MetallicGR

Το 2017 τα πρώτα CPU στα 10nm από την Intel

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Το 2017 τα πρώτα CPU στα 10nm από την Intel]http://www.hwbox.gr/images/news_images/intel1.jpg[/NEWS_IMG] Κάπως έτσι μαθαίνουμε πως οι Kaby Lake, θα εμφανιστούν κάποια στιγμή φέτος ενώ οι Cannonlake που θα αποτελέσουν το tick της Intel θα κυκλοφορήσουν το 2017.

Όσο οι λιθογραφίες οδεύουν προ μονοψήφιους αριθμούς, τόσο πιο δύσκολη γίνεται η διαδικασία κατασκευής ενός επεξεργαστή και ήδη με τους Kaby Lake θα δούμε μετά από πολύ καιρό την ίδια λιθογραφία των 14nm να χρησιμοποιείται σε τρεις γενιές CPU. Οι Kaby Lake όπως φαίνεται, θα είναι ότι οι Devil's Canyon για τους Haswell, βελτιώνοντας ορισμένα σημεία των Skylake και διατηρώντας την ίδια λιθογραφία. Οι Cannonlake, που θα βασίζονται σε νέα αρχιτεκτονική και λιθογραφία (10nm) θα κυκλοφορήσουν κατά πάσα πιθανότητα το 2017 και θα είναι ίσως τα τελευταία CPU που θα κατασκευάζονται με συμβατικές τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται τα τελευταία χρόνια.

Σειρά έχουν οι Icelake το 2018 και οι Tigerlake για το 2019 οι οποίοι θα αντικατασταθούν το 2020 από τη πρώτη γενιά CPU των 5nm.

[img_alt=Το 2017 τα πρώτα CPU στα 10nm από την Intel]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums570-picture58247.png[/img_alt]

Link to comment
Share on other sites

Κάτσε να κράξω λίγο intel....θα βρουν νέα δικαιολογία τώρα την δύσκολη διαδικασία κατασκευής του μονοπωλίου και θα ζητάνε 2 χιλιάρικα του χρόνου?

Ticky ticky ticky tock intel....:hehe::love_heart:

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now