GreeKpHantom

Wi-Fi και Bluetooth ενσωματόνονται στο Raspberry Pi 3

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Wi-Fi και Bluetooth ενσωματόνονται στο Raspberry Pi 3]http://www.hwbox.gr/images/news_images/general5.jpg[/NEWS_IMG]Την επόμενη εβδομάδα φημολογείται πως θα κυκλοφορήσει το Raspberry Pi 3, το οποίο θα είναι εξοπλισμένο με Wi-Fi και Bluetooth.

Πριν λίγο καιρό έγιναν γνωστές πληροφορίες που δείχνουν το καινούργιο Raspberry Pi 3 εξοπλισμένο με ενσωματωμένο Wi-Fi και Bluetooth. Αυτό είναι ένα πολύ ευχάριστο νέο για τους χρήστες των Raspberry καθώς θα γλυτώνουν την αγορά μίας USB συσκευής που θα παρέχει αυτές τις συνδέσεις, αλλά επίσης θα μπορούν να αξιοποιήσουν την θύρα USB που θα καταλάμβανε το dongle, μίας και η συσκευή έχει ήδη περιορισμένο αριθμό θυρών.

Εκτός των προαναφερθέντων και πολύ σημαντικών χαρακτηριστικών που προστίθενται στη νέα έκδοση, δε φαίνεται να υπάρχουν άλλες αξιοσημείωτες διαφορές με το παλιότερο μοντέλο (Raspberry Pi 2) όμως όπως δηλώνουν πηγές, ενδέχεται να μάθουμε περισσότερα σχετικά με τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του σύντομα.

[img_alt=Wi-Fi και Bluetooth ενσωματωμένα στο Raspberry Pi 3]

http://www.hwbox.gr/members/14760-albums763-picture59976.png[/img_alt]

Link to comment
Share on other sites

αυτά τα δύο χαρακτηριστικά (wifi + BT) προσωπικά μου είναι τα πλέον άχρηστα, αλλά δεν νομίζω ότι θα είναι μόνο αυτές οι αλλαγές...

οκ sata - usb3 - gigabit δεν θα δούμε από ότι φαίνεται ούτε φέτος, τουλάχιστον ας ξεχωρίσουν τον USB / lan controller που μεχρι τώρα ήταν κοινός, και φαντάζομαι θα βάλουν και λίγο πιο ισχυρό επεξεργαστή...

Link to comment
Share on other sites

Το θέμα είναι να παίζει και σε άλλα bands και όχι μόνο 2,4GHz. Αν παίζει σε 2,4 μόνο τότε ευχαριστώ, αλλά δεν θα πάρω. (Μόνο εγώ καταριέμαι τα 2,4 wifi;) Γενικά πάντα προτιμώ wired συνδέσεις όπως για 3D εκτυπωτή και octoprint, αλλά αν θες ένα logging and management server για το aquaponics στον κήπο σου δεν τραβάς εύκολα καλώδιο μέχρι εκεί. Αν τα προσθέσουν χωρίς να ανεβάσουν τιμή είμαστε πολύ καλά, γιατί 7-12 ευρώ συνήθως έχουν τα μικρά dongle που όλοι έπαιρναν για τα pi.

Link to comment
Share on other sites

Πόσα watt θα καίει τώρα με το ενσωματωμένο wifi ?

παντως λιγοτερα αποτι με ενα dongle

και στανταρ θα επιτρεπεται η απενεργοποιηση τους για να μην καινε καθολου

Link to comment
Share on other sites

Ανακοινώθηκε:

Ίδια τιμή και αρκετά καλύτερος επεξεργαστής. Τελικά πολύ focus στο internet of things τελευταία η βιομηχανία. Μπορεί να πάρω ένα να έχω, γιατί το 2 που έχω θα είναι 3D printers server.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now