MetallicGR

NVIDIA: Kepler και Maxwell θα υποστηρίξουν το Vulkan API

Recommended Posts

[NEWS_IMG=NVIDIA: Kepler και Maxwell θα υποστηρίξουν το Vulkan API]http://www.hwbox.gr/images/news_images/nvidia3.jpg[/NEWS_IMG] Οι δυο πιο πρόσφατες αρχιτεκτονικές της NVIDIA θα υποστηρίξουν κανονικά το νέο API που ανακοινώθηκε προ λίγων ωρών από το Khronos Group.

Αρκετά ζεστά πήρε την ανακοίνωση του Vulkan API η NVIDIA και σε σχετικό blog post της ανέφερε πως οι υπάρχουσες Maxwell κάρτες γραφικών, αλλά και οι προηγούμενες Kepler θα υποστηρίξουν το νέο API σε λειτουργικά συστήματα Windows 7 και ανώτερα, Linux αλλά και Android. Το low level API υπόσχεται αρκετά καλύτερες επιδόσεις από τα αντίστοιχα OpenGL και Direct3D μιας και επικοινωνεί καλύτερα με το hardware.

Παράλληλα, η είδηση ενδιαφέρει όχι μόνο τους gamers αλλά και τους επαγγελματίες χρήστες που τρέχουν στο σύστημά τους κάποια Quadro κάρτα γραφικών ενώ σύμφωνα με την NVIDIA το Vulkan αξιοποιεί καλύτερα τους πυρήνες του επεξεργαστή και έτσι μπορεί να "σερβίρει" στην κάρτα γραφικών δεδομένα σε σημαντικά μειωμένο χρόνο.

[img_alt=NVIDIA: Kepler και Maxwell θα υποστηρίξουν το Vulkan API]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums570-picture59370.png[/img_alt]

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now