mike19

κλωνοποιηση η image?

Recommended Posts

Καλημερα

Στον υπολογιστη μου εχω 3 δισκους.Στον C εχω το λειτουργικο που θα παραμεινει. Στον άλλο ssd εχω τα παιχνιδια που θελω να τα μεταφερω σε μεγαλυτερο γιατι δεν μου αρκει ο χωρος.Μπορω να τα μεταφερω στον καινουριο χωρις όμως να κανω παλι επανεγκατασταση τους γιατι θελω τουλαχιστον 2 ημερες,και πως ,με κλωνοποιηση η με image; Γινεται;

Ευχαριστω.

Link to comment
Share on other sites

Κλωνοποίηση και Image είναι δύο διαφορετικά πράγματα.

Το πρώτο απλά περνάει on the fly τα δεδομένα της "πηγής" στον "προορισμό" κάτι που προϋποθέτει να έχεις και τους δύο δίσκους επάνω στο PC. Στο τέλος καταλήγεις να έχεις δύο δίσκους με τα ίδια δεδομένα, αλλά πιθανότατα διαφορετική χωρητικότητα. Μπορείς να κρατήσεις και το μέγεθος των partition ή να τα "απλώσεις" ειδικά εάν θα κλωνοποιήσεις έναν μικρό δίσκο σε έναν μεγαλύτερο, ανάλογα με το εργαλείο που κάνεις τη διαδικασία.

Το Image είναι ένα αρχείο που περιέχει όλη τη δομή ενός partition ή ενός ολόκληρου drive με όσα partition περιλαμβάνει. Είναι ιδιαίτερα χρήσιμο γιατί μέσω αυτού μπορείς να επαναφέρεις τα πάντα στην ίδια κατάσταση που ήταν όταν πήρες το image. Στο μεταξύ εσύ μπορείς να το έχεις αποθηκευμένο σε κάποιον NTFS σκληρό δίσκο ενώ είναι ιδανικό μέσο για backup. Εδώ δε γίνεται τίποτα on the fly, απλά περνάς τα δεδομένα κατευθείαν σε ένα τεράστιο αρχείο σε κάποιον κατά προτίμηση μηχανικό δίσκο και στη συνέχεια μόλις βάλεις τον νέο απλά κάνεις restore.

Link to comment
Share on other sites

Απλως με προβληματιζει το γεγονος οτι ορισμενα εξ αυτων πιστευω, θα εχουν κανει σιγουρα καποιες εγγραφες στην registry οποτε τι γινεται σε αυτη την περιπτωση? Ξανα εγκατασταση? Αναφερω οτι δεν εχω κανενα partition στον δισκο που ειναι προς αντιγραφη.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now