στα επίπεδα του 2007]http://www.hwbox.gr/images/news_images/general2.jpg[/NEWS_IMG] Η αγορά υπολογιστών συνεχίζει να πέφτει όπως δείχνουν τα στοιχεία της GDC και φτάνουν κοντά στα επίπεδα του 2007.

Τόσο τα Windows 10, όσο και οι νέες κυκλοφορίες στον τομέα των υπολογιστών δεν ήταν αρκετά για να σταματήσουν την πτώση στις πωλήσεις PC που σημειώθηκε στο τέλος του 2015. Συγκεκριμένα, η αγορά έκλεισε με συνολική πτώση 10.6%, έχοντας πουλήσει 71,8 εκ. μονάδες. Από τις εταιρείες που σημείωσαν άνοδο ήταν η ASUS με μόλις 0.8% και η Apple της οποίας ο ρυθμός έχει "ηρεμήσει", όμως παρ' όλ' αυτά συνεχίζει να αυξάνει το ποσοστό της ή αλλιώς έχοντας πιστό κοινό. Την ίδια στιγμή, το μεγαλύτερο κομμάτι της αγοράς (others) σημειώνει τη μεγαλύτερη πτώση απ' όλους, αφήνοντας μόνο τις μεγάλες εταιρείες στο παιχνίδι της πρωτιάς.

Τα πράγματα παρά την πτώση λέγεται ότι θα καλυτερέψουν με το νέο έτος και σε αυτό θα βοηθήσουν όχι μόνο οι τελικοί καταναλωτές, αλλά και οι επιχειρήσεις που θα αναβαθμίσουν σε Windows 10 μετά το καλοκαίρι. Σημεία βελτίωσης ενδέχεται να δούμε και λόγω των νέων καρτών γραφικών από τις NVIDIA - AMD, εφόσον βέβαια έχουν να προσφέρουν αρκετά βελτιωμένες επιδόσεις από τους προκατόχους τους.

[img_alt=Οι πωλήσεις PC πέφτουν φτάνουν στα επίπεδα του 2007]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums570-picture57939.png[/img_alt]

[img_alt=Οι πωλήσεις PC πέφτουν φτάνουν στα επίπεδα του 2007]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums570-picture57932.png[/img_alt]

Edited by MetallicGR
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now