George

Θα με φτάσει η θα με ψήσει;

Recommended Posts

Μου είναι τελείως κουλό να βλέπω ένα σύστημα με i3770k+gtx760 να παίζει απροβληματιστα με το εν λόγω τροφοδοτικό σε περιπου 370w load μαζι με τα κοκοκοψαρα που εχει, αλλά οταν θα μπει η 980 πανω που καταναλώνει +90w και θα παει κοντά στα 460w που δεν ειναι καν κοντά στα όρια του τροφοδοτικού να πιστέψω οτι θα κωλωσει.

Εγώ θα το επιχειρουσα πάντως σε default, but that's just me. :P

Link to comment
Share on other sites

΄'Α πόσα Watt λέει ....600 ...εγώ πόσα μετράω στο Hardware μου ...500 ε εντάξει είμαι ....δέν πάει έτσι φίλοι μου.!!

Με ένα καλο τροφοδοτικό έτσι ακριβώς πάει, με ένα παλιό ή χαμηλής ποιότητας δεν πάει. Δεν ξέρω τι άλλο θέλεις να πείς φίλτατε.

Link to comment
Share on other sites

Imho αδερφέ αγόρασε ένα κάλο - επώνυμο τροφοδοτικό, άσχετος με τα λεφτά που διαθέτεις, μην βάζεις όριο τα 70 ευρώ ας πούμε, το τροφοδοτικό είναι κάτι το οποίο θα το έχεις πάρα πολύ καιρό, μην τσιγκουνεύεσαι γιατί δεν θα έχει νόημα, σκέψου να σου πάθει τίποτα μέσα στα 2 χρονιά και μετά να πάρεις άλλο (από RMA ή και να αγοράσεις) και ξανά πάλι στα επόμενα 2, είναι κατάντια και αμαρτία. Θα στο πω ακόμα πιο άπλα, σκάσε τα σε τροφοδοτικό αξίζει και με το παραπάνω, δεν είναι ούτε fps, δεν είναι ούτε επιδόσεις ούτε καν τίποτα, είναι θέμα λειτουργικότητας!

Εταιρίες πολλές για να διαλέξεις και αξιόλογες (Superflower, Enermax, Seasonic (XFX πχ.), be quiet! κτλ) παίξε στα 650W, έχει καλές τιμές κοντά στο κατοστάρικο και με 80+Gold.

Edited by venisk
Link to comment
Share on other sites

Με ένα καλο τροφοδοτικό έτσι ακριβώς πάει, με ένα παλιό ή χαμηλής ποιότητας δεν πάει. Δεν ξέρω τι άλλο θέλεις να πείς φίλτατε.

Αυτό που θέλω να πώ είναι οτι (θεωρώ οτι είναι γνωστά κάποια τεχνικά θέματα) απο την ονομαστική Απόδοση του τροφοδοτικού η οποία Αφορά Ιδανικές Συνθήκες κατά 100% και το Ιδανικές σημαίνει Περιβάλον Εργαστηρίου και όχι το σπίτι μας...τήν μπρίζα μας...τα καλώδια μας με όλες τίς ηλεκτρικές "αντιστάσεις" τών στοιχείων ...εάν παρεμβάλεται ενδιάμεσα UPS ή όχι...την ποιότητα κατασκευής και υλοποίησης του τροφοδοτικού και των υλικών του με Απόδοση (επι της 100%.....αν δεν γίνεται κάτι αντιληπτό να σταματήσω ??) μια και έπεσε η ερώτηση ! ?

Απλά για να μήν παρεξηγηθώ έτσι έχω μάθει να τα βλέπω λόγω δουλειάς είπαμε ...τώρα αν λέμε απλά έλα μωρε 500 Watt το πολύ αυτό που έχω είναι 600άρι είμαι οκ ΤΕΧΝΙΚΑ όχι Δέν είσαι.

Απο την Τέλεια Ονομαστική του Απόδοση (το καλύτερο τροφοδοτικό του κόσμου να είναι) το νούμερο αυτό θα το δώσει Στιγμιαία και για περιορισμένο χρονικό διάστημα ...είναι σαν να έχεις ένα αμάξι με 100 άλογα και το πηγαίνεις "κοφτες" 24 ώρες το 24άωρο

- Φυσικά είπαμε αυτά είναι τα λόγια τα δικά μου Μια Δοκιμή όμως θα δείξει !!! εγώ προσωπικά είπα οτί δέν θα το έκανα αυτό δεν σημαίνει οτι πρέπει να γίνει αποδεκτη η άποψη μου

Περαιτέρω εάν δέν διαφώτισα μπορώ να προχωρήσω σε Τεχνικά χαρακτηριστικά με Μαθηματικές πράξεις (σε π.μ.) γιατί είναι ολόκληρο βιβλίο απο μόνο του τα τροφοδοτικά !!

Link to comment
Share on other sites

Δεν δουλεύει το τροφοδοτικό 100% όλη την ώρα, ακόμα και 980 να βάλεις δεν θα πάει ποτέ 550w με ένα cpu που κάει 90w για να βαρέσει κόφτες, αν το τροφοδοτικό είναι καλό μια χαρά είσαι, έχουν πάρει άπειρα τροφοδοτικά παιδιά με γνώμονα πόση ισχύ χρειάζονται, ήταν, είναι κ θα είναι καλά, πρακτικά!

Εσυ το πας αλλού, εμείς μιλάμε για την συγκεκριμένη περίπτωση, γι αυτό σε ρώτησα τι θέλεις να πεις!

Link to comment
Share on other sites

Φίλε μου ούτε το πάω ...ούτε το πήγαινα πουθενά ..λειτουργικά-θερμικά (λόγω κατανάλωσης,ρεύματος,θερμοκρασίας) δέν ισχύει το πρακτικά το οποίο αναφέρεις αν το ψάξεις στο Google ας πούμαι θα βρείς άπειρες απλές ενημερώσεις επι του θέματος είναι κοινώς τεχνικά γνωστές η αναλογίες όπως απλά είναι γνωστό οτι τα ανγραφόμενα watt είναι το μέγιστο Pik σε συγκεκριμένη στιγμή για ανάλογα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα με επίσης ανάλογο ποσοστό % απότομης πτώσης της απόδοσης του τροφοδοτικού και σταθεροποίησης σε μια συγκεκριμένη τιμή ανώτερης αλλά σταθερής κατανάλωσης σε συνεχές χρονικό διάστημα.

-Συγνώμη εάν το έγραψα λίγο μπερδεμένο αλλά έτσι κάνω κάποιες παρουσιάσεις ...τέλος πάντων.

Μου έτυχε πολλές φορές να πάω σε τέτοιου είδους βλάβες ακόμα και σε άτομα που γνωρίζανε και παρόλα ταύτα κάνανε το συγκεκριμένο "εν μέρη σφάλμα" !

Πέραν τούτου μπορεί να χρησιμοποιήση την συγκεκριμένη σελίδα ο παραπάνω φίλος

eXtreme Power Supply Calculator

και να βάλει ή να κάνει απλά ότι θέλει.

Κάτι τέτοιο αναφέρω δηλαδή

http://unboxholics.com/images/Stories/PSUs/psu_2.jpg

όπως επίσης οτι και το Efficiency που είναι βασικό δέν είναι μόνο απλά ο λόγος απόδοσης του τροφοδοτικού αλλά και το τί "θα τραβήξει" κοινώς όπως λέμε απο την μπρίζα (το input του δηλαδή) αλλά και τί είναι ικανό να αποδόση στο out put του (το οποίο είπαμε παίζει ρόλο κατασκευή ,υλικά, ακόμα και η κατασκευή και το σχέδιο της πλακέτας του παίζει ρόλο)

Άρθρο>>Είναι σημαντικό, όμως, να σημειωθεί, ότι η ονομαστική ισχύς εξόδου έρχεται σε δύο πολύ διαφορετικές μορφές: τη μέγιστη και τη συνεχή. Εάν ένα τροφοδοτικό υποστηρίζει μια συνεχή έξοδο 400W, είναι σε θέση να παρέχει συνεχώς τόσο δύναμη. Αντίθετα, αν ένα τροφοδοτικό παρέχει μέγιστη έξοδο 600W, αυτό το τροφοδοτικό θα είναι μόνο σε θέση να παρέχουν τόσο δύναμη για ένα σύντομο χρονικό διάστημα και πιθανόν θα παραδώσει πολύ λιγότερο σε πραγματικά σενάρια

Ράγες 12V Μια ράγα είναι ένα ''μονοπάτι'' χαλκού που βρίσκεται στην κεντρική πλακέτα του PSU και ο ρόλος του είναι παρόμοιος με αυτόν ενός καλωδίου, να κουβαλάει ηλεκτρισμό. Στην προκυμμένη περίπτωση μια ράγα 12V κουβαλάει ηλεκτρικό φορτίο τάσεως 12V. Με τα πιο σύγχρονα εξαρτήματα συνήθως έρχεται και μεγαλύτερη ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας από τη ράγα των 12V, έτσι οι κατασκευαστές τροφοδοτικών ξεκίνησαν να τροποποιούν τα τροφοδοτικά τους τοποθετώντας δύο ράγες 12V με ανεξάρτητη προστασία υπερβολικής τάσης, για λόγους ασφαλείας. Με το να υπάρχουν δύο ράγες που μοιράζονται τα αμπέρ μειώνεται και ο κίνδυνος κάποιο καλώδιο να ανεβάσει επικίνδυνα υψηλές θερμοκρασίες.

http://unboxholics.com/images/Stories/PSUs/psu_5.jpg

Οι πολλαπλές ράγες είναι μια καλή ιδέα, αλλά δυστυχώς μερικά κακώς κατασκευασμένα τροφοδοτικά έδωσαν μια κακή φήμη στις πολλές ράγες. Αντί να διαχωρίζουν τις υποδοχές PCIe σε πολλαπλές ράγες, κάποιοι κατασκευαστές βρέθηκαν να διαθέτουν το ρεύμα για πολλά εξαρτήματα του υπολογιστή μαζί με όλες τις διαθέσιμες συνδέσεις PCIe σε μία ράγα, με αποτέλεσμα την υπερφόρτωση όταν χρησιμοποιούνταν πολλά εξαρτήματα. Ευτυχώς, αυτή η ακατάλληλη διάταξη αποτελεί, πλέον, ένα σπάνιο φαινόμενο και τα περισσότερα τροφοδοτικά στην αγορά διαθέτουν πλέον μια ράγα 12V αποκλειστικά για τις συνδέσεις PCIe, και μια άλλη ράγα για τα υπόλοιπα εξαρτήματα του υπολογιστή. Για τη συντριπτική πλειοψηφία των χρηστών, δεν υπάρχει αντιληπτή διαφορά ανάμεσα σε ένα απλό ή με πολλαπλές ράγες PSU. Η διαφορά παρουσιάζεται κυρίως σε συστήματα με πολύ υψηλή κατανάλωση ενέργειας.

ενα απλό παράδειγμα για τα τυπικά π.χ. τροφοδοτικά σε σχέση με τα καλύτερης "ποιότητας"

Edited by venisk
Link to comment
Share on other sites

Έχω βάλει 5 τροφοδοτικά 550w με κάρτες όπως η 980 780 280 760 και άλλη μια που δεν θυμάμαι , πες το όπως θες, η ουσία του θέματος είναι ότι όλα δουλεύουν πένα! Γιατί το εξειδικεύεις τόσο δεν καταλαβαίνω όμως.

Πες μας ένα συγκεκριμένο πρόβλημα με ένα κάλο τροφοδοτικό σε αυτά τα watt σε ένα σύστημα που δεν δούλευε για αυτό το λόγο να σε καταλάβουμε.

Link to comment
Share on other sites

Άν και παραδείγματα έχω πολλά ας αναφέρω ένα πολύ "προσφατο" σε Asus P6 X58 Deluxe me i7 920 με ενα triple channel Kingston (6G) στα 1.50V 1033 Και Thermaltake Toughpower 3ετίας Ονομαστικό<> 550W Non Modular αλλάζοντας GPU απο μια 7950 σε μια Asus R9 280X TOP DCII (1 fan controler με οθόνη +2 200αριδες ανεμιστήρες και 4 120άριδες )μετά απο 1,5 μήνα λειτουργίας (και ενώ όλα πήγαιναν μιά χαρά) παίζοντας ο φίλος και πρώην πωλητής με μαγαζί Ηλεκτρονικών Υπολογιστών με ¨κορόιδευε" οτι είμαι υπερβολικός και τα βλέπω πολύ τεχνικά τα Θέματα ....οπότε κυριολεκτικά "έσκασε" Πυκνωτής απο το τροφοδοτικό του και όποιος γνωρίζη το εν λόγω ηλεκτρονικό στοιχείο μπορεί απόλυτα να καταλάβει το τί είδος και έκτασεις ζημιά μπορεί Γενικώς να προκαλέσει και πότε συντελείται "Λόγος" για να σκάσει Πυκνωτής ο οποίος είναι σε άμμεση σχέση με την ισχύ στιγμιαία και συνεχόμενη ....κοινώς το "ζόρι που τραβά το τροφοδοτικό"

Ο φίλος μου ήταν τυχερός και την έβγαλε ¨καθαρή" που λέμε με έπωνυμο εν τούτης τροφοδοτικό (πρίν την αλλαγή ήταν στα 460W και μετά στα 523 W για την ακρίβεια)

Σύμφωνα με αυτά που μου λές με το 550άρι δέν θα είχε πρόβλημα ...αφού υπερβαίνει τα 520 μόνο που τινάχτηκε κυριολεκτικα στον αέρα .

Ξέρω ξέρω θα μου πείς οτι ήταν πολύ κοντά στην ονομαστική του τροφοδοτικού ,αυτό που δέν γίνεται αντιληπτό όμως είναι κοινώς οτι το τροφοδοτικό πρέπει να έχει ένα αέρα της τάξεως τουλάχιστον 15-20% απο την ονομαστική του ισχύ σε watt για να μπορεί να ανταπεξέλθει σε όλες τίς συνθήκες φόρτου η ηρεμίας

το οτι δουλεύουν...πένα όπως λές δέν σημαίνει ....και ούτε και εσύ πραγματικά το ξέρεις οτι όλα είναι καλά

Ας το αφήσουμαι εδώ όμως το θέμα σεβαστή η άποψη σου .....όχι τεκμηριωμένη όμως φίλε μου.

Edited by Hellfire
Link to comment
Share on other sites

Ας το αφήσουμαι εδώ όμως το θέμα σεβαστή η άποψη σου .....όχι τεκμηριωμένη όμως φίλε μου.

Η απάντηση είναι εδώ

Αυτό μου έβγαζε κάτω από 400 watt περίπου αν θυμάμαι καλά.

Δεν χρειάζεται να αφήσουμε κάτι, χρειάζεται να μείνουμε στο θέμα μας, τα 400w δεν είναι αρκετά κάτω από το όριο που λές των +15-20% στα 550w?

Τον κάλυψα και σε αυτό το θέμα :)

Link to comment
Share on other sites

Η απάντηση είναι εδώ

Δεν χρειάζεται να αφήσουμε κάτι, χρειάζεται να μείνουμε στο θέμα μας, τα 400w δεν είναι αρκετά κάτω από το όριο που λές των +15-20% στα 550w?

Τον κάλυψα και σε αυτό το θέμα :)

Εάν το Αυτό μου έβγαζε κάτω από 400 watt περίπου αν θυμάμαι καλά. είναι τεκμηρίωση για σένα οκ πάω πάσο μάλλον δέν γνωρίζω καλά ελληνικά και δέν ξέρω την ένοια της λέξεως Τεκμηρίωση

όπως και φυσικά ανέφερα την ανοχή για καλή λειτουργία αλλά προφανός να υποθέσω γνωρίζεις τα Pik >>δηαλδή τίς στιγμιαίες μέγιστες τιμές Ισχύος - Κατανάλωσης που ως συνήθως υπερβαίνουν τίς ονομαστικές τιμές Λειτουργίας τα οποία είναι μια απο τίς αιτίες για τίς καταστροφές - ζημιές τών ηλεκτρονικών στοιχείων όπως και όλα τα παραπάνω που σου ανέφερα όπως τον πίνακα Efficiency που μάλλον δεν τον αντιλήφθηκες απλά τον κοίταξες.

...:tickled_pink:

Link to comment
Share on other sites

Δεν ξέρεις πόσα watt καίει ένας 3770 κλειδωμένος με μια 980? Αν έβλεπες το σύστημα του δεν θα κολλούσες στο "¨αν θυμάμαι καλά"

Πρότεινε το τροφοδοτικό που νομίζεις ότι χρειάζεται.

Link to comment
Share on other sites

Εάν το Αυτό μου έβγαζε κάτω από 400 watt περίπου αν θυμάμαι καλά. είναι τεκμηρίωση για σένα οκ πάω πάσο μάλλον δέν γνωρίζω καλά ελληνικά και δέν ξέρω την ένοια της λέξεως Τεκμηρίωση

...:tickled_pink:

Το περίπου πάει να πει ότι την δεδομένη στιγμή δεν είχα την ευχέρεια να πραγματοποιήσω ξανά τον έλεγχο. Τέλος πάντων, το eXtreme Power Supply Calculator μου βγάζει με όλα τα ψιψιψώνια μέσα Load Wattage:380 W

.

Link to comment
Share on other sites

Το θέμα δέν είναι να προτείνω τί να πάρει (αν και εάν διαβάσεις αρκετά ποιό πίσω θα δείς οτι είδη το έχω κάνει) και λέω και το γιατί το προτείνω !!!

Το θέμα είναι εάν και εφόσων αποφασίσει οτι θα αγοράση ή τέλος πάντων χρειάζεται άλλο τροφοδοτικό όπως κάπου έχει αναφέρει και κάποιος άλλος φίλος να μή αγοράσει κάτι που θα είναι ίσα βάρκα ίσα πανιά γιατί είναι μια πάρα πολύ βασική και σημαντική αγορά για την καλή και εύριθμη λειτουργία όλου του υπολογιστή του, και επίσης να μπορεί να υποστιρίξη εάν χρειαστή βρε αδερφέ και 1ια - 2ύο πιθανές κοντινές αναβαθμίσεις - αλλαγές στο Hardware του χωρίς να "τρέχει πάλι για άλλο τροφοδοτικό" η να κοιτά εάν "του φτάνουν ή όχι τα Watt"

Κοινώς να "επενδύση" σε αυτή του την αγορά και ας δώσει και κάτι παραπάνω σε καλό θα του βγεί και δέν θα "χάσει" !

edit

Το περίπου πάει να πει ότι την δεδομένη στιγμή δεν είχα την ευχέρεια να πραγματοποιήσω ξανά τον έλεγχο. Τέλος πάντων, το eXtreme Power Supply Calculator μου βγάζει με όλα τα ψιψιψώνια μέσα Load Wattage:380 W

.

Το Recommended PSU Wattage να κοιτάξεις φίλε μου όχι το Load .

Edited by venisk
Link to comment
Share on other sites

Το Recommended PSU Wattage να κοιτάξεις φίλε μου όχι το Load .

430watt [TABLE=width: 100%]

[TR=bgcolor: #F0F0F0]

[TD=align: center]+3.3V[/TD]

[TD=align: center]+5V[/TD]

[TD=align: center]+12V[/TD]

[/TR]

[TR=bgcolor: #F0F0F0]

[TD=align: center]9.9 A[/TD]

[TD=align: center]9.1 A[/TD]

[TD=align: center]29.3 A[/TD]

[/TR]

[TR=bgcolor: #F0F0F0]

[TD=colspan: 2, align: center]79 W[/TD]

[TD=align: center]352 W[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

Link to comment
Share on other sites

430watt [TABLE=width: 100%]

[TR=bgcolor: #F0F0F0]

[TD=align: center]+3.3V[/TD]

[TD=align: center]+5V[/TD]

[TD=align: center]+12V[/TD]

[/TR]

[TR=bgcolor: #F0F0F0]

[TD=align: center]9.9 A[/TD]

[TD=align: center]9.1 A[/TD]

[TD=align: center]29.3 A[/TD]

[/TR]

[TR=bgcolor: #F0F0F0]

[TD=colspan: 2, align: center]79 W[/TD]

[TD=align: center]352 W[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

Είμαι σίγουρος απο κάτω οτι σου προτείνει και 1-2 τροφοδοτικα τής τάξεως 500-550W ..έτσι ? το 15-20% ανοχή που λέγαμε οκ

Αυτό που απλά προσπαθώ να πώ τόση ώρα και προφανός με παραδείγματα θα είναι ποιό εύκολο είναι :

1ον

PSU DEER DE146XD 550W - ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟ (PER.641607)

2ον

PSU THERMALTAKE SP-550MPCBEU SMART SERIES M550W 80PLUS BRONZE - ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟ (PER.650923)

3ον

http://www.e-shop.gr/psu-enermax-edf550awn-digifanless-550w-80-plus-platinum-p-PER.815542

3ια διαφορετικά παραδείγματα (λίγο ακραίες περιπτώσεις αλλα για να καταλάβουμαι διαφορές) και τα 3ια 550W και ρωτάω είναι τα ίδια ?

Φίλε Γιώργο βασικά ότι θές εσύ θα κάνεις την πρόταση μου εγω την έκανα όπως είπα και την άποψη μου απλά ότι και να κάνεις ....εάν πάρεις καινούργιο επένδυσε ...εάν παραμείνης με αυτό που έχεις είδες όλες τίς απόψεις επιχειρήματα και ιδέες οπότε εσύ ξέρεις καλύτερα απο όλους :eagerness:

Edited by Hellfire
Link to comment
Share on other sites

Ρε αδερφέ ,ασχέτως αν φτάνει η δεν φτάνει (βαρέθηκα να διαβάζω όλα τα ποστ με τα calculator και τις αηδίες τεσπα),έδωσες ένα σκασμό λεφτά να πάρεις την κάρτα η οποία είναι τουμπανάκι οκ και τραβάει! Βλέπεις ότι όλοι εδώ μέσα λεν ότι το εν λόγο τροφοδοτικό είναι για να γυρνά κάνας ανεμιστήρας ! Δώσε 2 φράγκα παραπάνω και βάλε ένα της προκοπής !

Έκανε τη δουλίτσα του τότε οκ και τυχερός ήσουν κατ' εμε που δεν τα πήρες όλα στο χέρι, άλλα υπάρχουν όρια! Ρεύμα είναι ,ποτέ δεν ξέρεις και αν γίνει μια στραβή σ'αυτό κάνεις προσευχές να δεις τι και πόσο απ'ολο το σύστημα πάει για βόλτα στη Λιοσίων! Χίλιες φορές να έπαιρνες ένα καλό τροφοδοτικό για μένα και μια μικρότερη κάρτα, παρά να αναρωτιέσαι αν αυτό που έσκασε και μαύρισε η οθόνη είναι η grenade που πέταξες στο χαλαρουητα παιχνιδάκι ή το τροφοδοτικό (και οτιδήποτε άλλο ) μας άφησε χρόνους! my 2 cents...

Link to comment
Share on other sites

Hellfire toughtpower και έσκασε ο japan πυκνωτης? Ο japan? Αδυνατώ να το πιστέψω, μήπως είχε γενικό πρόβλημα με το ρεύμα η απο την πριζα με αυξομειώσεις ρεύματος? Anyway το θέμα είναι ότι απο την αρχή το είπαμε οτι και με την 980 πάνω πάλι είναι μακρυά απο τα όρια του psu και έχει 20%+ αέρα άνετα.

Στο κάτω κάτω αν θες να το στρεσαρεις george να δεις αν θα αντέξει, ξεκίνα το overclock with no tomorrow πριν βάλεις το τέρας πάνω, και ο Θεός βοηθός. :hehe:

Link to comment
Share on other sites

αλλαξε το τροφοδοτικο asap μην περιμενεις καν να έρθει η κάρτα, αλλαξε το απο τώρα και πάρε κατι σε 600-700w επωνυμο ομως!

αν θες κατι οικονομικο, με αρκετα watt και modular δοκίμασε αυτό

Thermaltake TR2 700W Gold | Skroutz.gr

Link to comment
Share on other sites

Hellfire toughtpower και έσκασε ο japan πυκνωτης? Ο japan? Αδυνατώ να το πιστέψω, μήπως είχε γενικό πρόβλημα με το ρεύμα η απο την πριζα με αυξομειώσεις ρεύματος? Anyway το θέμα είναι ότι απο την αρχή το είπαμε οτι και με την 980 πάνω πάλι είναι μακρυά απο τα όρια του psu και έχει 20%+ αέρα άνετα.

Στο κάτω κάτω αν θες να το στρεσαρεις george να δεις αν θα αντέξει, ξεκίνα το overclock with no tomorrow πριν βάλεις το τέρας πάνω, και ο Θεός βοηθός. :hehe:

Και όμως φίλε μου και σε UPS πάνω ήταν 1200άρι κιόλας Line Interactive και μιά χαρά και απο γειώσεις ήταν και όλα δουλεύαν άψογα και τα καλά μηχανήματα (αυτό ήθελα να πώ) οτί πολλές φορές αν τα ζορίσεις βγάζουν προβλήματα, και το λέω εις γνώση μια και έχω τρομέρη συμπάθεια στα Thermaltake και τα δουλεύω πολλά χρόνια χωρίς προβλήματα, και όχι απλά έσκασε ο πυκνωτής ευτυχώς που είχε τον ανεμιστήρα σε Silverstone Raven 3 κουτί προς τα κάτω και φύγανε τα ζουμιά στην κάτω μεριά >ηλεκτρολυτικός Ισχύος έσκασε (του λαδιού που λέμε) (+καπνοι κτλπ) και έγινε πολύ γρήγορα οπότε δέν "άρπαξε κάτι άλλο"

Edited by Hellfire
Link to comment
Share on other sites

αλλαξε το τροφοδοτικο asap μην περιμενεις καν να έρθει η κάρτα, αλλαξε το απο τώρα και πάρε κατι σε 600-700w επωνυμο ομως!

αν θες κατι οικονομικο, με αρκετα watt και modular δοκίμασε αυτό

Thermaltake TR2 700W Gold | Skroutz.gr

+1 !!

Link to comment
Share on other sites

Ρε αδερφέ ,ασχέτως αν φτάνει η δεν φτάνει (βαρέθηκα να διαβάζω όλα τα ποστ με τα calculator και τις αηδίες τεσπα),έδωσες ένα σκασμό λεφτά να πάρεις την κάρτα η οποία είναι τουμπανάκι οκ και τραβάει! Βλέπεις ότι όλοι εδώ μέσα λεν ότι το εν λόγο τροφοδοτικό είναι για να γυρνά κάνας ανεμιστήρας ! Δώσε 2 φράγκα παραπάνω και βάλε ένα της προκοπής !

Έκανε τη δουλίτσα του τότε οκ και τυχερός ήσουν κατ' εμε που δεν τα πήρες όλα στο χέρι, άλλα υπάρχουν όρια! Ρεύμα είναι ,ποτέ δεν ξέρεις και αν γίνει μια στραβή σ'αυτό κάνεις προσευχές να δεις τι και πόσο απ'ολο το σύστημα πάει για βόλτα στη Λιοσίων! Χίλιες φορές να έπαιρνες ένα καλό τροφοδοτικό για μένα και μια μικρότερη κάρτα, παρά να αναρωτιέσαι αν αυτό που έσκασε και μαύρισε η οθόνη είναι η grenade που πέταξες στο χαλαρουητα παιχνιδάκι ή το τροφοδοτικό (και οτιδήποτε άλλο ) μας άφησε χρόνους! my 2 cents...

Το πως πήρα την κάρτα, τι έδωσα, πόσο δούλεψα, τι πούλησα και τι έχασα για να την πάρω είναι άλλο θέμα. Καλώς υποθέτεις αλλά δεν είναι έτσι. Εάν είχα την ευχέρεια να αλλάξω τροφοδοτικό θα το είχα κάνει προ-πολλού χωρίς να παίζω κορώνα γράμματα το σύστημα μου.

Answers noted και θα τις έχω υπόψιν μου. Ευχαριστώ το support.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now