Recommended Posts

[img_ALT="[build Log] The Workstation Five"]

http://www.hwbox.gr/members/3682-albums758-picture59722.jpg[/img_ALT]

Περίπου εδώ και πέντε μήνες από την στιγμή που βρέθηκα στο νέο μου γραφείο, το σύστημα μου ήταν σε κατάσταση... χύμα. Well, όχι ακριβώς μιας και εφόσον συνήθιζα να δοκιμάζω hardware στην X99 πλατφόρμα, το σύστημα ήταν στημένο στο custom HwBox DimasTech benchtable. Σύστημα το οποίο τους τελευταίου μήνες είχε καταλήξει να είναι το βασικό μου σύστημα από το οποίο έκανα την δουλειά μου, με τις δοκιμές στην πλατφόρμα να σπανίζουν ολοένα και περισσότερο τους τελευταίους μήνες. Το form factor του benchtable δεν κολλάει σε αυτήν την περίπτωση το οποίο καταλαμβάνει έναν σημαντικό χώρο στο γραφείο μου, το hardware παραμένει εκτεθειμένο στην σκόνη και διάφορες άλλες κακουχίες, χώρια δε την "πατέντα" με το front panel το οποίο είχα ξηλώσει από αλλού για να έχω κοντινή πρόσβαση σε USB θύρες αλλά και audio jacks.

Εντάξει, για να είμαι ρεαλιστικός ήθελα κάτι να ομορφύνει αλλά και να συμμαζέψει το γραφείο μου.

Στον χώρο υπήρχαν ήδη τέσσερα έτοιμα συστήματα, οπότε ήρθε η ώρα να βρει και το δικό μου σύστημα την δική του στέγη σαν πέμπτος σταθμός εργασίας. ΕΝΤΕΛΩΣ συμπτωματικά, μα δηλαδή δεν υπήρχε μεγαλύτερη συγκυρία, το κουτί στο οποίο θα βασιστεί το σύστημά μου είναι το Cooler Master MasterCase Pro 5. Πέμπτο σύστημα, MasterCase Pro 5, ω ναι το πιάσατε, κάπως έτσι εμπνεύστηκα το όνομα στο νέο μου build.

The Workstation 5.

Μιας και για τον πρώτο καιρό δύσκολα θα αλλάξει η σύνθεση του συστήματος, θα πρέπει να γίνει μια οριστική επιλογή του hardware που θα εγκατασταθεί στο εσωτερικό του συστήματος. Όσον αφορά την πλατφόρμα η απόφαση είναι ήδη ειλημμένη και κατά πάσα πιθανότητα δεν πρόκειται να αλλάξει για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα. Το σύστημα προορίζεται για "εικαστικά" workloads και πιο συγκεκριμένα επεξεργασία εικόνας και βίντεο υψηλής ανάλυσης. Οπότε η επιλογή μοιάζει μονόδρομος - X99 the way to go.

Πριν όμως αναλύσουμε το σύστημα, ας στραφούμε στον επίκεντρο του ενδιαφέροντος το οποίο δεν είναι άλλος από τον λόγο για τον οποίο μεταβαίνω από το ανοιχτό benchtable σε ένα κλειστό σύστημα. Ο λόγος φυσικά για το MasterCase Pro 5 της Cooler Master. Από το συγκεκριμένο κουτί δεν είχα δικές μου εμπειρίες, αλλά ήξερα τι περίπου να περιμένω καθώς στο παρελθόν είχα δοκιμάσει την απλή του έκδοση, το MasterCase 5. Οι έξτρα δυνατότητες του Pro όπως η δυνατότητα τοποθέτησης ψυγείου στην οροφή αλλά και το μεγάλο του, όμορφο πλαϊνό παράθυρο αποτέλεσαν ένα ακόμα κίνητρο στην τελική επιλογή του.

[MAG_FULL=The Workstation 5]

http://www.hwbox.gr/members/3682-albums758-picture59675.jpg[/MAG_FULL]

Φυσικά δεν ήταν μόνο αυτοί οι λόγοι. Το design του με ελκύει προσωπικά, αλλά αυτό που εκτιμώ ιδιαίτερα στο συγκεκριμένο case είναι οι χώροι του. Το ελαφρώς αυξημένο πλάτος του σου δίνει περισσότερο χώρο να δουλέψεις αλλά και να κρύψεις ότι δεν επιθυμείς να φαίνεται. Επιπλέον, δεν ξεχνάω την modular δυνατότητα με την οποίο μπορείς να μετατρέψεις το εσωτερικό του στα μέτρα σου.

[MAG_FULL=The Workstation 5]

http://www.hwbox.gr/members/3682-albums758-picture59683.jpg[/MAG_FULL]

Πριν ξεκινήσουμε το στήσιμο, ας ρίξουμε και μια ματιά στο hardware το οποίο θα τοποθετηθεί. Όπως είπαμε και νωρίτερα, η πλατφόρμα στην οποία βασίζεται το σύστημα θα είναι και η X99. Στην προκειμένη περίπτωση, η "καρδιά" του συστήματος θα αποτελεί και το κορυφαίο - μέχρι στιγμής - CPU που μπορεί να συναντήσει κανείς στην consumer αγορά. Ο λόγος για τον Core i7 5960X, το οκταπύρηνο "τέρας" το οποίο θα κληθεί να αντεπεξέλθει σε αρκετά δυνατά workloads. Και επειδή το moto μας είναι "O/C on first boot", εννοείται πως δεν θα παραμείνει στην stock κατάσταση του - αλλά αυτό θα το δούμε στην συνέχεια.

[MAG_FULL=The Workstation 5]

http://www.hwbox.gr/members/3682-albums758-picture59677.jpg[/MAG_FULL]

Σειρά έχει η μητρική. Η επιλογή σε αυτήν την περίπτωση είναι μια από τις κορυφαίες μητρικές της αγοράς στην συγκεκριμένη πλατφόρμα, και φυσικά μιλάμε για την ASUS ROG Rampage V Extreme. Είχα και άλλες επιλογές, όμως η συγκεκριμένη μητρική με κέρδισε σε αρκετά σημεία: το color scheme το οποίο συνδυάζεται με την κάρτα γραφικών που θα δούμε στην συνέχεια, τις overclocking δυνατότητές της, την πραγματικά τεράστια πληθώρα χαρακτηριστικών της αλλά και το ROG panel της, το οποίο θα πάρει και αυτό την θέση του στο σύστημα.

[MAG_FULL=The Workstation 5]

http://www.hwbox.gr/members/3682-albums758-picture59676.jpg[/MAG_FULL]

"Lame" μπορεί να φωνάξετε μερικοί για το επόμενο κομμάτι, μπορεί όχι και άδικα, αλλά προς το παρόν το συγκεκριμένο κομμάτι δεν με απασχολεί όσον αφορά τις δυνατότητές του. Η κάρτα γραφικών θα είναι η MSI GTX 950 Gaming 2G, και πέρα από το color scheme της το οποίο συνδυάζεται με το υπόλοιπο σύστημα, δεν είχα ιδιαίτερες απαιτήσεις. Όπου χρειαστεί, το CUDA accelleration θα δώσει το παρόν, ενώ το gaming στο συγκεκριμένο σύστημα τείνει στο μηδέν - όχι όμως ότι ενίοτε δεν θα παίξω κάτι.

[MAG_FULL=The Workstation 5]

http://www.hwbox.gr/members/3682-albums758-picture59681.jpg[/MAG_FULL]

Λίγο πιο γρήγορες μνήμες οι οποίες θα βοηθήσουν ελάχιστα στο rendering. Οι Corsair Vengeance LPX χρονίζονται στα 2800 MHz και η συνολική τους χωρητικότητα των 16 GB είναι αρκετοί για τα περισσότερα workloads του συστήματος. Μελλοντικά θα εξετάσουμε και την δυνατότητα επιπλέον μνήμης, όμως στα πρώτα μου τεστ η ποσότητα φάνηκε ικανοποιητική.

[MAG_FULL=The Workstation 5]

http://www.hwbox.gr/members/3682-albums758-picture59680.jpg[/MAG_FULL]

O Vector 180 της OCZ θα αποτελέσει τον boot δίσκο του συστήματος, ενώ ταυτόχρονα θα λειτουργήσει και ως scratch disk για το video editing. Η χωρητικότητα των 240 GB είναι ικανοποιητική, καθώς και οι επιδόσεις του.

[MAG_FULL=The Workstation 5]

http://www.hwbox.gr/members/3682-albums758-picture59678.jpg[/MAG_FULL]

Ενώ στην αποθήκη δεν έχουμε ιδιαίτερες απαιτήσεις. Ένας 500άρης δίσκος της Seagate θα λειτουργήσει ως προσωρινή αποθήκη, την ίδια στιγμή που ο Western Digital Raptor των (μόλις) 150 GB διατηρεί κάποια benchmarks. Κατά τα λοιπά, οι απαιτήσεις στην αποθήκευση δεν είναι ιδιαίτερες μιας και τα περισσότερα projects θα αποθηκεύονται σε εξωτερική δικτυακή μονάδα.

[MAG_FULL=The Workstation 5]

http://www.hwbox.gr/members/3682-albums758-picture59679.jpg[/MAG_FULL]

Την ψύξη του επεξεργαστή αναλαμβάνει η Cooler Master Nepton 240M. Το 240mm ψυγείο της είναι αρκετά ικανοποιητικό για το OC που στοχεύω να γίνει στο σύστημα, ενώ παράλληλα με κέρδισε η κομψή της εμφάνιση.

[MAG_FULL=The Workstation 5]

http://www.hwbox.gr/members/3682-albums758-picture59731.jpg[/MAG_FULL]

Τέλος, όλα τα παρακάτω θα τροφοδοτούνται από το Cooler Master V650. Το συγκεκριμένο τροφοδοτικό δεν γνωρίζω αν θα παραμείνει για πάντα στο σύστημα, όμως η ισχύς του πρόκειται να καλύψει πλήρως το σύστημα - όσο και αν αυτό φανεί σε μερικούς παράλογο. Μερικά stress tests πριν την τοποθέτηση έδειξαν πως η κατανάλωση δεν ξεπέρασε τα 3/4 της ονομαστικής ισχύος του τροφοδοτικού, και σαν την μόνη επιλογή την συγκεκριμένη στιγμή θα βολευτούμε με αυτό.

[MAG_FULL=The Workstation 5]

http://www.hwbox.gr/members/3682-albums758-picture59682.jpg[/MAG_FULL]

Οπότε, πιάνουμε τα εργαλεία μας και ήρθε η ώρα για δουλειά. Make it yours μας είπε η Cooler Master και αυτό θα πράξουμε ευθύς αμέσως. Έτσι, το 4 drive HDD cage έφυγε από το κουτί για ένα πιο καθαρό εσωτερικό.

[MAG_FULL=The Workstation 5]

http://www.hwbox.gr/members/3682-albums758-picture59685.jpg[/MAG_FULL]

Πρώτα απ' όλα, το I/O Shield.

[MAG_FULL=The Workstation 5]

http://www.hwbox.gr/members/3682-albums758-picture59686.jpg[/MAG_FULL]

Σειρά έχει η μητρική. Αφού βιδώσουμε όλους τους αποστάτες, τοποθετούμε την μητρική και την βιδώνουμε καλά.

[MAG_FULL=The Workstation 5]

http://www.hwbox.gr/members/3682-albums758-picture59687.jpg[/MAG_FULL]

Για να μην ταλαιπωρείται μόνος του εκεί έξω, ο 5960Χ παίρνει ευθύς αμέσως την θέση του.

[MAG_FULL=The Workstation 5]

http://www.hwbox.gr/members/3682-albums758-picture59688.jpg[/MAG_FULL]

Ώρα να μπουν και οι δίσκοι στα προβλεπόμενα σημεία. Έξω τα brackets, άμεση τοποθέτηση χωρίς βίδες και ξανά πάλι μέσα στο cage. Εύκολη και απλή διαδικασία.

[MAG_THUMB=The Workstation 5]

http://www.hwbox.gr/members/3682-albums758-picture59693.jpg[/MAG_THUMB][MAG_THUMB=The Workstation 5]http://www.hwbox.gr/members/3682-albums758-picture59694.jpg[/MAG_THUMB]

Για να μην ξεχαστούμε μετά, τοποθετούμε τον SSD στο προβλεπόμενο cage του, μιας και μας το παρέχει το MasterCase Pro 5. Thanks Cooler Master, I'll take it.

[MAG_THUMB=The Workstation 5]

http://www.hwbox.gr/members/3682-albums758-picture59695.jpg[/MAG_THUMB][MAG_THUMB=The Workstation 5]http://www.hwbox.gr/members/3682-albums758-picture59696.jpg[/MAG_THUMB]

Με τα βασικά στοιχεία του συστήματος, έρχεται η ώρα για το "δύσκολο" κομμάτι. Το τροφοδοτικό τοποθετείται στην θέση του, με τον ανεμιστήρα προς τα κάτω μιας και έχουμε στην διάθεση μας το αφαιρούμενο φίλτρο σκόνης. Παράλληλα, τα καλώδια θα βρεθούν από την μεριά του motherboard tray ούτως ώστε να εκμεταλλευτούμε το μέγιστο μήκος τους.

Η διαδικασία τοποθέτησης ήταν σχετικά απλή, αλλά όχι και ιδιαίτερα βολική. Ο λόγος είναι πως το τροφοδοτικό πρέπει να τοποθετηθεί στο μεταλλικό bracket κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει να προσέξετε ώστε να μην μπερδευτείτε στην τοποθέτηση και το βάλετε ανάποδα. Βίδωμα με τέσσερις phillips βίδες, και έπειτα συρταρωτά στο κάτω διαμέρισμα, όπου εκεί βιδώνουμε το bracket - αυτήν την φορά με απλές χειρόβιδες.

[MAG_FULL=The Workstation 5]

http://www.hwbox.gr/members/3682-albums758-picture59689.jpg[/MAG_FULL]

Ένα από τα μεγάλα ατού του MasterCase Pro 5 είναι και το διαχωριστικό μεταξύ συστήματος αλλά και τροφοδοτικού. Ανεξαρτήτως το αν το τροφοδοτικό μας είναι modular ή όχι, ο χώρος στο κάτω διαμέρισμα επαρκεί για να αποθηκεύσουμε τα καλώδια χωρίς να μας απασχολεί αν θα φαίνονται μετά, ούτε για το αν καταλαμβάνουν περίσσιο χώρο.

Είπαμε λοιπόν δύσκολο, και αυτό γιατί επέρχεται ένα από τα σημεία στα οποία δεν τα καταφέρνω και ιδιαίτερα καλά - cable management.

[MAG_FULL=The Workstation 5]

http://www.hwbox.gr/members/3682-albums758-picture59698.jpg[/MAG_FULL]

Ηρεμία, υπομονή, και όλα θα γίνουν. Για αρχή, ξεχωρίζω τα "χοντρά" καλώδια τροφοδοσίας, τα οποία φροντίζω να τοποθετήσω απευθείας στην μητρική ώστε να έχω μια εικόνα για το τι θα κάνω με τα υπόλοιπα. Οι επιλογές δεν ήταν πολλές, ως εκ τούτου το 24pin πέρασε από το μεσαίο rubber grommet και το 8pin EPS από την μεσαία τρύπα στην κορυφή του motherboard tray. Τα λεπτά καλώδια για το front panel συγκεντρώθηκαν σε μια άλλη πλευρά για να μην ενοχλούν, οπότε πάμε να δούμε και τι θα γίνει με την σύνδεση των δίσκων.

[MAG_FULL=The Workstation 5]

http://www.hwbox.gr/members/3682-albums758-picture59699.jpg[/MAG_FULL]

Το γεγονός ότι έχουμε στην διάθεσή μας χώρους δεν σημαίνει πως πρέπει και να τους σπαταλήσουμε - ότι μπορούμε να θα το μαζέψουμε. Ένα παράδειγμα είναι το δίπλωμα της τροφοδοσίας των SATA με ένα απλό δεματικό καλωδίων όπως στην παραπάνω εικόνα.

[MAG_FULL=The Workstation 5]

http://www.hwbox.gr/members/3682-albums758-picture59707.jpg[/MAG_FULL]

Επόμενα στην σειρά είναι η διευθέτηση των υπολοίπων καλωδίων.

[MAG_FULL=The Workstation 5]

http://www.hwbox.gr/members/3682-albums758-picture59706.jpg[/MAG_FULL]

Εντάξει δεν είναι και το πιο άψογο cable management, αλλά αρκεί στο να κάνει την δουλειά του.

[MAG_FULL=The Workstation 5]

http://www.hwbox.gr/members/3682-albums758-picture59705.jpg[/MAG_FULL]

Επιστροφή στην μπροστινή πλευρά καθώς έχουμε αρκετά θέματα να διευθετήσουμε ακόμα. Για αρχή, τοποθετούμε μια και καλή τον SSD στην θέση του, όπως και τα υπόλοιπα καλώδια του front panel. Αγνοείστε το "ξέμπαρκο" 4pin fan καλώδιο, το οποίο αφαιρέθηκε στην συνέχεια.

[MAG_THUMB=The Workstation 5]

http://www.hwbox.gr/members/3682-albums758-picture59697.jpg[/MAG_THUMB][MAG_THUMB=The Workstation 5]http://www.hwbox.gr/members/3682-albums758-picture59700.jpg[/MAG_THUMB]

Ήρθε η ώρα για ένα test fit στην κάρτα γραφικών. Οι επιλογές που είχα για το καλώδιο ήταν δυο - είτε από το motherboard tray είτε διαμέσου του διαχωριστικού.

[MAG_THUMB=The Workstation 5]

http://www.hwbox.gr/members/3682-albums758-picture59691.jpg[/MAG_THUMB][MAG_THUMB=The Workstation 5]http://www.hwbox.gr/members/3682-albums758-picture59692.jpg[/MAG_THUMB]

Η συγκεκριμένη διάταξη δεν με βόλεψε, καθώς ένα ακόμα καλώδιο θα πρέπει να περάσει από την μητρική, κάνοντας το cable management ακόμα πιο δύσκολο. Τελικά, προτίμησα την εναλλακτική οδό, της απευθείας διόδου από το διαχωριστικό.

[MAG_FULL=The Workstation 5]

http://www.hwbox.gr/members/3682-albums758-picture59704.jpg[/MAG_FULL]

Συνεχίζει όμως να μου "την σπάει" το περίσσιο 8pin καλώδιο - δεν μπορώ να κάνω κάτι περισσότερο όμως και φυσικά δεν θέλω να "καταστρέψω" ένα τροφοδοτικό κόβοντας το καλώδιο. It sucks, γι' αυτό θα βολευτούμε στο να το πιάσουμε στα πλαϊνά της κάρτας, εκεί που δεν ενοχλεί.

Σε αυτό το σημείο κάνουμε μια παύση από την τοποθέτηση hardware για να βάλουμε ένα έξτρα στοιχείο στο σύστημά μας. LED φωτισμός! Είχα στην διάθεση μου τρία LED strip λευκού φωτισμού, από τα οποία επέλεξα να χρησιμοποιήσω τα 2. Ο λόγος ήταν πως δεν ήθελα να το παρακάνω με τον φωτισμό, αλλά να έχω κάτι αρκετά διακριτικό ώστε να φωτίζει όσο πρέπει το σύστημα. Σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα φωτιζόμενα στοιχεία του συστήματος (waterblock, κάρτα γραφικών και μητρική) καθώς και το ημί-φιμέ παράθυρο, το τελικό αποτέλεσμα θα είναι όσο διακριτικό το επιθυμώ.

[MAG_FULL=The Workstation 5]

http://www.hwbox.gr/members/3682-albums758-picture59701.jpg[/MAG_FULL]

Βέβαια, η led-οταινία ήταν αρκετά μέτριας ποιότητας, αλλά είπαμε πως αρκεί να εξυπηρετεί τον σκοπό της. Δυστυχώς δεν διαθέτει αυτοκόλλητη ταινία, οπότε είπα να αυτοσχεδιάσω με ταινία διπλής όψεως. Τύλιγμα των πλευρών του και απευθείας κόλλημα στο σασί.

[MAG_FULL=The Workstation 5]

http://www.hwbox.gr/members/3682-albums758-picture59702.jpg[/MAG_FULL]

Το πρώτο σημείο ήταν κάθετα, παράλληλα με τους δυο ανεμιστήρες, ενώ το δεύτερο στην οροφή, πίσω ακριβώς από το σημείο που θα τοποθετηθεί η ψύκτρα.

[MAG_THUMB=The Workstation 5]

http://www.hwbox.gr/members/3682-albums758-picture59703.jpg[/MAG_THUMB][MAG_THUMB=The Workstation 5]http://www.hwbox.gr/members/3682-albums758-picture59711.jpg[/MAG_THUMB]

Καιρός λοιπόν για το τελικό στάδιο. Σειρά έχει η εγκατάσταση της Nepton 240M στην οροφή. Προφανώς και έγινε με απόλυτη επιτυχία - αλίμονο.

[MAG_FULL=The Workstation 5]

http://www.hwbox.gr/members/3682-albums758-picture59712.jpg[/MAG_FULL]

Το θετικό με το LGA 2011-3 είναι πως το mounting για τις ψύκτρες είναι αρκετά πιο εύκολο σε σχέση με το LGA 115X. Οι βάσεις για το waterblock πατάνε απευθείας στα mounts που περιέχει το socket χωρίς να χρειάζεται η τοποθέτηση έξτρα bracket συγκράτησης. Ένας από τους λόγους που μου την δίνει η 115X πλατφόρμα - πέρα από το γεγονός ότι δεν μπορούμε να έχουμε κάτι περισσότερο από τετραπύρηνο.

Συνεχίζουμε λοιπόν με την τοποθέτηση θερμοαγώγιμης πάστας και βίδωμα του Waterblock.

[MAG_FULL=The Workstation 5]

http://www.hwbox.gr/members/3682-albums758-picture59690.jpg[/MAG_FULL]

Το σύστημα ένα βήμα πριν την ολοκλήρωσή του.

[MAG_FULL=The Workstation 5]

http://www.hwbox.gr/members/3682-albums758-picture59713.jpg[/MAG_FULL]

But wait - there's more! Στην αρχή ανέφερα πως ένας από τους λόγους που επέλεξα την Rampage V Extreme ήταν και το ROG panel. Εδώ βέβαια έπεσα σε ένα πρόβλημα, καθώς το mounting bracket για το 5.25 slot δεν μπορούσε να τοποθετηθεί σωστά στην θέση του. Το front panel του MasterCase Pro 5 εξέχει περισσότερο από την άκρη του σασί, πράγμα που δεν επέτρεπε το ακριβές βίδωμα στο bracket.

[MAG_FULL=The Workstation 5]

http://www.hwbox.gr/members/3682-albums758-picture59684.jpg[/MAG_FULL]

Αυτοσχεδιασμός και σε αυτήν την περίπτωση - συγκόλληση του bracket στο 5.25" bay με κόλλα.

[MAG_FULL=The Workstation 5]

http://www.hwbox.gr/members/3682-albums758-picture59710.jpg[/MAG_FULL]

Το τελικό αποτέλεσμα δεν απογοητεύει.

Τελευταίο βήμα είναι αυτό που κάθε unboxer επιδιώκει να κάνει. Τα λόγια είναι περιττά. Aaaawwwww yissss.

[MAG_FULL=The Workstation 5]

http://www.hwbox.gr/members/3682-albums758-picture59708.jpg[/MAG_FULL]

To build είναι έτοιμο, ώρα για τοποθέτηση.

[MAG_FULL=The Workstation 5]

http://www.hwbox.gr/members/3682-albums758-picture59709.jpg[/MAG_FULL]

[MAG_FULL=The Workstation 5]http://www.hwbox.gr/members/3682-albums758-picture59718.jpg[/MAG_FULL]

[MAG_FULL=The Workstation 5]http://www.hwbox.gr/members/3682-albums758-picture59717.jpg[/MAG_FULL]

Από το τελικό αποτέλεσμα είμαι αρκετά ευχαριστημένος. Η όλη διαδικασία του στησίματος μου πήρε γύρω στις 3 ώρες συνολικά, καθώς αφιέρωσα αρκετό χρόνο στο cable management και να βελτιώσω όσο το δυνατόν περισσότερο τις λεπτομέρειες. Το τελικό αποτέλεσμα με δικαιώνει, αν και πάντα υπάρχει το καλύτερο.

[MAG_FULL=The Workstation 5]

http://www.hwbox.gr/members/3682-albums758-picture59719.jpg[/MAG_FULL]

[MAG_FULL=The Workstation 5]http://www.hwbox.gr/members/3682-albums758-picture59720.jpg[/MAG_FULL]

[MAG_FULL=The Workstation 5]http://www.hwbox.gr/members/3682-albums758-picture59721.jpg[/MAG_FULL]

Και μερικές glamour shots για τον βραδινό φωτισμό.

[MAG_FULL=The Workstation 5]

http://www.hwbox.gr/members/3682-albums758-picture59714.jpg[/MAG_FULL]

[MAG_THUMB=The Workstation 5]http://www.hwbox.gr/members/3682-albums758-picture59715.jpg[/MAG_THUMB][MAG_THUMB=The Workstation 5]http://www.hwbox.gr/members/3682-albums758-picture59716.jpg[/MAG_THUMB]

Τι θα άλλαζα; Ένα από τα πρώτα σημεία που επιδέχεται βελτίωσης είναι τα καλώδια του τροφοδοτικού - τα πολύχρωμα καλώδια "χτυπάνε" στο μάτι και αλλοιώνουν΄ελαφρώς το τελικό αποτέλεσμα. Σε αυτήν την περίπτωση έχω 3 εναλλακτικές επιλογές: Είτε να αντικαταστήσω το τροφοδοτικό με κάποιο άλλο, είτε να sleevαρω το υπάρχον, είτε να αγοράσω κάποια sleeved extentions. Σε κάθε περίπτωση, το καλύτερο δυνατό θα ήταν sleeved καλώδια με χρώματα παρόμοια με αυτά του build. Προς το παρόν, μένουμε ως έχουμε και θα εξετάσω τις επιλογές μου αργότερα.

Το build δεν κλείνει εδώ, καθώς πάντα υπάρχει και συνέχεια. Άλλωστε, αυτό δεν μας επιτρέπει το PC;

Stay tuned!

Link to comment
Share on other sites

Asus rampage βλέπω, intel EE βλέπω :kiss:... ωραίο θα γινει.

Βάλτε φώτο νυχτερινή ( ; ) για να δούμε και τα LED. ;)

Υ.Γ. ελπίζω να μην βάλατε ΤΟΣΗ πάστα στον επεξεργαστή.

Edited by Nickzzz
Link to comment
Share on other sites

Πολύ όμορφο Τζορτζ! :T::T:

Είναι απίστευτα αυτά τα CPU στο Photoshop ρε. Εγώ με τον 4960Χ έχω καταευχαριστηθεί :D

Video με ποιο πρόγραμμα δουλεύεις; Φαντάζομαι εκεί θα ξεχειλώνει τελείως ο 5960Χ και θα βγάζει τρελά νούμερα :D

Link to comment
Share on other sites

Προβλέπω Ομηρικές μάχες για την τοποθέτηση της πάστας :hehe: :hehe:

EDIT: ΚΑΛΑ ΜΑΓΟΣ ΕΙΜΑΙ;;;;;;;;; :hehe: :hehe: :hehe:

Απλώθηκε ομοιόμορφα σε όλο το heatspreader πριν μπει η ψύκτρα. Το κακό με αυτά τα CPUs είναι ότι όποια τεχνική και αν εφαρμόσεις ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος ότι θα πάει στις άκρες του.

Πολύ όμορφο Τζορτζ! :T::T:

Είναι απίστευτα αυτά τα CPU στο Photoshop ρε. Εγώ με τον 4960Χ έχω καταευχαριστηθεί :D

Video με ποιο πρόγραμμα δουλεύεις; Φαντάζομαι εκεί θα ξεχειλώνει τελείως ο 5960Χ και θα βγάζει τρελά νούμερα :D

Να σαι καλά Γιώργη. Μοντάζ κάνω με το Premiere, ενδεικτικά με το CPU @4,3 (θα υπάρξει update σύντομα) ένα βίντεο 7 λεπτών full HD έγινε render σε 5μιση λεπτά - κάτω από real time δηλαδή!

Link to comment
Share on other sites

Τα μαύρα και αρκετά flat καλώδια του V850 που έχω και εγώ θα ήταν νομίζω η ευκολότερη και πιο γρήγορη λύση. Αν τελικά πας για custom loop let me know, γιατί μπορεί κάτι να μου έχει περισσέψει και να σας βολέψει.

Ωραίο το build πάντως! (I wish I also had an 8 core beast :P )

Edited by GregEl
Link to comment
Share on other sites

Πέτα παντελώς την μηχανική σκουριά και βάλε μόνο SSDs. Αμαρτία ο Vector 180 σε ένα τέτοιο σύστημα, μονόδρομος ένας M.2 950 Pro με έναν δεύτερο 850 EVO 480GB η ARC 100 για scratchdisk. Κατά τα άλλα είσαι νοικοκύρης.

Edited by IntelUser2525
Link to comment
Share on other sites

Τον είχαμε εδώ τον Ράπτορα και ήταν κρίμα να τον παροπλήσουμε και να μην τον ακούμε καθόλου :P

We are hardware junkies :hehe:

Να σου στείλω το τροφοδοτικό μου αν είναι αφού σου αρέσει ο θόρυβος. :shifty:

Link to comment
Share on other sites

Φαγωθήκατε όλοι με τον Raptor, θέλω να έχω ένα Vintage drive στο PC τι θέλετε τώρα :hehe:

Anyway, σπάνια ακούγεται και αυτό μόνο στα spin-up του. Ούτως η άλλως σπάνια αποθηκεύω αρχεία σε αυτόν, μόνο κάτι benchmarks έχει προς το παρόν. Επίσης αν διαβάσατε το log, η τοπική αποθήκευση είναι προσωρινή καθώς θα μεταβούμε σύντομα σε δικτυακό storage.

Link to comment
Share on other sites

Φαγωθήκατε όλοι με τον Raptor, θέλω να έχω ένα Vintage drive στο PC τι θέλετε τώρα :hehe:

Anyway, σπάνια ακούγεται και αυτό μόνο στα spin-up του. Ούτως η άλλως σπάνια αποθηκεύω αρχεία σε αυτόν, μόνο κάτι benchmarks έχει προς το παρόν. Επίσης αν διαβάσατε το log, η τοπική αποθήκευση είναι προσωρινή καθώς θα μεταβούμε σύντομα σε δικτυακό storage.

NAS η κάτι σε pc file server? επειδή παίζω με τέτοια, pc file boxes, έχω tips να σου πω.

Link to comment
Share on other sites

Φαγωθήκατε όλοι με τον Raptor, θέλω να έχω ένα Vintage drive στο PC τι θέλετε τώρα :hehe:

Anyway, σπάνια ακούγεται και αυτό μόνο στα spin-up του. Ούτως η άλλως σπάνια αποθηκεύω αρχεία σε αυτόν, μόνο κάτι benchmarks έχει προς το παρόν. Επίσης αν διαβάσατε το log, η τοπική αποθήκευση είναι προσωρινή καθώς θα μεταβούμε σύντομα σε δικτυακό storage.

Άσ' τους να λένε ρε, κι εγώ έχω Raptor 74GB από τους πρώτους και όταν κάνει τις μανιβελιές του ακούγεται λίγο και βεβαιώνομαι ότι όλα λειτουργούν ρολόι στο PC :hehe: Βασικά πρέπει να πάρω κάνα καινούριο HDD γιατί είμαι με έναν 500άρι WD παλαιολιθικό, τον raptor, έναν Samsung 830 και έναν Samsung 850 Evo :hehe:

Άσχετο, οι W/D Red 1TB αξίζουν ακόμα ή υπάρχει κάτι καλύτερο σε HDD που δεν το έχω υπόψη μου; (χαμηλό budget) [MENTION=1118]venisk[/MENTION] Τι έχεις να πεις φίλε μου για αυτό; :P

Edited by George_o/c
Link to comment
Share on other sites

Άσχετο, οι W/D Red 1TB αξίζουν ακόμα ή υπάρχει κάτι καλύτερο σε HDD που δεν το έχω υπόψη μου; (χαμηλό budget) @venisk Τι έχεις να πεις φίλε μου για αυτό;

Ο 1tb δεν είναι καλός, σέρνεται, από 2 και πάνω!

Link to comment
Share on other sites

Άσχετο, οι W/D Red 1TB αξίζουν ακόμα ή υπάρχει κάτι καλύτερο σε HDD που δεν το έχω υπόψη μου; (χαμηλό budget)

Καλύτερο VFM απο τους 8TB Seagate Archive δεν θα βρεις, αλλά σκέψου πολύ καλά τα δεδομένα σου αν συμβεί κάτι, προσωπικά είμαι σε στάδιο αναβάθμισης του 5TB file server μου σε Seagate Archive δίσκους, σύνολο 40TB όταν το τελειώσω με το καλό με πλήρης προστασία της βιβλιοθήκης μου. Τώρα για φθηνό storage, 1 με 2TB WD η Toshiba είσαι καλυμμένος, απόφυγε τους Green της WD και ότι μηχανική σκουριά και εαν διαλέξεις να τους φορμάρεις πάντα σε GPT και 64k Cluster size για ασφάλεια και επιδόσεις.

edit

Τώρα, εάν θέλεις να παίξεις μπάλα με τα παιχνίδια για μεγάλα παιδιά για σοβαρή αποθήκευση αποφεύγοντας hardware raid, νασάκια του ραφιού και λοιπά ξεπερασμένα, θα στήσεις Ubuntu με ZFS και 8GB ECC μνήμες επάνω, εγκατάσταση του Ubuntu Server σε εξωτερικό usb3.0 enclosure με έναν φθηνο ssd και 6 sata πόρτες για την πάρτη σου να τις κάνεις οτι θες, από άποψη ταχύτητας και ασφάλειας τίποτα δεν ξεπερνάει ένα stripped mirror (raid10) σε ZFS θυσιάζοντας όμως το 50% του pool.

ZFS filesystem will be built into Ubuntu 16.04 LTS by default | Ars Technica

https://en.wikipedia.org/wiki/Nested_RAID_levels#RAID_10_.28RAID_1.2B0.29

Edited by venisk
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now