MetallicGR

Λειτουργικά 3D XPoint chips σύντομα σύμφωνα με αναφορές

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Λειτουργικά 3D XPoint chip σύντομα σύμφωνα με αναφορές]http://www.hwbox.gr/images/news_images/intel3.jpg[/NEWS_IMG] Engineering samples των επερχόμενων 3D XPoint μνημών των Intel και Micron θα μπουν σύντομα στη παραγωγή.

Η είδηση είναι αρκετά σημαντική μιας και η τεχνολογία θα ανοίξει νέους δρόμους τόσο από πλευράς χωρητικότητας και form factor, όσο και ταχυτήτων. Μετά την εμφάνιση ενός δείγματος NVDIMM χωρητικότητας 512GB, από την Αντιπρόεδρο και Γενικό Διευθυντή του Storage Group της Intel, Beth Crair, έρχεται και η δήλωση του CEO της IM Flash, της εταιρίας που δημιούργησε η κοινοπραξία Intel-Micron ο οποίος επιβεβαίωσε τα παραπάνω λέγοντας πως τελειοποιούνται ορισμένα χαρακτηριστικά τους. Επιπλέον, ανέφερε πως χρησιμοποιούνται πάνω από 100 νέα υλικά για την κατασκευή των εν λόγω chip ενώ πρόσθεσε πως μπορεί να χρειαστεί να περιμένουμε από 12 έως 18 μήνες μέχρι να μπουν σε μαζική παραγωγή κυρίως λόγω της πολύπλοκης διαδικασίας που απαιτείται.

Οι πρώτοι SSD που θα βασίζονται στη νέα τεχνολογία ονομάζονται Optane και έχουμε ήδη αναφέρει ορισμένα από τα βασικότερα στοιχεία τους, όπως τον υψηλό αριθμό IOPs και το χαμηλό latency. Παράλληλα, τα NVDIMM επιτρέπουν την εγκατάσταση ενός τέτοιου γρήγορου SSD στη DDR4 υποδοχή της μητρικής για την άμεση σύνδεσή της με τον κεντρικό επεξεργαστή.

[img_alt=Λειτουργικά 3D XPoint chip σύντομα σύμφωνα με αναφορές]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums570-picture58145.png[/img_alt]

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now