MetallicGR

Ανάκληση συγκεκριμένων φορτιστών MacBook και iPad πραγματοποιεί η Apple

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Ανάκληση συγκεκριμένων φορτιστών MacBook και iPad πραγματοποιεί η Apple]http://www.hwbox.gr/images/news_images/apple.jpg[/NEWS_IMG] Ο λόγος για τον φορτιστή που μοιάζει με "κεφάλι πάπιας" όπως στις εικόνες που κυκλοφόρησαν σε πολλές περιοχές μεταξύ τους και η Ευρώπη.

Συγκεκριμένα ο μετασχηματιστής κρίθηκε "ακατάλληλος" από την Apple καθώς μπορεί να προκαλέσει ηλεκτροπληξία. Η Apple αναφέρει πως η ανάκληση επηρεάζει και φορτιστές από το μακρινό 2003, έχοντας στα χαρτιά της ορισμένα περιστατικά εδώ και αρκετά χρόνια. Από τότε, μέχρι και το 2015, η Apple έχει πουλήσει περίπου 120 εκατομμύρια MacBook και 230 εκ. iPad ενώ η εταιρία δεν διέθεσε πιο αναλυτικούς αριθμούς ανά Ήπειρο.

Οι περιοχές που επηρεάζονται είναι: Ευρώπη, Αυστραλία, Ν. Ζηλανδία, Κορέα, Αργεντινή και Βραζιλία ενώ το πρόβλημα δε φαίνεται να υπάρχει στους Αμερικάνικους, Αγγλικούς, Καναδέζικους, Κινέζικους και Χονγκ Κονγκολέζικους φορτιστές, μάλλον λόγω διαφορετικής σχεδίασης.

Φυσικά, μετά από τη διαδικασία που περιγράφεται εδώ, η Apple θα αποστείλει εντελώς δωρεάν έναν νέο και ανασχεδιασμένο φορτιστή.

[img_alt=Ανάκληση συγκεκριμένων φορτιστών MacBook και iPad πραγματοποιεί η Apple]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums570-picture58657.png[/img_alt]

Link to comment
Share on other sites

Μα δεν λέει για την Αμερική ρε κ μένα είναι αμερικάνικο...θα πάρω στο μαγαζί που το αγόρασα να μου πουν τι να κάνω..

Καλά στείλε εσύ και πες ότι έχεις αμερικάνικο σε Ελληνικιά(όπως το γράφω :hehe: ) πρίζα...

Link to comment
Share on other sites

Εκεί που λέει πάπια έχω το δικό του καλώδιο και στο τέλος που είναι 3πινο έχω ανταπτορα δεν νομίζω ότι έχει σχέση αυτό με το πρόβλημα μου πάντως θα δοκιμάσω ένα ευρωπαϊκό φορτιστή να δω αν με επηρεάζει!

edit

Δοκίμασα και ευρωπαϊκό τα ίδια πάλι.

Edited by venisk
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now