MetallicGR

Στην αγορά οι πρώτοι Skylake Celeron CPUs της Intel

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Στην αγορά οι πρώτοι Skylake Celeron CPUs της Intel]http://www.hwbox.gr/images/news_images/intel2.jpg[/NEWS_IMG] Μετά από τους high end και τους mainstream επεξεργαστές που αποκάλυψε η Intel, έρχονται οι Celeron για τα κατώτερα στρώματα της αγοράς.

Βασισμένοι στην αρχιτεκτονική Skylake και στα 14nm Tri Gate τρανζίστορ, οι νέοι επεξεργαστές της Intel προορίζονται για entry level συστήματα και για όσους θέλουν να έχουν ένα σύγχρονο σύστημα. Η οικογένεια Celeron έρχεται και αυτή με τη σειρά της στο LGA 1151 socket και συγκεκριμένα τρία μοντέλα κάνουν την αρχή.

Ο λόγος για τους Intel Celeron G3900, Celeron G3920, Celeron G3900T τους νέους διπύρηνους επεξεργαστές της Intel με συχνότητες λειτουργίας 2.8GHz, 2.9GHz και 2.6GHz αντίστοιχα. Όλοι τους εφοδιάζονται με L3 cache των 2MB και έχουν TDP 51W, 51W και 35W αντίστοιχα. Όπως κάθε Skylake μοντέλο, έτσι και αυτά φέρουν διπλό ελεγκτή μνήμης DDR3L (επίσημα έως 1600MHZ) και DDR4 (επίσημα έως 2133MHz) ενώ όλα τους έχουν ενσωματωμένη την κάρτα γραφικών HD 510, βασισμένη στην αρχιτεκτονική Gen 9 LP.

Τέλος, όσον φορά τη διαθεσιμότητα και τις τιμές τους, βρήκαμε τους δύο πρώτους στην Ευρώπη στα 52? και 66? αντίστοιχα, ενώ οι προτεινόμενες σύμφωνα με την πηγή ανέρχονται σε $42 για τους 3900(T) και $52 για τον 3900T.

Link to comment
Share on other sites

Εγώ ποτέ δεν κατάλαβα την ύπαρξη Celeron για τους ιδιώτες... Εντάξει μια εταιρία που θέλει να πάρει καινούριο υπολογιστή για εργασίες γραφείου.

Ο ιδιώτης, γιατί να πάρει Celeron και να μην πάρει έναν κανονικό προηγούμενης γενιάς ή και μεταχείρω; Άλλωστε οι επεξεργαστές έχουν διάρκεια ζωής 50* χρόνια, οπότε δεν έχει φθορά ή μείωση απόδοσης για να προτιμήσει τον καινούριο.

Link to comment
Share on other sites

Όπως είπε και ο [MENTION=53]Wizard![/MENTION] , εγώ για δουλειές γραφείου Celeron θα έπαιρνα.

Τώρα που το σκέφτομαι δεν είναι απίθανο οι συγκεκριμένοι Celeron να ναι καλύτεροι από τον 6600k μου.

Link to comment
Share on other sites

Αγαπημένο SKU. Εχω στήσει πολλά microatx κουτιά με Τσέλι και SSDs, το απόλυτο μηχάνημα για τα λεφτα. γραφείο,σπίτι,htpc,file server μέχρι και vmware server έστησα πάνω του, ότι γουστάρεις το κάνει αν τον σετάρεις με άπλετη ράμ και έναν σωστό ssd, αυτοί που βρίζουν απλά δεν γνωρίζουν, τσέλι δύναμη!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now