MetallicGR

Πρώτο αποτέλεσμα με Excavator AMD στο HWBOT - Μεγάλες διαφορές από τους Kaveri

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Πρώτο αποτέλεσμα με Excavator AMD στο HWBOT - Μεγάλες διαφορές με τους Kaveri]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums497-picture44580.jpg[/NEWS_IMG] Το SuperPi 32M έδειξε τον Excavator AMD @4GHz να είναι ταχύτερος κατά 50 δευτερόλεπτα από έναν Kaveri στα 5GHz!

Ο Overclocker με το ψευδώνυμο FlanK3r ανάρτησε ένα νέο αποτέλεσμα χρησιμοποιώντας τον Athlon X4 845 της AMD, ένα νέο CPU για το FM2+ socket που δεν ενσωματώνει chip γραφικών όμως βασίζεται στην αρχιτεκτονική Excavator, την ίδια που θα έχουν και οι επερχόμενοι Bristol Ridge με τη μόνη διαφορά πως οι τελευταίοι θα αποτελούν μέρος μιας νέα πλατφόρμας. Με τον παραπάνω επεξεργαστή χρονισμένο στα 4.2GHz και έχοντας αρκετά "χαλαρά" timings με μνήμες που λειτουργούσαν στα 2000MHz ο FlanK3r κατάφερε χρόνο 11min 28sec 523ms στο SuperPi 32M, ένα αποτέλεσμα που είναι το καλύτερο που έχει δείξει ποτέ η AMD στο HWBOT.

Συγκρίνοντάς τον με τον A10-7850K, ο 845 είναι κατά 50 δευτερόλεπτα ταχύτερος από τον Kaveri που τρέχει στα 5GHz και με βελτιστοποιημένες μνήμες κάτι αρκετά αισιόδοξο για τους ακόμα ταχύτερους Zen, με τους οποίους θα δούμε χρόνους και κάτω από 10 λεπτά στο δημοφιλές μετροπρόγραμμα. Για την ώρα ο Athlon X4 845 έχει περιορισμένες δυνατότητες overclocking όπως αναφέρει ο FlanK3r στο σχετικό forum thread μιας και ο μόνος τρόπος για να αυξήσουμε τη συχνότητα είναι μέσω του FSB του.

FlanK3r`s SuperPi - 32M score: 11min 28sec 523ms with a Athlon X4 845

[img_alt=Πρώτο αποτέλεσμα με Excavator AMD στο HWBOT - Μεγάλες διαφορές με τους Kaveri]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums570-picture59975.png[/img_alt]

Edited by MetallicGR
Link to comment
Share on other sites

Συγκρίνοντάς τον με τον A10-7850K, ο 845 είναι κατά 50 δευτερόλεπτα ταχύτερος από τον Kaveri που τρέχει στα 5GHz και με βελτιστοποιημένες μνήμες κάτι αρκετά αισιόδοξο για τους ακόμα ταχύτερους Zen, με τους οποίους θα δούμε χρόνους και κάτω από 10 λεπτά στο δημοφιλές μετροπρόγραμμα.

Καταραμένο NDA, τι μας κάνεις... :P

Link to comment
Share on other sites

Apu είναι τα chip και είναι η τελευταία γενιά με modules και στα 28nm .

Δεν θα δούμε κάτι περισσότερο από 4c σε αυτούς. Στην ουσία είναι το τελευταίο chip. πριν την αλλαγη

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now