MetallicGR

Intel: Οικονομικά Αποτελέσματα Q4 2015

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Intel: Οικονομικά Αποτελέσματα Q4 2015]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums497-picture35423.jpg[/NEWS_IMG] H Intel ανακοινώνει ετήσιο κύκλο εργασιών 55,4 δις δολάρια και καθαρά κέρδη 11,4 δις δολάρια.

H Intel ανακοίνωσε σήμερα τον κύκλο εργασιών για το έτος ύψους 55,4 δις δολαρίων, έσοδα από λειτουργικές δραστηριότητες 14.0 δις δολάρια, καθαρά κέρδη 11,4 δις δολάρια και κέρδη ανά μετοχή (EPS) 2,33 δολάρια. Η εταιρεία είχε εισροή μετρητών περίπου 19,0 δις δολάρια από λειτουργικές δραστηριότητες, κατέβαλε μερίσματα 4,6 δις δολάρια και χρησιμοποίησε 3,0 δις δολάρια για επαναγορά 96 εκατομμυρίων μετοχών.

Για το τέταρτο τρίμηνο, η Intel ανακοίνωσε έσοδα ύψους $14,9 δις., λειτουργικά έσοδα $4,3 δις., καθαρά κέρδη $3,6 δις. και κέρδη ανά μετοχή 74 cents. Η εταιρεία παρήγαγε περί τα $5,4 δις σε ρευστό από τις επιχειρηματικές δραστηριότητες, κατέβαλε μερίσματα ύψους $1,1 δις και χρησιμοποίησε $525 εκατομμύρια για την επαναγορά 17 εκατομμυρίων μετοχών. "Τα αποτελέσματα για το τέταρτο τρίμηνο καταδεικνύουν ένα δυνατό κλείσιμο του έτους και βρίσκονται σε αντιστοιχία με τις προσδοκίες," δήλωσε ο κ. Brian Krzanich, Intel CEO. "Τα αποτελέσματά μας για το 2015 δείχνουν ότι, η Intel εξελίσσεται και η στρατηγική μας αποδίδει καρπούς. Αυτό το χρόνο θα συνεχίσουμε να οδηγούμε την ανάπτυξη, μέσω της παροχής των υποδομών που υποστηρίζουν έναν ολοένα και εξυπνότερο και διασυνδεδεμένο κόσμο."

Βασικές Οικονομικές Πληροφορίες και Τάσεις στις Επιχειρηματικές Μονάδες για το συνολικό έτος

• Τα έσοδα του Client Computing Group διαμορφώθηκαν στα $32,2 δις, σημειώνοντας μείωση 8% σε σχέση με το 2014

• Τα έσοδα του Data Center Group διαμορφώθηκαν στα $16,0 δις, σημειώνοντας αύξηση 11% σε σχέση με το 2014.

• Τα έσοδα του Internet of Things group διαμορφώθηκαν στα $2,3 δις, σημειώνοντας αύξηση 7% σε σχέση με το 2014.

• Τα έσοδα από τους τομείς λογισμικού και υπηρεσιών (services operating) διαμορφώθηκαν στα $2,2 δις, σημειώνοντας μείωση 2% σε σχέση με το 2014.

• Τα έσοδα του τομέα λύσεων μη-πτητικών (Non-Volatile) μνημών κατέγραψαν αύξηση 21% σε σχέση με το 2014.

Βασικές Οικονομικές Πληροφορίες και Τάσεις στις Επιχειρηματικές Μονάδες για το τέταρτο τρίμηνο

• Τα έσοδα του Client Computing Group διαμορφώθηκαν στα $8,8 δις, σημειώνοντας αύξηση 3% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και μείωση 1% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

• Τα έσοδα του Data Center Group διαμορφώθηκαν στα $4,3 δις, σημειώνοντας αύξηση 4% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και αύξηση 5% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους

• Τα έσοδα του Internet of Things Group διαμορφώθηκαν στα $625 εκατομμύρια, σημειώνοντας αύξηση 8% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και αύξηση 6% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

• Τα έσοδα από τους τομείς λογισμικού και υπηρεσιών (services operating), διαμορφώθηκαν στα $543 εκατομμύρια, σημειώνοντας μείωση 2% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και μείωση 3% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

• Τα έσοδα του τομέα των λύσεων μη-πτητικών (Non-Volatile) μνημών, παρέμειναν σταθερά σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και σημείωσαν αύξηση 10% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

[img_alt=Intel: Οικονομικά Αποτελέσματα Q4 2015]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums570-picture58038.png[/img_alt]

Intel Press Release

Link to comment
Share on other sites

Εκτός από τα της μεσοπρόθεσμης πορείας, ενδιαφέρον φαίνεται και εκείνο το "Data Center Group" στα κέρδη της. Είναι ΠΟΛΥ μεγάλο ποσοστιαία για εταιρία που ταυτόχρονα έχει τόσο δυνατό footprint στα consumer!

Link to comment
Share on other sites

Intel: Even though the Client Computing Group ended the full year down 8%, we were excited to see that we were able to grow sequentially in the second and third and fourth quarters. As of November, 14 nanometer products made up more than 50% of the Client Computing volume. For the year, high-end Core i7 microprocessors and our K SKUs for gaming, both set all-time volume records, leading to our rich product mix.

12345

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now