MetallicGR

Διαφημίσεις μέχρι και στη lock screen των Windows 10

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Διαφημίσεις μέχρι και στο lock screen των Windows 10]http://www.hwbox.gr/images/news_images/microsoft1a.jpg[/NEWS_IMG] Αρκετοί χρήστες παρατηρούν τα πρώτα φαινόμενα που έχει ένα "δωρεάν" λειτουργικό σύστημα μιας και ακόμη και στη lock screen των Windows 10, η Microsoft εμφανίζει διαφημίσεις.

Συγκεκριμένα η αρχή έγινε από το Rise of the Tomb Raider, το οποίο βρισκόταν πριν από λίγες εβδομάδες σε προσφορά στο Windows Store όμως με περισσότερα από 200 εκατομμύρια PC να χρησιμοποιούν πλέον Windows 10, η κίνηση ήταν άκρως αναμενόμενη. Άλλο ένα στοιχείο που προδίδει την πράξη της Microsoft είναι το γεγονός πως είχε αναφερθεί στο Build conference πως θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει την οθόνη κλειδώματος για να πλασάρει στο κοινό διάφορα προϊόντα.

Το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό απενεργοποιείται εύκολα από το μενού personalization πηγαίνοντας στο Settings > Personalization > Lock Screen και ξετικάροντας το "Get fun facts, tips, tricks, and more on your lock screen". Αυτό παρόλο που δεν είναι κάτι ανησυχητικό, διευκολύνει την Microsoft στην προβολή διαφημίσεων και άλλου υλικού από την lock screen κάτι που συμπεριλαμβάνεται και στην άδεια χρήσης του κατά τα άλλα δωρεάν λειτουργικού συστήματος.

[img_alt=Διαφημίσεις μέχρι και στο lock screen των Windows 10]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums570-picture59754.png[/img_alt]

Link to comment
Share on other sites

Ωραίο tip MetallicGR, μας έχουν πεθάνει οι διαφημίσεις στις mobile συσκευές, ας μην έχουμε και στο lock screen των Windows. Ακόμα το σκέφτομαι να εγκαταστήσω τα Windows 10, αλλά προς το παρόν με καλύπτουν τα 8.1 και παρ' όλα αυτά φοβάμαι πως η αναβάθμιση σε 10 είναι αναπόφευκτη.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now