ShadaTuT

Αγορά DSLR - Canon EOS 600D vs Canon EOS 100D

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους. Σκέφτομαι να προβώ στην αγορά μιας DSLR κάμερας, χωρίς να είμαι κάτοχος άλλης νωρίτερα. Με ενδιαφέρουν κυρίως οι Canon χωρίς να αποκλείω απόλυτα το ενδεχόμενο για κάποια άλλη. Μέχρι πρόσφατα κοιτούσα, λόγω budget κυρίως, την canon EOS 1200D, αλλά δεν κρύβω ότι επιθυμία μου είναι η Canon EOS 600D. Είχα πάντοτε στο νου και την Canon EOS 100D όμως την απέφευγα λόγω τιμής. Πλέον είδα ότι η τιμή της είναι ισάξια με αυτήν την 600D, οπότε θα ήθελα να ακούσω συμβουλές και εκτιμήσεις για ποια τελικά αξίζει να πάρω. Να σημειωθεί ότι δεν ασχολούμαι επαγγελματικά με την φωτογραφία, απλά είμαι λάτρης και σίγουρα θα ασχοληθώ σοβαρά. Προτιμώ τα μακρινά εξωτερικά τοπία, την φωτογράφιση αντικειμένων με αρκετό ζουμ καθώς και την νυχτερινή φωτογράφιση τοπίων ή του ουρανού.

Link to comment
Share on other sites

Μάλλον κοιτάζεις σε σχετικά πανομοιότυπα μοντέλα, εκ των δυο δεν ξέρω τι να σου προτείνω αλλά το βέλτιστο είναι να αγοράσεις αυτή που έχει κυκλοφορήσει πιο πρόσφατα.

Αυτό που πρέπει να κοιτάξεις είναι το θέμα του φακού - αμφότερες λογικά έρχονται με τον πολύ basic 18-55 ο οποίος είναι καλός για all-around χρήση, αλλά είναι αρκετά περιορισμένος, δεν έχει μπόλικο ζουμ και στην νυχτερινή φωτογράφηση θες έναν με καλύτερο f.

Link to comment
Share on other sites

Επίσης καλύτερα να κοιτάξεις σε nikon, και εδώ μέσα νομίζω όλοι nikon έχουμε.

Πάρε μια d3300 που έχει και καλύτερο αισθητήρα! Εγώ πήρα την d5500 που έχει και οθόνη αφής είναι απίστευτη ευκολία όμως είναι πολύ ακριβότερη από την τιμή που κοιτάς οπότε την αφήνουμε.

Μάθε όμως να βγάζεις φωτογραφίες, ψάξου διάβασε, αν δεν ξέρεις, δλδ μην πιστέψεις ποτέ ότι θα βγάλεις καλύτερες φώτο στο auto απο μια απλή φωτογραφική επειδή αυτή είναι dlsr :)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now