MetallicGR

Οι πρώτες εκτιμήσεις για τις επιδόσεις της AMD R9 Fury X2

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Οι πρώτες εκτιμήσεις για τις επιδόσεις της AMD R9 Fury X2]http://www.hwbox.gr/images/news_images/amd2.jpg[/NEWS_IMG] Για "κομμένη GPU" μιλούν οι πρώτες εκτιμήσεις, όπως φαίνεται από τα "διαθέσιμα" Single Presicion TFLOPs που δόθηκαν κατά τη διάρκεια του VRLA, ενός event αφιερωμένου στην εικονική πραγματικότητα.

Στην expo ένα από τα πιο ενδιαφέροντα εκθέματα ήταν το Tiki PC, ένα αρκετά μικρό σύστημα που περιλάμβανε μια αρκετά ενδιαφέρουσα έκπληξη. Η επερχόμενη διπύρηνη κάρτα γραφικών Radeon R9 Fury X2 βρισκόταν στο εσωτερικό και σύμφωνα με τα λεγόμενα του εκπροσώπου της AMD, Roy Taylor, η κάρτα καταφέρνει 12 TFLOPs σε Single Presicion Compute κάτι που υποδηλώνει πως ίσως να μην είναι οι ίδιοι πυρήνες που βρίσκουμε στην Fury X (Fiji XT με 4096 Stream Processors), ή απλά να χρονίζονται χαμηλότερα για να μπορέσουν να ψυχθούν αποδοτικά από το σύστημα ψύξης. Τα 12 TFLOPs είναι μια ανάσα πάνω από την R9 295X2 όμως ας μη ξεχνάμε πως η τελευταία είναι μια κάρτα με TDP 500W και η "νέα" καταφέρνει αρκετά καλύτερες επιδόσεις με μόλις 375W TDP.

Μέχρι στιγμής οι πληροφορίες δεν αναφέρουν κάποια επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας όμως όλα "δείχνουν" προς το δεύτερο τρίμηνο, με στόχο τους enthusiasts που σκοπεύουν να εκμεταλλευτούν ένα VR headset και να "χωθούν" στον μαγικό κόσμο που υπόσχεται η νέα τεχνολογία.

[img_alt=Οι πρώτες εκτιμήσεις για τις επιδόσεις της AMD R9 Fury X2]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums570-picture58740.png[/img_alt]

Link to comment
Share on other sites

Όποιος περιμένει από την Polaris του 2016 να είναι ποιο γρήγορη από την Fury X2 θα φάει μεγάλη πίκρα.

έχεις κάποια πληροφορία από μέσα?

είναι άπλα εικασίες?

ή είναι "είδηση AMD"? γιατί άμα είναι "είδηση AMD" ίσως να την δούμε και στα κανάλια με κάποιο κόμμα με τα τόσα "θα", "αν", "εκτιμάται", "ίσως". :L..

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now