George

Θα με φτάσει η θα με ψήσει;

Recommended Posts

Και εδώ είμαστε, η μεγάλη στιγμή πλησιάζει και η 980 xtreme μου έρχεται επιτέλους. Το θέμα είναι ότι, έχω ένα 600w ΜS-Tech και εγώ :confused-new::dread: και δεν ξέρω κάπως φοβάμαι. Δεν μπορώ να πω, με έχει υπηρετήσει καλά όσο είχα/έχω την 760 αλλά η μικρή πολύ ρεύμα δεν τραβάει έτσι και αλλιώς. Εδώ και 3 χρόνια με έβγαλε μια χαρά ακόμη και με την πληθώρα blackout που έτρωγε μια περίοδο λόγω προβλημάτων ρεύματος στην περιοχή.

Επίσης δεν έχει 2x8 pin PCIE παρά μόνο 6+8 pin. Τέλος πάντων θα με φτάσει μέχρι να βρω αντικαταστάτη η καλύτερα βρίσκω πρώτα και μετά φοράω την κάρτα; :grief:

Το υποτιθέμενο datasheet του τροφοδοτικού για όποιον ξέρει 2 πράγματα παραπάνω από εμένα και μπορεί να βοηθήσει.

Για την ιστορία:

i7 3770 nonk

16gb ram

1 HDD

Edited by George
Link to comment
Share on other sites

καλύτερα βάλε τροφοδοτικό πριν την κουμπώσεις , όσο για τα προβλήματα με το ρεύμα ένα ups θα βοηθούσε.

Δεν έχει ξανατύχει γενικότερα αλλά έχεις δίκιο, ποτέ δεν ξέρεις. Χμμμ με βλέπω να την έχω και να την κοιτάω για λίγο καιρό

Link to comment
Share on other sites

Και εγω θα προτεινα να βαλεις ενα ποιοτηκο 80 plus gold τροφοδοτικο απο Seasonic/Super Flower/Evga

να εχεις το κεφαλι σου ησυχο, και τα ρευματα σου να ειναι κομπλε.

Link to comment
Share on other sites

Δεν έχω ΚΑΜΙΑ εμπιστοσύνη στο τροφοδοτικό σου αλλά: αν την βάλεις πάνω με ένα adaptor, και bootάρει και δεν έχεις πουθενά overclocks και κατεβάσεις το power target της κάρτας, αν είναι λίγο fit το τροφοδοτικό λογικά θα παίξεις...

Link to comment
Share on other sites

Τοποθέτησε με αγάπη και στοργή το ms-tech σε ένα κάδο ανακύκλωσης...και πάρε ένα τροφοδοτικό για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο, η 980 καίει 170w οπότε θέλεις 550w ότι και αν έχεις πάνω..

Link to comment
Share on other sites

Σε ανταπτοράκι με τον σταυρό στο χέρι θα το έκανα έτσι και αλλιώς. Σύνολο το σύστημα να τραβάει 450 watt. Θα με πεθάνει σίγουρα; Πάνε τα λεφτάκια μου αχαχαχαχαχ

Link to comment
Share on other sites

Ε κοίτα κανονικά (και το βάζω σε bold γιατί πρέπει) ακόμα και αν δεν φτάνει το PSU απλά θα σβήσει το σύμπαν και ακόμα και αν καεί το τροφοδοτικό δεν πρέπει να πάρει τίποτα μαζί του, λόγω απομόνωσης.

Αλλά όλα αυτά, κανονικά :D

Link to comment
Share on other sites

Θα σου πρότεινα και εγώ ( 1ον να μήν κάνεις κανένα πείραμα με το τροφοδοτικό που έχεις ) και να το αλάξεις με ένα Ποιό Αξιόλογο και σε Watt και Bronze , Silver.Gold, Platinum κατά προτίμηση απαραίτητα.

Στήν θέση σου θα προτιμούσα απο Silver και πάνω (και αν το setup σου είναι αυτό που βλέπω στην υπογραφή σου ακόμα) για να έχεις μελοντικά περαιτέρω "αέρα" μια και θα πάρεις που θα πάρεις τροφοδοτικό αν μή τι άλλο κάτω απο 750-800W δέν θα έπαιρνα σε Thermaltake,EVGA,Seasonic,Corsair με την σειρα που τα παραθέτω.

Όσο για το τί θα γίνει εάν κάνεις οποιαδήποτε δοκιμή με το εν λόγω τροφοδοτικό που διαθέτης κανένας δεν μπορεί να σου πεί ακριβώς .....κατά μεγαλύτερη πιθανότητα βέβαια και προτεραιότητα τα συμβάντα θα είναι 1ον> να μήν ανάψει καθόλου ... 2ον> Να κάψει απλά ασφάλεια το τροφοδοτικό καν να μήν ανάψει καθόλου...3ον> Να μην έχει καλή ασφάλεια (ταχείας π.χ.) και να κάψει κάποιο στοιχείο το τροφοδοτικό σου λόγω μεγάλης ανάγκης σε Watt μετά απο την εκκίνηση ή λόγω μη σταθεροποιημένων τάσεων λειτουργίας (ιδίως στα 12V και στα 5V) τα οποία θα συμπαρασίρουν και τίς υπόλοιπες τάσεις λειτουργίας.

-Πέραν τούτου μπορεί να σου προκαλέσει και βλάβες σε οποιαδήποτε άλλο κομάτι του υπολογιστή λόγω λανθασμένων τάσεων λειτουργίας (υπολειτουργώντας τα υπόλοιπα κομάτια του υπολογιστή σε σύντομο μικρό χρονικό διάστημα) ........και υπάρχουν άπειρες διάφορες άλλες καταστάσεις που δέν προβλέπονται και θέλουν μεγάλη ανάλυση,οπότε φίλτατε καλύτερα ασφαλής με καινούργιο τροφοδοτικό γιατί αλλιώς μπορεί να έχεις στο τέλος μεγαλύτερο 'κόστος" απο ότι αναμένεις !!

Edited by Hellfire
Link to comment
Share on other sites

Το δικό μου δεν τραβάει 500w από την πρίζα θα τραβήξει το δικό σου 450? Θέλεις κανονικό ή semi modular?

Έχω full wired και με έχουν τυραννήσει κιόλας τα τόσα εξτρά καλώδια.

Τώρα το μόνο που σκέφτομαι είναι ότι ούτε 450 δεν θα τραβήξει όπως είπες. Επίσης πιστεύω ότι θα ανοίξει αν το τροφοδοτικό έχει τα Watt που λέει ότι έχει. Τώρα όταν αρχίσει και ζορίζεται δεν ξέρω τι θα γίνει.

Link to comment
Share on other sites

165W η καρτα σου 264W το τροφοδοτικο, ουτε εγω θα το αλλαζα.

Αν δεν εχεις μεγαλο θεμα να δωσεις 70Ε καλο ειναι να το αλλαξεις για σιγουρια, αλλα δεν νομιζω να εχεις θεμα πρεπει να εισαι αρκετα ατυχος να συμβει κατι.

Edit: Βλακειες λεω παλι :Ρ

250W ειναι η καρτα και σε review 281 λενε οτι τραβαει οποτε βγαινεις απο τα ορια

Edited by giannis13
Link to comment
Share on other sites

Πως βγαίνει απο τα όρια? Και 280 να τραβάει η κάρτα, βαλε και 130 το cpu τεζα είναι στα 410, μνήμες φανς hdd και usbs αντε να πάει 500 και κάτι ψιλά, παλι μεσα στα όρια είναι απλά θα δουλεύει υπερωρίες το psu.

Αν το θέμα είναι οικονομικής φύσεως george άστα default μέχρι να πάρεις άλλο, κλαιν μάιν που λενε! :P

Να υποθέσω λέτε στο παιδί να μην το επιχειρήσει οχι λόγω ανεπαρκειας σε watt αλλά λόγω ποιότητας του συγκεκριμένου που μπορεί να μην βγάζει τα ονομαστικά ε?

Γιατί εγώ στο δικο μου σύστημα έχω

i4770k 4.5ghz

R9 290 1000/1350

4xdimms ddr3 1.7volt 2800

Ssd

2xHDD 500gb

2x80 fans

2x120 fans

2x120 fans sto cpu cooler

Led ταινιες

Usb : ακουστικα, πληκτρολόγιο, ποντικι, gamepad κτλ κτλ και το 700w thermaltake thoughpower των 9 χρόνων δεν κανει κιχ.

Link to comment
Share on other sites

Usb : ακουστικα, πληκτρολόγιο, ποντικι, gamepad κτλ κτλ και το 700w thermaltake thoughpower των 9 χρόνων δεν κανει κιχ.

Κάνε 3 κύκλους γύρω απο τον εαυτό σου, κάνε φτου φτου φτου, φύλα κάνα σταυρουλάκι, σκόρδα σκόρδα κλπ..

Link to comment
Share on other sites

Θυμάμαι κ εγώ όταν η e30 μας είχε 110 άλογα τώρα δεν της έχουν μείνει ούτε τα 90!! Το ίδιο και το psu σου Μάκη!! :)

Νάτος πήρε μπρος δεν σταματάει τώρα! :glee:

Link to comment
Share on other sites

Θυμάμαι κ εγώ όταν η e30 μας είχε 110 άλογα τώρα δεν της έχουν μείνει ούτε τα 90!! Το ίδιο και το psu σου Μάκη!! :)

110 έδινε ονομαστικά σε στροφαλο, άρα τροχό εκεί παίζεις 90+, και κανα 2 να ψοφησαν στο δρομο μια χαρά είσαι. :P

Link to comment
Share on other sites

Μάλλον δέν έγινε αντιληπτή η άποψη της λειτουργίας (σωστής και όχι στα όρια) του τροφοδοτικού και προφανώς δεν μπορώ να υποθέσω οτι δέν είναι γνωστή η "ανοχή" λειτουργίας (καθαρά τεχνικα και όχι στο περίπου ) τών τροφοδοτικών και γενικώς τον υποσυστημάτων του υπολογιστή

Εγώ ανέφερα την άποψη μου σύμφωνα με την δουλειά που κάνω εδώ και 28 χρόνια και δέν "Υπέθεσα", απο εκεί και πέρα έδωσα κάποιες πιθανές περιπτώσεις

Ωμά όμως η αλήθεια είναι όσες φορές πέτυχα σε ανάλογα περιστατικά (χώρις βέβαια να μην υπάρχουν και εξεραίσεις ...κυρίως λόγω τύχης!!) το αποτέλεσμα ήταν μετά απο σύντομο χρονικό διάστημα να υπάρχουν δυσλειτουργίες τον μηχανημάτων και ζημιές ....και ΄πως να το κάνουμαι όσο και να το τραβάς το τροφοδοτικό απο ένα ποσοστό 75%-80% και πάνω απόδοσης εάν αρχίζει να δουλεύει μόνιμα εάν δεν είναι κάποια κατασκευή ποιοτική...αλλά ακόμα και να είναι δέν έχει την ίδια "σταθερότητα" λειτουργίας και απόδοση στίς επιμέρους τάσεις.........κοινώς Αργά ή γρήγορα θα έχεις πρόβλημα...θέμα όπως θές πέστο.

-Όσο για το Thermaltake το 700άρι μήν κάνεται άτοπη σύγκριση με το εν λόγω που αναφέρει ο φίλος ....έχω φάει τα χρόνια μου να δουλεύω πάνω σε τροφοδοτικά μήν τα παίρνεται "ελαφρά την καρδία" ...όπως είπα στο τέλος μπορεί να πληρώσεται περισότερα και ποτέ μα ποτέ μην τα μετράτε ΄'Α πόσα Watt λέει ....600 ...εγώ πόσα μετράω στο Hardware μου ...500 ε εντάξει είμαι ....δέν πάει έτσι φίλοι μου.!!

Αλλά αυτή απλά είναι η δικιά μου εμπειρία και άποψη μόνο !!

Edited by Hellfire
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now