MetallicGR

Φήμη: Η Intel ίσως μπλοκάρει το BCLK OC στα non-K Skylake CPU

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Φήμη: Η Intel ίσως μπλοκάρει το BCLK OC στα non-K Skylake CPU]http://www.hwbox.gr/images/news_images/intel2.jpg[/NEWS_IMG] Η Intel ενδέχεται να ασκήσει πίεση στους vendors σχετικά με το "ξεκλείδωμα" του overclocking των non-K επεξεργαστών Skylake σε συγκεκριμένα 100 Series Chipset.

Πριν από λίγους μήνες, η overclocking κοινότητα "θορυβήθηκε ευχάριστα" από τα νέα BIOS που έδωσαν στη δημοσιότητα οι motherboard vendors και τα οποία ενεργοποιούσαν τη δυνατότητα overclocking non-K επεξεργαστών Skylake μέσω του BCLK προσφέροντας δωρεάν επιδόσεις σε κάθε κάτοχο ενός τέτοιου chip.

Μέσω πληροφοριών που έρχονται στην επιφάνεια από το Benchlife γίνεται γνωστό πως η Intel ίσως πιέσει τους κατασκευαστές μητρικών στη δημοσίευση νέου BIOS που κλειδώνει και πάλι την εν λόγω δυνατότητα. Αποδεικτικά στοιχεία υπέρ αυτής της (αρνητικής για τους τελικούς χρήστες) φήμης βρέθηκαν στο πιο πρόσφατο BIOS που δημοσίευσαν οι περισσότεροι κατασκευαστές και που αντιμετωπίζουν το λεγόμενο και Skylake Bug.

[img_alt=Φήμη: Η Intel ίσως μπλοκάρει το OC στα non-K Skylake]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums570-picture58891.png[/img_alt]

Link to comment
Share on other sites

Αν αυτό ισχύει, τότε μεγάλο foul από την Intel.

Βέβαια, όταν η Intel έχει ήδη επίτηδες κλειδώσει τους επεξεργαστές, που σημαίνει οτι για δικούς της λόγους δεν θέλει να υπερχρονίζουν οι χρήστες, και οι κατασκευαστές παρακάμπτουν το κλείδωμα, δεν είναι παράλογο (από την πλευρά της) να θέλει BIOS που ξανακλειδώνει το overclocking.

Από την άλλη, είναι νομίζω ιστορικά η πρώτη φορά που ένας κατασκευαστής επεξεργαστών παρεμβαίνει τόσο απροκάλυπτα στον περιορισμό του πως θέλει ο ιδιώτης χρήστης να χρησιμοποιήσει το hardware που πλήρωσε για το desktop του.

Δε μιλάω φυσικά για laptop ή έτοιμα/επώνυμα workstations που η κατανάλωση/σταθερότητα είναι σε πρώτο πλάνο.

edit: Here's a thought...

Μπας και η Intel θέλει να κλειδώσει μια και καλή το overclocking στους non-K επεξεργαστές για να δώσει "ανάσα" στην AMD?

Σκέφτομαι τώρα εγώ με το πονηρό μου το μυαλό...

Η AMD μπορεί να μη χτυπάει άμεσα την Intel στο IPC αλλά είναι φθηνή.

Το παιχνίδι στους hi-end επεξεργαστές είναι χαμένο για χαμένο, άσχετα με το vfm, η raw power είναι χαλαρά υπέρ της intel.

Στο mid και low όμως κομμάτι της αγοράς γίνεται παιχνίδι.

Με τους 8πύρηνους ΑΜD να είναι φθηνότεροι από τους i5 και να κλοκάρουν καλά, και μάλιστα γελοιωδώς εύκολα ακόμα και με μητρικές κάτω των ?100, μήπως αξίζει κάποιος να πάει εκεί αντί ενός ακριβού και που δεν ανεβαίνει βήμα non-K i5?

Ομοίως και τους FM2+ που ανταγωνίζονται τους i3 κλπ.

Προσωπικά δεν θα το σκεφτόμουν, με τους i7 να είναι πανάκριβοι θα έστηνα χαλαρά (πάλι) έναν βαρβάτο AMD, με την τρέχουσα τιμολογιακή πολιτική της intel, ακόμα και τα μεταχειρισμένα i7 έχουν ανεβάσει τις τιμές τους...

Edited by JimmyFox
Link to comment
Share on other sites

H Intel κατά την γνώμη μου ξέρει πως όποιος θέλει να κάνει OC σε κλειδωμένο Skylake CPU, θα το κάνει χρησιμοποιόντας κάποιο παλιότερο BIOS.

Η κίνηση πιστεύω ήταν περισσότερο για το "φαίνεσθαι" κατά των εταιριών που εκμεταλλεύτηκαν το Locked OC κι "χτίσανε" ολόκληρες καμπάνιες σε αυτό (του δώσανε όνομα, το κάνανε promo στο site κτλπ κτλπ).

ΊΣΩΣ αν αυτές οι εταιρίες δεν ήταν τόσο greedy να το προμοτάρουν παντού με σκοπό να πουλήσουν παραπάνω μητρικές, η Intel να μην είχε κάνει τίποτα.

Link to comment
Share on other sites

ε και; Όλοι έχουν ξεκλείδωτα bios lol. Αν δεν θες να κλειδώσεις το non-K oc τότε απλά βάζεις ένα από τα unlocked bios.

Αυτοί στην Intel σκέφτονται πολύ χαζά μερικές φορές :hehe:

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now