ShadaTuT

Custom Υδρόψυξη - Newbie

Recommended Posts

Καλησπέρα παιδιά, νέο μέλος εδώ. Εδώ και καιρό λέω να βάλω στο σύστημα μου μια υδρόψυξη. Στην αρχή αγαπούσα(και αγαπώ) την Corsair H100i, αλλά μετά από πολύ "σπαμ" από παντού, είπα να πάω σε Nepton 240M. Ένας χρόνος πέρασε και το PC κάθεται με την μαμά ψύκτρα. Αποφάσισα λοιπόν να πάω σε custom υδρόψυξη και να παίρνω τα κομμάτια σιγά σιγά. Χωρίς να ξέρω πολλά πάνω στις υδροψύξεις θα έλεγα ότι τα κομμάτια που χρειάζομαι είναι:

  • Radiator / Ψυγείο
  • Fans / Ανεμιστήρες
  • Water Block / CPU Block
  • Pump / Αντλία
  • Reservoir
  • Σωλήνες
  • Υγρό
  • Σφιγκτήρες

Ο επεξεργαστής μου είναι ο i7-4790K και το κουτί μου το NZXT H440. Ξέρω ότι χωράει μια 240mm υδρόψυξη εκεί μέσα. Το κακό είναι ότι δεν ξέρω τίποτα από υδροψύξεις. Θα μπορούσα να έχω κάποιες συμβουλές που να προσέξω ή προτάσεις προϊόντων;

Link to comment
Share on other sites

Καλώς ήρθες.

Επειδή το να ξεκινήσεις μόνος σου εντελώς, είναι δύσκολο και το πιθανότερο να ξοδέψεις χρήματα που δε χρειάζεται, θα σου πρότεινα να πάρεις κάποιο έτοιμο kit, που έχει ότι χρειάζεσαι και να πειραματιστείς με το στήσιμο αρχικά. Αργότερα, την αναβαθμίζεις και τότε συζητάμε για ξεχωριστά κομμάτια.

Aquatuning Germany

Δεν αναφέρομαι στα έτοιμα kits, όπως το Η100 που έχεις, αλλά σε αυτά που συναρμολογείς εσύ, απλά το site τα έχει σαν ένα προϊόν.

Link to comment
Share on other sites

Γιατί δεν ξεκινάς από AIO-kit που να δέχεται επέκταση; Παράδειγμα (έχει και 280 και 360 εκδόσεις)

Είναι η prestige έκδοση που σημαίνει ότι έχει πολύ καλούς ανεμιστήρες και compression fittings που είναι πιο εύκολα και ασφαλή στο δέσιμο.

Έχει και mayhems dyes και rgb για να το δέσεις χρωματικά με το σύστημά σου.

Η αντλία σίγουρα αντέχει και block για την GPU και χωράει και 360 μπροστά στο κουτί σου.

Αν δεν θες αυτό και θες ξεχωριστά, πάλι καλή ιδέα είναι να πάρεις kit όπως αυτό

Από συμβουλές έχω να πω "όχι εργαλεία!" Δεν είναι υδραυλικά μπάνιου η υδρόψυξη. Δάχτυλα και o-ring κάνουν αυτό που θες.

Από εμπειρία τα ψυγεία της alphacool είναι σχετικά πιο βρώμικα από το εργοστάσιο σε σχέση με άλλα. Αν γεμίσεις εσύ το σύστημα, πρώτα καθάρισμα ένα ένα τα εξαρτήματα με απεσταγμένο νερό από το φαρμακείο και μετά όλα τα υπόλοιπα (τεστ, στήσιμο, ξεπαγίδευμα φυσαλίδων κλπ)

Μην τσιγκουνευτείς, θα έχεις και καλύτερο αποτέλεσμα. Πάρε καλή αντλία να σου μείνει χρόνια, καλούς ανεμιστήρες (σχεδιασμένους για ψυγεία) που θα ρυθμίζεις την ταχύτητα και γενικά καλά εξαρτήματα.

Για προτάσεις σε προϊόντα, εγώ μετά το 3ο υδρόψυκτο build αγαπώ για πάντα bitspower! Είναι ακριβή, αλλά παίρνεις αυτό που πλήρωσες. Σε μαλακούς σωλήνες primochill είναι top και αν πας σε σκληρούς (δεν προτείνεται για αρχάριους) προτίμησε PETG αντί ακρυλικούς.

Αν κατά το στήσιμο έχεις απορίες ρώτα εδώ ξανά.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now