MetallicGR

Αρκετά δυνατή η Apple στο Q1 16 παρά τις στάσιμες πωλήσεις

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Αρκετά δυνατή η Apple στο Q1 16 παρά τις στάσιμες πωλήσεις]http://www.hwbox.gr/images/news_images/apple2.jpg[/NEWS_IMG] Ρεκόρ σημείωσε η Apple κατά τη διάρκεια του οικονομικού τριμήνου Q1 του 2016 παρά τις στάσιμες πωλήσεις του iPhone.

Συγκεκριμένα, η Apple σημείωσε συνολικά ακαθάριστα έσοδα $75,9 δις και καθαρά $18,3 δις με τα πρώτα να είναι περίπου 2% πάνω από το πρώτο τρίμηνο του 2015 ενώ το 66% προέρχεται από διεθνείς πωλήσεις. Παρά την αύξηση που σημειώνει η εταιρεία στα έσοδα, οι πωλήσεις των iPhone μένουν στάσιμες ενώ αυτές του iPad συνεχίζουν την πτώση. Το iPad Pro που κυκλοφόρησε πρόσφατα προσπάθησε να αλλάξει τα δεδομένα, όμως δεν φαίνεται μέχρι στιγμής να ανακάμψει τη συγκεκριμένη αγορά προϊόντων.

Οι πωλήσεις Mac σημειώνουν επίσης μείωση από έτος σε έτος της τάξης του 4%, έχοντας πουλήσει 5.3 εκ. μονάδες. Στον τομέα που η Apple σημείωσε άνοδο, είναι αυτός των υπηρεσιών της (App Store, AppleCare, Apple Pay) όπου άγγιξε ένα υγιές +26% από έτος σε έτος ενώ την ίδια μοίρα βλέπουμε πως έχουν και οι υπόλοιπες περιφερειακές/φορητές συσκευές, πλην φυσικά του iPhone. Τα Apple TV, Apple Watch, Beats, iPod και πολλά αξεσουάρ "είδαν" μια αύξηση της τάξης του 62% σε κέρδη που μεταφράζονται σε $4.3 δις.

[img_alt=Αρκετά δυνατή η Apple στο Q1 16 παρά τις στάσιμες πωλήσεις]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums570-picture58524.png[/img_alt]

[img_alt=Αρκετά δυνατή η Apple στο Q1 16 παρά τις στάσιμες πωλήσεις]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums570-picture58523.png[/img_alt]

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now