MetallicGR

Η Microsoft δε θα υποστηρίξει μελλοντικούς CPUs στα Windows 7

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Η Microsoft δε θα υποστηρίξει μελλοντικούς CPUs στα Windows 7]http://www.hwbox.gr/images/news_images/microsoft.jpg[/NEWS_IMG] Σε σχετική ανακοίνωση ανέφερε πως ακόμα και με τους Skylake γίνονται τεράστιες προσπάθειες από πλευράς drivers.

Η δήλωση της Microsoft σχετικά με όλους τους μελλοντικούς επεξεργαστές όλων των μεγάλων εταιριών του χώρου ήταν ξεκάθαρη. Όλοι οι νέοι CPUs δε θα τρέχουν εγγενώς στα Windows 7 αλλά μόνο στα Windows 10. Σημειώνεται ότι ακόμα και τώρα, οι κατασκευαστές κάνουν μεγάλες προσπάθειες για να διατηρήσουν την υποστήριξη σε επίπεδο drivers με τα παλιότερα λειτουργικά συστήματα όπως τα 7 αλλά και τα 8.1 καθώς πολλές λειτουργίες γίνονται μέσω emulation.

Η Microsoft αναφέρει στη συνέχεια πως οι Intel Kaby Lake, οι Bristol Ridge της AMD καθώς και ο Qualcomm Snapdragon 820 θα "τρέχουν" μόνο στα Windows 10 κάτι που σημαίνει πως ένα νέο σύστημα απαιτεί την εγκατάσταση ενός εξίσου νέου OS για την πλήρη αξιοποίηση των δυνατοτήτων του και για βέλτιστες επιδόσεις.

Σημείωση: Η είδηση αναφέρεται κυρίως στον enterprise τομέα και για λόγους που έχουν να κάνουν με την ασφάλεια του συστήματος. Αυτό δε σημαίνει πως οι χρήστες δε θα μπορούν να εγκαταστήσουν τα Windows 7 σε μελλοντικά συστήματα, όπως αναφέρεται από μερικούς στο διαδίκτυο.

[img_alt=Η Microsoft δε θα υποστηρίξει μελλοντικούς CPUs στα Windows 7]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums570-picture58120.png[/img_alt]

Edited by MetallicGR
Link to comment
Share on other sites

Βγάζει κάποιο νόημα, αν κάνουν build το σύστημα με σκοπό να αξιοποιήσουν τα νέα instruction sets (για Windows 10). Για τα παλιότερα δεν ξέρω τι σκέφτεται αυτή η Microsoft...

Edited by klapeto
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now