MetallicGR

NVIDIA GP100: Ο βασιλιάς του Double Precision FLOP σύμφωνα με διαρροή

Recommended Posts

[NEWS_IMG=NVIDIA GP100: Ο βασιλιάς του Double Precision FLOP έρχεται σύντομα]http://www.hwbox.gr/images/news_images/nvidia2.jpg[/NEWS_IMG] Νέες φήμες περικλείουν την επερχόμενη Pascal κάρτα γραφικών της NVIDIA και συγκεκριμένα το μεγαλύτερο ίσως chip του lineup.

Συγκεκριμένα η NVIDIA με την Pascal αναμένεται να κυνηγήσει ξανά την πρώτη θέση όσον αφορά τις επιδόσεις της στο double-precision floating-point. Σύμφωνα με διαρροή που έρχεται από το 3DCenter.org η κάρτα που θα εξοπλίζεται με τον πυρήνα GP100 θα φτάνει τα 4 TFLOP/s, περίπου τρεις φορές υψηλότερο από την αντίστοιχη Kepler η οποία ήταν και η τελευταία κάρτα που είχε αρκετά καλές επιδόσεις σε double-precision εφαρμογές. Σε εφαρμογές single-precision, η κάρτα κινείται στα 12 TFLOP/s που είναι περίπου τέσσερις φορές πιο πολύ απ' ότι η GK110.

Ο πυρήνας GP100 που θα φιλοξενεί το PCB μιας από τις νέες κάρτες γραφικών της NVIDIA θα συνοδεύεται από μνήμες τύπου HBM 2.0 και θα κυκλοφορήσει προς τα μέσα του έτους.

[img_alt=NVIDIA GP100: Ο βασιλιάς του Double Precision FLOP έρχεται σύντομα]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums570-picture59377.png[/img_alt]

Edited by MetallicGR
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now