gdp77

Συμβατά μελάνια για canon, από πού;

Recommended Posts

Αρκετά χρόνια ήμουν κορόιδο και πλήρωνα για original μελάνια. Ναι μεν ο canon mp630 με υπηρετεί πιστά για 4-5 χρόνια τώρα, αλλά καλύτερα να μην αναφέρω πόσα χρήματα έχω πληρώσει σε original μελάνια. Πλέον το να αγοράζω μελάνια για τον εκτυπωτή αποτελεί ένα σημαντικό μέρος του οικογενειακού προϋπολογισμού και πρέπει να γίνουν περικοπές. Συγκεκριμένα το κόστος αγοράς των 5 γνήσιων μελανιών (PGI 520 και 4x CLI 521) είναι 50? για 300-400 (ονομαστικές) σελίδες. Φυσικά ούτε που φτάνω αυτό το νούμερο μια που μεγάλη ποσότητα μελανιού χάνεται στον αυτοκαθαρισμό της κεφαλής. Δεν έχω μετρήσει ποτέ πόσες σελίδες βγάζω, αλλά δεν νομίζω να μπορώ να τυπώσω πάνω από 200 σελίδες χωρίς ο εκτυπωτής να μου ζητήσει αλλαγή μελανιών. Είναι πλέον εξωφρενικό. Αποφάσισα λοιπόν να πάω σε συμβατά (από 0,99 το μελάνι) και αν μου μείνει στο χέρι, ας είναι. Όσο πληρώνω για 2 αλλαγές original μελανιών, παίρνω καινούριο.

Ψάχνοντας στο skroutz βρήκα πάρα πολλές εταιρείες που εμπορεύονται συμβατά μελάνια και δεν ξέρω από πού να διαλέξω. Ρωτώ λοιπόν:

Υπάρχει κάποιος που είναι χρόνια στο άθλημα και αγοράζει από κάποια καταστήματα με τα οποία είναι ευχαριστημένος; Πιο συγκεκριμένα μήπως υπάρχει κάποιος που αγοράζει τα εν λόγω μελάνια; Τέλος, με τα συμβατά θα έχω ένδειξη της στάθμης μελανιού στον εκτυπωτή μου ή θα πρέπει να περιμένω μέχρι να μην τυπώνεται κάθε χρώμα; Η ένδειξη στάθμης είναι σημαντική, διότι πιστεύω ότι αυτή είναι και η αιτία που "χαλάνε" οι κεφαλές όσων χρησιμοποιούν συμβατά μελάνια. Ο εκτυπώτης χρειάζεται να κάνει τακτικά κύκλους αυτοκαθαρισμού, ώστε να μην στεγνώνει το μελάνι στα ακριφύσια. Έτσι αν κάποιο μελάνι είναι τελειωμένο, κάποια ακροφύσια δεν καθαρίζονται και μοιραία στεγνώνει το μελάνι και καταστρέφονται. Κατά τη γνώμη μου, λοιπόν, με τα συμβατά μελάνια είναι σημαντικό να τυπώνεις συχνά και να υπάρχει πάντα μελάνι στον εκτυπωτή.

Ακούω σκέψεις, σχόλια και κυρίως links με καταστήματα που ψωνίζετε και είστε ευχαριστημένοι.

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Εγω εχω ενα HP πολυμηχανημα injekt και πηρα δοχειο μελανης 200ml μαυρο και τα 3 βασικα. Επιπλεον εχω 4 συριγγες (μια για καθε χρωμα) και βγαζω τα αυτοκολητα απο τα δοχεια του εκτυπωτη, τα γεμιζω και κλεινω με ταινια μετα. Πλεον εκτυπωνω οτι θελω χωρις να σκεφτομαι το μελανι :Ρ

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now